Basisschool Het Palet
Bernhardstraat 4 5527 AZ Hapert
Tel.: 0497 360384 E-mail:  info@hetpalet.nl,  website: www.hetpalet.nl
Jaargang 27, nr. 15, 6 december 2018
 
 
Agenda:
Donderdag 6 dec: studiedag, alle groepen vrij
Dinsdag 11 dec: 10.30-13.30 uur: groepen 5B, 6A en 8A schaatsen in Reusel
Donderdag  13 dec: 10.30-13.30 uur: groepen 7B, 8B en oudste leerlingen NT2 schaatsen in Reusel
Dinsdag 18 dec: 10.30 – 13.30 uur: groepen 7A, 6B en 5A schaatsen in Reusel
Donderdag 20 dec: 17.00 - 18.30 uur kerstviering groepen 1-2
Donderdag 20 dec: 17.00 - 19.00 uur kerstviering groepen 3-8
Ma 24 dec t/m vrij 4 jan.: kerstvakantie
 

Sinterklaasfeest 

Dinsdag werden Sint en de drie Pieten door de leerlingen van groep 1 t/m 6 op de speelplaats verwelkomd. De liedjes werden ondersteund door de muzikanten van Kunst Adelt, waaraan naast veel leerlingen ook veel oud-leerlingen meededen, met ondersteuning van enkele volwassenen. Sinterklaas was erg onder de indruk dat naast de leerlingen van Het Palet zoveel muzikanten van Kunst Adelt voor hem tijd vrij gemaakt hadden. We konden zien dat sinterklaas een echte muziekliefhebber is. Hij was ook onder de indruk van het uitbundig zingen van de kinderen en de mooie dansen die opgevoerd werden. Daarna ging Sint en Glitterpiet de klassen in om de kleutergroepen en de groepen 3/4  ruime aandacht te geven. De kinderen hadden op de sinterklaasjournaal wel gezien, dat er nogal wat Pieten waren die moeite met taal, rekenen en schrijven hadden. Dus Piet Sunny en Piet Cloudy kregen de hele ochtend les in de verschillende groepen. Na aanvankelijk heel veel domme fouten gemaakt te hebben, gingen ze met sprongen vooruit.  

‘s Middags waren er optredens voor Sinterklaas door de leerlingen van groep 1 t/m 4 in de aula.  

Woensdag hadden de groepen  5 t/m 8 surprise in de eigen groep. Er waren echt weer prachtige surprises gemaakt. Er heerste in alle groepen een geweldige sfeer.  

En nu de Sint en zijn gevolg koers naar Spanje hebben gezet, komen de kerstspullen weer van zolder. We blijven in een eestelijke stemming. 

Wij bedanken de ouderraad voor hun hulp en inzet. 

 

Groepen 5 t/m 8 en oudste leerlingen neveninstroom: schaatsen bij De Winterfeesten  

De groepen 5 t/m 8 en NT2 (oudste kinderen) gaan in week 50 en 51 schaatsen in Reusel. Stichting de Winterfeesten in Reusel-de Mierden heeft vanaf 6 december een grote schaatsbaan in het centrum van Reusel. Alle scholen in de Kempen mogen hier gratis gebruik van maken. Ook voor het vervoer en de schaatsen wordt gezorgd. 

Hieronder de dagen en tijden waarop de verschillende groepen gaan.  

- dinsdag 11 december van 10.30 – 13.30 uur: groepen 5B, 6A en 8A 

- donderdag 13 december van 10.30 – 13.30 uur: groepen 7B, 8B en NT2 (oudste leerlingen) 

- dinsdag 18 december van 10.30 – 13.30 uur: groepen 7A, 6B en 5A 

Wat neem je mee: 

  • Als je zelf schaatsen hebt dan zou het fijn zijn als je die meeneemt.  

  • warme en sportieve kleding en een extra paar sokken.  

  • Handschoenen zijn verplicht i.v.m. de veiligheid.  

De kinderen blijven op deze dag op school over en zorgen zelf voor een lunchpakketje en drinken. 


Hulpactie leerlingen Palet voor Sint Maarten 

Via Sanne Lauwers, oud leerling en ex stagiaire van Het Palet, die al enkele jaren als leerkracht werkt op een basisschool op Sint Maarten, hebben we in april een flesseninzamelingsactie georganiseerd voor het herstel van de scholen van de Onderwijsstichting waar zij voor werkt: Foundation Catholic Education St. Maarten. De orkaan Irma had in september 2017 vreselijk huisgehouden. Onze opbrengst werd besteed aan het herstellen van de drinkwatervoorziening. Het water op Sint Maarten is niet zuiver genoeg om zo te kunnen drinken. Dit moet eerst gefilterd worden. Hiervoor had de school van Sanne twee watercoolers op school, maar deze waren tijdens de orkaan kapot gegaan.   

Als dank voor onze hulp hebben we een filmpje toegestuurd gekregen waarin alle weldoeners hartelijk worden toegezongen. En dat zijn er nogal wat. Kijk maar naar de aftiteling, waar Het Palet ook tussen staat. Het filmpje kun je downloaden door WeTransfer door op de volgende link te klikken:  https://we.tl/t-UC4eSrHbj7 

In het filmpje zie je beelden van Sint Maarten, de scholen en heel veel gelukkige kinderen en leerkrachten. 

 

Alle groepen: Kerstviering  

Donderdag 20 december zal er voor alle leerlingen van de school een kerstviering zijn. De kinderen gaan om 15.15 uur naar huis. Het is de bedoeling dat de kinderen van groep 1-2-3-4-7-8 om 17.00 uur weer in hun eigen klas aanwezig zijn. De kinderen van groep 5-6 en de NT2 kinderen worden om 17.00 uur in Den Tref verwacht. 

De kinderen van groep 1-2 zullen de weg wijzen naar de musical met hun lampionnen. Bij Den Tref aangekomen gaan de kleuters hun tocht vervolgen en de groepen 3-4-7-8 kunnen genieten van de kerstmusical: “Op zoek naar de ster”. De kleuters gaan donderdagmiddag naar de musical. 

De kleuters gaan na hun tocht terug naar school en hebben nog een kort samenzijn in hun eigen klas.  De kleuters worden om 18.30 uur in de eigen klas weer opgehaald. 

De kinderen van groep 3 t/m 8 gaan na de musical ook terug naar school en worden om 19.00 uur opgehaald in de eigen klas. 

De NT2 leerlingen krijgen nog een extra brief mee naar huis. 

Zorg dat uw kind van tevoren gegeten heeft, na de musical krijgen de kinderen een beschuit met muisjes en drinken. Dit geldt ook voor de kleuters. 

 

Expositie Europese kerstgroepen 

21, 22 en 23 december 2018, zullen Jacqueline van de Ven uit Middelbeers en Donnie Kerkhof uit Oirschot hun kerstgroepen weer tentoonstellen. Dit jaar is gekozen voor kerstgroepen uit Europa.  

Het entreegeld gaat, evenals vorige jaren, naar de stichting Development by Education. De stichting helpt in Ghana jongeren bij het financieren van hun opleiding.  

Jacqueline heeft de stichting mee opgericht, nadat ze gezien heeft dat veel jongeren geen opleiding kunnen volgen of hun opleiding moet afbreken, omdat hun ouders het schoolgeld niet kunnen betalen.  

Door in Ghana voor meer jongeren onderwijs mogelijk te maken, wordt er bijgedragen aan de ontwikkeling van het land.  

Naast de hoofdtentoonstelling zijn er ook kerstgroepen uit Ghana te bezichtigen. Er is tevens een mogelijkheid om kerstgroepen, Ghanese maskertjes, kralen en andere artikelen te kopen.   

De tentoonstelling is geopend op:  

21 en 22 december van 11.00 tot 17.00 uur  

en 23 december van 11.00 tot 14.00 uur 

Adres: Cultuurboerderij, Voldijnseweg 8 in Westelbeers. 

Entreeprijs € 3,00 voor volwassenen en kinderen € 1,50. 

Jacqueline van de Ven en Donnie Kerkhof 

 

Hoofdluis 

De afgelopen weken is in een aantal groepen hoofdluis geconstateerd. In die groepen hebben de kinderen een brief mee naar huis gekregen. Wellicht is het goed om uw kind(eren) één keer per week te controleren op hoofdluis en neten. Wanneer er neetjes gevonden zijn dan vragen wij u om dagelijks te blijven kammen totdat ook de neetjes zijn verdwenen. Alvast bedankt voor uw medewerking. 

 

Welkom 

Wij heten Milan Brons (groep 1-2d) van harte welkom op Het Palet. Wij hopen dat hij een fijne en leerzame tijd zal hebben op onze school.