Basisschool Het Palet
Bernhardstraat 4, 5527 AZ Hapert
Tel.: 360384
E-mail:info@hetpalet.nl
Website: www.hetpalet.nl
jrg. 25, nr. 37 29 juni 2017
 
 

Agenda:
Donderdag 29 juni: 20.00 – 23.00 uur: ouderbedankavond
Maandag 3 juli: oudergesprekken
Dinsdag 4 juli: oudergesprekken
Woensdag 5 juli: tweede rapport
Dinsdag 11 juli: 11.00 – 12.00 uur: kennismakingsuurtje nieuwe groepen
Dinsdag 11 juli: musical groepen 8
Maandag 17 juli t/m vrijdag 25 augustus: zomervakantie
 
 

 
Afscheid JEP
Afscheid JEP op woensdag 12 juli 2017 ? Wie is JEP? Het klinkt kort en kernachtig en weinig dramatisch. Helaas, woensdag 12 juli wordt een dramatische dag………….
J staat voor Jacqueline van de Ven;
E staat voor Edith van den Elsen;
P staat voor Peter van der Heijden.
Drie iconische Palet-collega’s gaan het Palet-huis verlaten. We missen hen nu al. Zij hebben Het Palet kleur gegeven, maar gaan half juli hun verlate pensioenperiode in.
Ze staan alle drie in de kracht van hun leven. Jammer genoeg wordt ergens een lijn getrokken. Peter van der Heijden heeft de lijn nog wat naar achteren geduwd. Desalniettemin begint na 14 juli voor hen een lange zomervakantie. We zijn dankbaar dat we hen zolang tot ons team mochten rekenen. Dat zal ook voor veel leerlingen, ouders, ouderraad-, MR-, schoolraadleden en (ex-) collega’s gelden.
De leerlingen nemen feestelijk afscheid op woensdagochtend 12 juli in een feestelijk versierde aula. De ouders die om 12.15 uur hun kinderen ophalen nodigen we van harte uit om in de aula van onze drie collega’s afscheid te nemen. Vanaf 14.30 uur tot 16.00 uur is iedereen uitgenodigd die de afgelopen 20, 30, 43 jaar een goede herinnering aan (één van) hen heeft overgehouden. Na de receptie gaat het team Peter, Jacqueline en Edith onder prettige omstandigheden van school verwijderen. We zijn hen veel dank verschuldigd!
 Vanavond Ouder bedankavond
Wij willen iedereen bedanken die ons het afgelopen jaar heeft geholpen.
Wij dragen jullie een warm hart toe.
Daarom nodigen wij jullie uit op onze jaarlijkse ouder bedankavond.
Jullie zijn vanavond van harte welkom van 20.00 - 23.00 uur.
 
 


Uitreiking boek
Gistermiddag is in de Openbare Bibliotheek van Eindhoven – de Witte Dame – officieel het eerste boek met de titel ‘Op de vlucht’ overhandigd aan Kiet Engels, bekend als de juffrouw van ‘De kinderen van juf Kiet. Het is een boek met weinig tekst, maar iedere regel doet er toe. De tekeningen versterken de tekst in hoge mate. Toen onze vluchtelingenkinderen het boek in een powerpoint-presentatie te zien kregen, was iedereen in tranen. Een aansprekend boek over een – helaas - nog steeds actueel, aangrijpend onderwerp: kinderen op de vlucht. Een groot compliment voor schrijver Pimm van Hest en illustrator Aron Dijkstra. Ook een groot compliment voor Tasneem en Nour die bij de boekpresentatie in de kleine theaterzaal van de Bibliotheek over hun ervaringen vertelden als kind op de vlucht. Ze oogstten veel bewondering van het publiek voor hun dappere optreden in heel goed verstaanbaar Nederlands. Iedereen was heel blij voor Tasneem dat zij over enkele weken - na een afwezigheid van twee jaar - met haar ouders herenigd wordt.
De 17 scholen van KempenKind krijgen het boek toegestuurd samen met de DVD van ‘De kinderen van juf Kiet’. Het is aan de scholen of zij aandacht aan de vluchtelingenproblematiek willen besteden en zo meer begrip genereren voor kinderen die zich een plaatsje in onze samenleving moeten verwerven. We hopen dat veel scholen de gift op waarde weten te schatten.
 
 


Oudergesprekken groepen 7
De oudergesprekken op maandag 3 en dinsdag 4 juli van de leerlingen uit de groepen 7 vinden plaats in het hoofdgebouw, ingang Bernhardstraat 4.
Groep 7A: ruimte Astrid (administratie)
Groep 7B: ruimte Gerard (directie)
 


 
Laatste schooldag kleuters
Donderdag 13 juli om 15.00 uur zijn alle ouders van de kinderen uit groep 2 van harte welkom bij de rode loper op de speelplaats van de onderbouw. We vieren dan het traditionele ‘uitzwaaimoment.’
Na afloop van het uitzwaaien brengen we de kinderen van groep 1 naar de ouders en gaan we met de oudste kleuters nog even in de klas afscheid nemen. I.v.m. de drukte vragen wij u om alleen als ouder te komen.
Daarna begint voor iedereen de zomervakantie!
 
 


Holland’s got Talent
Wytze stond er afgelopen vrijdag extra stoer bij in de finale van Holland got’s Talent. De Black Swords hadden weer een zeer sterk nummer op het grote RTL-podium neergezet. Wat was het spannend toen zij in de groep van de drie beste presentaties op de uitslag van de publieksjury moesten wachten. Jammer genoeg geen eerste plaats, maar wel een zéér eervolle tweede plaats. Inmiddels hebben de Black Swords afgelopen weekend opgetreden op de Hoogeloonse kermis. Hèt Eindhovense poppodium De Effenaar heeft de Black Swords ook al ingeboekt. Het begin is dus gemaakt. We feliciteren Wytze en de andere Swords met hun ongelofelijke mooie tweede plaats. We wensen Wytze en de Swords veel succes met hun verdere muzikale loopbaan ………..
 
 

BVQ
Afgelopen vrijdag was daar ineens een bekend koppel op televisie bij de Beste Vrienden Quiz. Carmen v.d. Ven en Manouk van de Ven uit groep 8C deden samen mee. Ze hebben het super gedaan! Je kunt het nog terugkijken via uitzending gemist of replay TV.
 


 
DVD Nieuwjaars musical groepen 5, 6 en neveninstroomgroep
Er is een DVD van de Nieuwjaarsmusical gemaakt. De kosten bedragen 8 euro. Graag vooraf gepast betalen bij de leerkracht van uw kind. U kunt e.e.a. aangeven vóór 7 juli bij info@madickmultomedia.nl
De DVD zal dan z.s.m. aan uw kind worden meegegeven.
 

 
Downloaden foto’s website
Het afgelopen schooljaar zijn er weer veel foto’s geplaatst op de groepspagina’s van de website. Deze foto’s worden in de tweede week van de zomervakantie verwijderd van de website, zodat we in het nieuwe schooljaar weer opgeschoond kunnen beginnen.
De geplaatste foto’s kunt u thuis downloaden op uw computer, zodat u een leuke herinnering hebt.
Hoe kunt u de foto’s downloaden? Het downloaden van foto’s kan op twee manieren.
Manier 1:
* Open de website www.hetpalet.nl en ga via groepen naar de betreffende groep van uw kind(eren)
* Ga naar de pagina waar u foto’s van wilt opslaan en open het fotoalbum
* Ga op de foto staan die u wilt downloaden. Er verschijnt dan in de rechterbovenhoek van de foto een pictogram. Als je hierop klikt, wordt de foto gedownload.
Manier 2:
* Open de website www.hetpalet.nl en ga via groepen naar de betreffende groep van uw kind(eren)
* Ga naar de pagina waar u foto’s van wilt downloaden en open het fotoalbum
* Rechts bovenin staan 3 pictogrammen. Als u op het middelste pictogram klikt, kunt u in een keer het hele fotoalbum downloaden.
 
@7
Aan de ouders en kinderen van groep 8,
Vrijdag 20 juni gaat de inloopavond bij @7 NIET door. Na de vakantie zijn jullie weer van harte welkom op de inloopavonden. Om de inloopavonden te kunnen blijven organiseren, zijn we na de vakantie op zoek naar nieuwe vrijwilligers, om op toerbeurt (per tweetal) een avond toezicht te houden. Ben jij of ken jij iemand (van 18 jaar of ouder) die ons daarbij wil helpen? Voor vragen, extra info of om je aan te melden reageer dan via at7hapert@gmail.com
 
 

 
Pianolessen op basisschool Het Palet
Sinds september 2008 worden er pianolessen gegeven op basisschool Het Palet.
Docent is Matty Huyts, die behalve in zijn eigen privépraktijk in Bladel ook les geeft aan muziekschool Art4U in Veldhoven.
De lessen worden in een vriendelijke en ongedwongen sfeer gegeven: op donderdag in de school zelf, en op zaterdagochtend op het thuisadres Berkekker 6 in Bladel.
Muziek in het algemeen heeft een positieve invloed op de intellectuele, sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen.
Waarom pianoles?
Pianospelen is plezier met muziek! Je bent in je eentje een heel orkest, maar het is ook leuk om jezelf of anderen te begeleiden en mee te zingen met bekende liedjes!
Wat is voor u belangrijk om te weten?
 • Een cursusjaar heeft 34 lessen. U kunt kiezen voor lessen van 20 minuten (€ 600,- per jaar) of 30 minuten (€ 840,- per jaar). De lessen vinden wekelijks plaats.
 • Voor de pianolessen kunt u bij de Gemeente Bladel een rugzakje aanvragen;
  daardoor krijgt u de helft van het lesgeld  tot een maximum van 370 euro per jaar terug.
Dat betekent dat u voor een jaar pianoles dus maar 300 euro of 470 euro kwijt bent.
 • Het lesmateriaal varieert van klassiek tot eigentijds repertoire.
 • De ideale leeftijd om te beginnen is 7 jaar, dus vanaf groep 4.
 • Voor de ambitieuze leerling bestaat er de mogelijkheid om examens af te leggen.
  De normen hiervoor zijn gelijk aan de normen zoals die op muziekscholen gehanteerd worden.
 • Ieder jaar worden er leerlingenconcerten georganiseerd. Een keer binnen mijn eigen praktijk
  en een keer op de basisschool (het Paletconcert) in het kader van de buitenschoolse activiteiten.
 • Voor nog meer inhoudelijke informatie en om uit te proberen of pianoles echt geschikt is voor uw kind kunt u het beste een afspraak met mij maken voor een gratis proefles.
Matty Huyts                                                                            
Berkekker 6                                                                            
5531 DA Bladel                                                                                   
0497 369 142
06 2041 7901                                                                        
mattyhuyts@gmail.com 
 
 

Kwijt
Sem Verhagen uit groep 5B is zijn broodtrommel kwijt. Het is een blauwe trommel en zijn naam staat er op gedrukt. Sem zou hem graag terug hebben.
 
 


Onze jarigen
28 juni            Abe van Dillen                                3A
1 juli                 Rayaan Saaid                                     6A
1 juli                 Dawit Yohannes Tewelde         7A
4 juli                 Tom van Beers                                 1D
4 juli                 Teun van Kasteren                        2D
4 juli                 Mads Luijten                                      2A
5 juli                 Maarten Egbers                               1C
5 juli                 Pleun Hoeks                                       7A
5 juli                 Bartak Kuczaj                                    7B
6 juli                 Thijs Teunissen                                 8C