Basisschool Het Palet
Bernhardstraat 4, 5527 AZ Hapert
Tel.: 360384
E-mail:info@hetpalet.nl
Website: www.hetpalet.nl
jrg. 26, nr. 2    7 september 2017 

 

Agenda:
Dinsdag 12 september: informatieavonden groepen 5 om 20.00 uur en groepen 6 om 19.00 uur 
Donderdag 14 september: informatieavonden groepen 3 om 19.00 uur en groepen 7 om 20.00 uur
Maandag 18 september: Informatieavonden groepen 1-2 om 20.00 uur en groepen 8 om 19.00 uur
Donderdag 21 september: studiemiddag: groepen 1-8 namiddag vrij
 
 

Beste onderwijsfilm 2017
De kinderen van juf Kiet is genomineerd voor de beste onderwijsfilm 2017. De twee andere documentaires die in aanmerking komen voor de titel Nationale Onderwijsfilm 2017 zijn Down to Earth en Ik, alleen in de klas. De vakjury van de stichting Nationale Onderwijsweek schoof het drietal naar voren uit een eerdere shortlist van acht. Tot 1 oktober kan het publiek zijn voorkeurstem uitbrengen via het platform hetkind. Geef daarbij wel je argumentatie aan: dat kan in enkele woorden.
Je kunt je stem uitbrengen tot 1 oktober via deze website: www.hetkind.org. In de Nationale Onderwijsweek wordt op 4 oktober de winnende film vertoond in filmhuis LUX in onderwijsstad Nijmegen, met een bijpassend programma. De prijs – zowel van de vakjury als de publieksprijs – is een initiatief van de stichting Nationale Onderwijsweek.

Via deze link kan je je stem uitbrengen:

http://hetkind.org/2017/08/25/publiek-stemmen-op-onderwijsfilm-2017-drie-nominaties/

Tienduizenden mensen, van wie heel veel onderwijsmensen en ouders van schoolgaande kinderen, hebben De Kinderen van juf Kiet gezien. In ieder geval alle leerkrachten en medewerkers van KempenKind en veel relaties van KempenKind. Als je vindt dat die film wel eens de beste onderwijsfilm van Nederland zou kunnen zijn: breng dan vóór 1 oktober je stem uit. Op dit moment – donderdag 7 september – ligt De Kinderen van juf Kiet op de tweede plaats, maar wel ver achter (ongeveer 300 stemmen) op Down to Earth. Er is geen enkele documentaire die door zoveel mensen in Hapert in de bioscoop of op tv gezien is. Als heel Hapert (Bladel, de Kempen) gaat stemmen, dan gaat er wat verschuiven!

Nog ruim drie weken te gaan! Stem vóór 1 oktober! Zeg het voort!

Bij het uitbrengen van de stem wordt ook een argumentatie gevraagd. Dat kan ook één woord zijn. Veel gehoorde argumenten zijn: ode aan het onderwijs, hoopvol, het onderwijs is er voor alle kinderen, hartverwarmend, je ziet de veerkracht van kinderen, de leerkracht doet er toe, ontroerend, een levensechte documentaire, mooie verfilming. 
 
 
Schoolspullen
Bij aanvang van het schooljaar benadrukken we de zorg voor schoolmaterialen nog eens bij de kinderen. De kinderen krijgen van school een etui met daarin schrijfpotlood, gum, kleurpotloden en een liniaal. In groep 6 ontvangt elk kind een vulpen, groene en rode pen en markeerstift. Wanneer de liniaal of vulpen kwijt raakt of kapot wordt gemaakt, koopt het kind een nieuw exemplaar bij onze conciërge Twan. De kosten hiervan bedragen €0,40 voor een liniaal en €4,45 voor een vulpen. Stiften en dergelijke worden door school verstrekt. Het is niet de bedoeling dat de etui met spulletjes van thuis gevuld is.
 
 
 
Naar school brengen
Wij vragen iedereen die de kinderen te voet, met de fiets of met de auto naar school brengt om zich aan de geldende verkeersregels te houden. Het is in ieders belang dat u als ouder/verzorger het goede voorbeeld geeft aan de kinderen. Tijdens het brengen en ophalen van de kinderen en bij regenachtig weer is het erg druk rondom de school.
Het is NIET toegestaan om eventjes te stoppen en de kinderen uit de auto te laten stappen bij de geel gemarkeerde trottoirbanden. Zoek een parkeerplaats waar het is toegestaan uw auto te parkeren. Samen kunnen we er voor zorgen dat de kinderen op een veilige manier op school komen. Bij Nummereen is één parkeerplaats gereserveerd voor minder-validen. Hiervoor heeft u een geldige vergunning nodig.
Alvast bedankt voor uw medewerking.
 
 
Privacy
In het kader van de wet op de privacy is het voor ouders/verzorgers niet toegestaan om filmopnamen te maken bij onderwijsactiviteiten op Het Palet. Voor het maken van foto’s tijdens onderwijsactiviteiten moet vooraf toestemming worden gevraagd aan de directie. Voor het maken van foto- of filmopnamen op school, bijv. door hulpverlenende instanties, wordt vooraf schriftelijk toestemming gevraagd aan de ouders/verzorgers van hierbij betrokken kinderen. 
 
 
 
Voorlezen in groep 1-2
Deze week zijn alle groepen van 1-2 op bezoek geweest bij de Openbare Bibliotheek. Er werd door Bini voorgelezen over een boom. We hebben er later nog over gesproken en ook nog gedanst. Voorlezen gaat dit schooljaar bij de groepen 1-2, op een bijzondere manier, veel aandacht krijgen?
Hoe?  Kom luisteren bij de informatieavond op 18 september.
 

 
Wist u dat? Groep 4 ..........................
- een fijne start heeft gemaakt dit schooljaar;
- veel van elkaar kan leren, als de kinderen goed samenwerken en elkaar helpen;
- werkt met Snappet/ tablets;
- begonnen is met thematisch werken, aan het thema: Jet en Jan;
- komende dinsdag op de foto mag met kleding van vroeger, kleding van vroeger gaat ontwerpen en glas in lood ramen gaat maken; (deze onderwerpen ook terug te vinden zijn op de Boerenmert van zondag 17 september)
- u allen van harte welkom heet om de Boerenmert te bezoeken;
- zich op kan geven om mee te lopen in het schoolklasje tijdens de optocht van de Boerenmert. Graag opgeven bij de leerkracht voor donderdag 14 september; 
- is begonnen met de hoofdletter I en J om Jet en Jan met een hoofdletter te kunnen schrijven; 
- sommen t/m 10 op tempo aan het oefenen is;
- ook sprongen van 10 en huppen van 2 springen; 
- nog opzoek is naar leesouders voor vrijdag 8.30 – 9.00 uur en dinsdag 11.30 – 12.00 uur. 
 
 
Groep 4 maakt een stamboom
Over een tijdje gaat groep 4 tijdens het project Jet en Jan een stamboom maken. Daarom moeten alle kinderen foto's of kopie van foto's (liefst pasfotoformaat) meenemen van: kind, broertjes, zusjes, papa, mama, opa's oma's en eventueel overgrootopa's en overgrootoma's. Graag voorzien van naam in een enveloppe voor vrijdag 22 september.
 
 
 
Tussenschoolse opvang
·         We hebben een nieuwe koelkast voor de groepen 5 en 6. Deze staat op de hoek bij groep 6B.
·         Graag op alle lunchboxjes en drinkbekers de naam en groep van het kind vermelden.
·         Aan- en afmelden op het volgende emailadres: tso@hetpalet.nl. Ook kunt u hier uw eventuele vragen stellen betreffende het overblijven op school.
TSO/Overblijfteam
 
 
OkiDoki-kinderatelier
Vind je het leuk om te knutselen en te ontdekken? Samen met andere kinderen of juist alleen creatief bezig te zijn? Heb je leuke ideeën en ben je nieuwsgierig? Dan is het OkiDoki-kinderatelier misschien wel iets voor jou!
Het kinderatelier is voor kinderen van groep 3 t/m groep 8 en is vanaf 26 september op dinsdagmiddag van 15.30 tot 17.00. De prijs is 45 euro voor 10 keer. Er zijn nog plaatsjes vrij.
Lijkt het je leuk om mee te doen of wil je meer weten? Dan kun je mailen naar annemarie.arts@chello.nl. Tot ziens!
Anne-Marie Arts
 

 
 
Voorstelling: De beste uitvinding ooit
Een ridder heeft nooit hulp nodig. En al helemaal niet van een konijn. Of toch?
Wat doe je als je uitgelachten wordt, terwijl je iets nieuws laat zien, dat echt anders is en helemaal door jou gemaakt?
·         Zelf ook lachen?
·         Heel erg hard huilen?
·         Een mep verkopen?
·         Het nog een keer proberen?
·         Op een trapje klimmen en erboven staan?
·         Iets anders, namelijk…………..
 
Hoe lost Ridder Puntjepuntje dit op?
Een genadeloos grappige familievoorstelling voor iedereen vanaf zes jaar over presteren, falen en proberen.
Te zien op zaterdag 9 september om 19.00 en zondag 10 september om 15.30 uur in Pand – P, Leenderweg 65 te Eindhoven. Kinderen betalen 7 euro en volwassenen 9 euro. Kaartverkoop gaat via www.pand-p.nl.
 
 
 
 
Voetbal is ook voor meiden!
Op woensdag 13 en 20 september 2017 zijn er speciale proeftrainingen bij vv Hapert voor alle meiden. Deze trainingen zijn van 14.00 uur tot 15.30 uur. Graag een kwartier van te voren aanwezig zijn. Lijkt het je leuk om te voetballen dan ben je van harte welkom!
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Paula Bottram 06-36360468
 
 
 
Informatieavond Oewakadoe vrijdag 22 september!
Een paar maanden geleden plaatsten we een bericht dat Oewakadoe stopt als er zich geen nieuwe vrijwilligers aanmelden om plaats te nemen in de organisatie. Naar aanleiding van vele vragen tijdens de afgelopen Oewakadoe week willen we graag een informatieavond organiseren waarin we informatie over de verschillende taakgebieden kunnen geven. Ook als je geen kinderen hebt die meedoen tijdens de Oewakadoe week ben je natuurlijk van harte welkom!
Heb je interesse om met ons mee te denken en een steentje bij te dragen in de organisatie? Kom dan naar de informatieavond op vrijdagavond 22 september om 19:30 uur in ’t Huukske!
Tot dan,
Team Oewakadoe
 
 
 
Typecursus de Typetuin in oktober van start!
Bij voldoende aanmeldingen gaat op Het Palet op donderdag 5 oktober 2017 om 17.00 uur de vernieuwde typecursus van de Typetuin van start. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Schrijf snel in, want vol=vol! Voor meer info:
De Typetuin
Bosscheweg 46, 5056 KC Berkel-Enschot (NL), T: +31(0)13-5220579
E: info@typetuin.nl
W: www.typetuin.nl : www.success-society.nl 

 

Babynieuws
Wij feliciteren Linda en Ivo van Sambeeck met de geboorte van hun zoon en Job en Bram uit groep 1-2D) met hun broertje Sem. Sem is op 1 september geboren. Heel veel geluk met elkaar.