Basisschool Het Palet

Bernhardstraat 4, 5527 AZ Hapert

Tel.: 360384

E-mail:info@hetpalet.nl

Website: www.hetpalet.nl

jrg. 25, nr. 38 6 juli 2017

 

 

Agenda:

Dinsdag 11 juli: 11.00 – 12.00 uur: kennismakingsuurtje nieuwe groepen

Dinsdag 11 juli: musical groepen 8 voor ouders, broertjes en zusjes

Woensdag 12 juli: afscheid Edith, Jacqueline, Peter

Maandag 17 juli t/m vrijdag 25 augustus: zomervakantie

Maandag 28 augustus: eerste schooldag nieuwe schooljaar

 


 

 

Ouderbedankavond

We hebben vorige week een buitengewoon gezellige bijeenkomst gehad met de ouders die het afgelopen jaar ons zo fantastisch geholpen hebben. De aula was zeer feestelijk versierd en het ondersteunend personeel – nu eens niet de ouders, maar de leerkrachten – zorgde ervoor dat iedereen van drank en hapjes werd voorzien. We hopen dat ook volgend jaar zoveel helpende ouders ons terzijde willen staan. Al die ouders, en dat zijn er nog veel meer dan er vorige week donderdag waren: heel hartelijk bedankt!

 

 
 

Jessie op RTL 4

Morgen, vrijdag 7 juli, is Jessie Menting uit groep 6A te zien tijdens de uitzending van RTL Summer Night. Jessie maakt deel uit van het kinderpanel, dat begeleid wordt door Beau van Erven Dorens. De uitzending is van 21.30 tot 23.00 uur en ergens in die tijd komt het eerste item, waar de vier kinderen van het kinderpanel hun mening laten horen. RTL4 wil daarna iedere week op vrijdag het kinderpanel in beeld laten komen met steeds een ander actueel item.

 
 

 

Peter, Jacqueline en Edith van basisschool Het Palet nemen afscheid

Deze kop kon u lezen in de PC55 van deze week. Gewoon bij de voornaam, want wie kent hen niet? Peter van der Heijden, Jacqueline van de Ven en Edith van den Elsen zijn uitgebreid geïnterviewd. Zij nemen de lezers terug in de tijd van het Hapertse onderwijs, nog voorbij de oprichtingsdatum van Het Palet. Zij refereren aan de historie van onze scho(o)l(en). Daarin vertellen ze niet alleen over de school, maar ongemerkt ook over zichzelf. Als bevlogen mensen zo lang trouw zijn gebleven aan hun werkplek, dan hebben zij veel meer geleverd dan 40.000 tot 70.000 werkuren pp (de officiële uren…… tel nog maar even door). Daarmee laten zij een school na met veel DNA van henzelf.

In Peter heeft het team en de directeur een buitengewoon bekwame en toegewijde adjunct-directeur gehad. Hij stond àltijd voor iedereen klaar en hoe druk het bij tijden ook was: hij bleef in control. Hij was altijd benaderbaar voor kinderen, voor ouders en voor zijn collega’s. Daarnaast was hij degene die zorg droeg voor de sociale, samenbindende teamactiviteiten. We zullen hem missen als professional, collega en onderwijsman. En ook als bouwmeester, want hij had een grote bijdrage in de totstandkoming van de gedeeltelijke nieuwbouw in 1992 en diverse aanpassingen daarna. We hadden hem nog graag even aan ons gebonden bij de realisatie van de MFA. Maar ja, er waren hogere krachten die dit verhinderden.

Jacqueline is jarenlang leerkracht geweest en wist dit te combineren met haar coördinerende taak in de leerlingenzorg. Zij liep hiermee 30 jaar geleden al ver voor de troepen uit. Haar taak is uiteindelijk geëvolueerd naar Intern Begeleider (IB’er) en zijn bijna alle scholen in Nederland hierin voorzien. Dat was 30 jaar geleden geheel anders. Die voorsprong die Jacqueline hierin min of meer eigenhandig hierin opgebouwd had, heeft zij weten vast te houden. In de ongeveer 25 jaar van Weer Samen naar School heeft zij lange tijd een spilfunctie gehad op het raakvlak van basis- en speciaal onderwijs. Jarenlang gold zij ook als expert op rekengebied en de laatste jaren was zij voor veel Kempenkind-scholen de ondersteuner voor kinderen die in een rouwproces of ziekteproces zitten.

Edith is de leerkracht die met name de leerlingen van de bovenbouw onder haar hoede had. Zij was er altijd voor haar kinderen en had vaak hele gesprekken met haar groep, waarbij de kinderen altijd voelden dat de juffrouw heel geïnteresseerd was in wat hen bezig hield en de leerlingen ook altijd graag naar de verhalen uit het alledaagse leven van hun juf luisterden. Zij wist in haar groep altijd een warme sfeer te creëren. En heel uniek: zij was een leerkracht die nooit mopperde (wij hebben het tenminste nooit gehoord). Daarnaast was zij een bekwaam lesgever, want hoe gezellig ook: er moet iedere dag veel geleerd worden!

De drie collega’s zijn in enkele zinnen niet te beschrijven. U begrijpt dat we als school een veer moeten laten. Misschien komen ze zonder werkdruk en stressrisico nog vaak op school op bezoek. Wij hebben voor hen nog zoveel leuke vrije tijdsactiviteiten in petto. Maar na het afscheid van aanstaande woensdag gaan zij van heel veel ruimte genieten. We gaan er een gezellig afscheid van maken. Kom na 12.00 uur gerust even binnenlopen.

 

 

 

 

Groepsindeling schooljaar 2017 - 2018

1-2 A:                          Janneke Verblackt / Céline Verdaat

1-2 B:                           Alby Pasmans

1-2 C:                          Margriet Savelsberg / Céline Verdaat

1-2 D:                          Ellen Rijsterborgh / Judith Steultjens

1-2 E:                           Arnolda Smolders / Yvonne Bogers

3 A:                              Sanne Coolen / Chantal van Hulst

3 B:                              Ine Lunter / Maaike Vosters

4 A:                              Lisanne Theunisse / Marij Kox

4 B:                              Sanne Menke / Loesje Waarma

5 A:                              Chris Kraaijvanger

5 B:                              Philip Spooren / Thom de Waal

6 A:                              Martine Berendsen / Mariëlle van Raak

6 B:                              Henrieke van Hemert

7 A:                              Anouk Sanders

7 B:                              Mart van den Broek

8 A:                              Henny Bullens / Yolande Vuijk

8 B:                              Maaike Vermeer

 

Alle leerlingen hebben woensdag een groepsindeling mee naar huis gekregen.

 

 

 

 

Natuurdag groepen 7

Dit jaar hebben we voor de groepen 7 op maandag 10 juli een natuuractiviteit georganiseerd. Met de klas actief en leerzaam bezig zijn in de natuur. Deze dag wordt mede door stichting NatuurWijs en in persoon van Nout Panken georganiseerd.

Het vindt plaats bij Het Laarven aan de Postelseweg te Eersel nabij de paarkeerplaats van de Cartierheide.

De groepen 7 vertrekken per fiets vanaf school naar Het Laarven.

Alle kinderen blijven deze dag over op school of in het bos. Zorg dus voor een goed lunchpakket en voldoende drinken. Geen snoepgoed; wel gezonde voeding voor een dagje buiten. De natuur maakt altijd extra hongerig.

Ook dienen kinderen kleding en schoeisel te dragen die passen bij een Natuurdag en bij de weersomstandigheden van die dag. Ze moeten tegen een stootje kunnen en vies mogen worden! Een handdoekje in de rugzak is ook erg handig.

Verder is anti-muggen/insecten middel ook verstandig om mee te nemen.

Tot slot is van groot belang dat de kinderen na deze dag worden gecontroleerd op eventuele aanwezigheid van teken. Na een dag in de natuur de kleren in de was en de kinderen onder de douche om eventuele teken op te sporen en te verwijderen. U vindt onder andere op de site van de GGD Brabant- Zuidoost veel informatie over “Teken en Lyme” en hoe te controleren op tekenbeten.

We hopen dat het voor de kinderen een avontuurlijke en leerzame dag in de natuur zal worden. 

 

 

 

 

Afscheid Edith, Jacqueline, Peter

Op woensdag 12 juli nemen wij afscheid van Edith, Jacqueline en Peter. Voor de ouders die de kinderen ophalen is er vanaf 12.00 uur de gelegenheid hen de hand te schudden. Van 14.30 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom op de afscheidsreceptie welke gehouden wordt in de aula van de school.

 

 

 

 

Eindmusical groepen 8

Zoals eerder beloofd heeft de PR-groep van de eindmusical een trailer gemaakt. Deze trailer is op de volgende manier te vinden:

Je typt bij google palettv in; dan klik je op vimeo. De trailer staat bovenaan in het rijtje. Veel kijkplezier!

 

 

 

 

Aan- of afmelden melden TSO nieuwe schooljaar (2017-2018)

Uw wensen met betrekking tot het overblijven volgend schooljaar kunt u via onderstaande link doorgeven. Graag voor- en achternaam en de nieuwe groep van uw kind(eren) erbij vermelden.

http://www.hetpalet.nl/formulier/6922/Overblijven-2017-2018

Met vriendelijke groet,

TSO

 

 

 

Laatste schooldag kleuters

Donderdag 13 juli om 15.00 uur zijn alle ouders van de kinderen uit groep 2 van harte welkom bij de rode loper op de speelplaats van de onderbouw. We vieren dan het traditionele ‘uitzwaaimoment.’

Na afloop van het uitzwaaien brengen we de kinderen van groep 1 naar de ouders en gaan we met de oudste kleuters nog even in de klas afscheid nemen. I.v.m. de drukte vragen wij u om alleen als ouder te komen.

Daarna begint voor iedereen de zomervakantie!

 


 

Downloaden foto’s website

Het afgelopen schooljaar zijn er weer veel foto’s geplaatst op de groepspagina’s van de website. Deze foto’s worden in de tweede week van de zomervakantie verwijderd van de website, zodat we in het nieuwe schooljaar weer opgeschoond kunnen beginnen.

De geplaatste foto’s kunt u thuis downloaden op uw computer, zodat u een leuke herinnering hebt.

Hoe kunt u de foto’s downloaden? Het downloaden van foto’s kan op twee manieren.

Manier 1:

* Open de website www.hetpalet.nl en ga via groepen naar de betreffende groep van uw kind(eren)

* Ga naar de pagina waar u foto’s van wilt opslaan en open het fotoalbum

* Ga op de foto staan die u wilt downloaden. Er verschijnt dan in de rechterbovenhoek van de foto een pictogram. Als je hierop klikt, wordt de foto gedownload.

Manier 2:

* Open de website www.hetpalet.nl en ga via groepen naar de betreffende groep van uw kind(eren)

* Ga naar de pagina waar u foto’s van wilt downloaden en open het fotoalbum

* Rechts bovenin staan 3 pictogrammen. Als u op het middelste pictogram klikt, kunt u in een keer het hele fotoalbum downloaden.

 
 

 

Aan de ouders en kinderen van groep 8

De zomerstop van jongerenruimte @7 is inmiddels aangebroken. Vanaf 8 september zijn jullie weer van harte welkom. In het nieuwe seizoen gaan er een paar dingen veranderen. We zijn voortaan tweewekelijks geopend.  En de vrije in- en uitloop wordt afgeschaft. Ofwel binnen blijven tot sluitingstijd. Houd de PC55 in de gaten, daarin zullen we jullie t.z.t. verder informeren.

 

Om de avonden te kunnen blijven organiseren, zijn we dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers, om op toerbeurt (per tweetal) een avond toezicht te houden. Wil je een keer komen kijken, loop dan gerust een keer binnen (zijingang van Den Tref, bij de telefoonmast). Heb je vragen reageer dan via at7hapert@gmail.com

 

 

 

Typetuin

Vergeet niet in te schrijven voor 1 augustus!

Op donderdag 5 oktober 2017 om 17.00 uur gaat er op onze school de vernieuwde typecursus van De Typetuin van start. Onlangs ontving u hier meer informatie over. Er zijn op dit moment nog 15 plaatsen vrij. Inschrijven kan via www.typetuin.nl/aanmelden. (kies voor de rechter variant, klassikaal). Indien u uw kind inschrijft voor 1 augustus 2017 ontvangt u €15,- korting op het cursusgeld. U betaalt dan €160,- i.p.v. €175,-. Voor meer informatie: www.typetuin.nl  of bel naar 013-5220579. Wees er op tijd bij, want vol=vol.

Voor nu wensen we je plezierige laatste schooldagen toe en een fantastische zomer!

 


 

Babynieuws

Wij feliciteren juffrouw Laura (neveninstroomgroep) en Teun van harte met de geboorte van hun dochtertje Maan. Maan is afgelopen dinsdag 4 juli geboren. Heel veel geluk samen!

 

 

 

Kwijt

Lieke van Herwijnen uit groep 3B is haar step kwijt. Het is een EVO Mistral roze/paars (zie afbeelding). Zij zou hem graag weer terug hebben.

 

 
 

 

Onze jarigen

7 juli                 Imke Castelijns              4B

10 juli               Maud van Gils                2B

10 juli               Sil Hermans                   1D

11 juli               Leontine Becker            7A

11 juli               Emma Egbers                 5A

13 juli               Dylano Schellekens        1D