Logo-NKJ16            De Nederlandse Kinderjury 2016
            De stemperiode loopt van 9 maart tot 20 april

De Nederlandse Kinderjury is actief sinds 1988.
De doelstelling is: zoveel mogelijk kinderen kennis laten maken met nieuwe kinderboeken, hen aanzetten tot kritisch lezen en hun voorkeur voor een boek leren beargumenteren.
Ieder jaar doen duizenden kinderen uit het hele land mee met de Kinderjury activiteiten.

Bij het project 'de Nederlandse Kinderjury 2016'  beslissen kinderen tussen de 6 en 12 jaar welke boeken van het afgelopen jaar het beste zijn. ALLE boeken voor kinderen van 6-12 jaar die verschenen zijn tussen 1 januari en 31 december 2015 doen mee.
Dus: alle verhalende- informatieve- en prentenboeken, gedichtenbundels en bloemlezingen.
De boeken zijn te herkennen aan het Kinderjurylogo 2016  in het boek. Soms staat het logo er niet in.  Je kunt dan aan het jaartal op de eerste bladzijde van het boek zien of het boek in 2015  uitgegeven is.

Het kinderjurylogo zegt overigens niets over de kwaliteit van het boek.

Er zijn twee leeftijdsgroepen: 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. Afhankelijk van je leeftijd lees je boeken en stem je op boeken uit een van de twee categorieŰn.
 
Het Palet organiseert ook dit schooljaar  weer een Kinderjuryproject voor leerjaar 5.
Tijdens het project staan er veel boeken met het kinderjurylogo 2016 in de klassen. Hieruit kunnen kinderen h˙n beste boek kiezen.

Kinderen in een ander leerjaar dan groep 5, die ook graag meedoen aan de Kinderjury, kunnen in een stemformulier ophalen in Bibliotheek De Kempen.  Via de Paletter herinneren we er ouders en kinderen aan wanneer de wedstrijd gaat beginnen.
                   

             Laat je stem horen, doe mee aan de Kinderjury!
 

Op de website    http://www.kinderjury.nl   kun je veel leuke dingen te weten komen over boeken, zoals interviews met bekende Nederlanders, boekennieuws en boekentips, en natuurlijk hoe je kunt stemmen op je favoriete boeken.


shadesDit jaar is er ook nog een ander super coole wedstrijd!  shades

Word een echte Boeken-rapper!

Wil jij een boekenrap maken? Dat kan! Rapper Winne helpt je bij het maken van een rap waarin je uitlegt waarom heel Nederland jouw favoriete boek van de Kinderjury 2016 zou moeten lezen. Als jouw rap de beste is mag je deze samen met Winne rappen tijdens de Kinderboekenparade, op 12 juni in Den Haag. Lijkt dit je wat, kijk dan op de site van de kinderjury wat je moet doen!