Basisschool Het Palet
Bernhardstraat 4, 5527 AZ Hapert
Tel.: 360384
E-mail:info@hetpalet.nl
Website: www.hetpalet.nl
jrg. 26, nr. 5, 28 september 2017
 
 
Agenda:
Vrijdag 29 september: groepen 4 en 5 naar de wielerbaan, trapvaardigheidsactiviteiten
Woensdag 4 oktober: start Kinderboekenweek
Donderdag 5 oktober: staking
Maandag 16 t/m vrijdag 20 oktober: herfstvakantie
 
 
Stakings-Paletter
In de aankondiging van deze Paletter in uw mail hebben we Stakings-Paletter gezet om er zeker van te zijn dat alle ouders weten dat zij hun kind op moeten vangen op donderdag 5 oktober. De school is dan dicht. De clickactiviteiten gaan wel gewoon door. De leerkrachten gaan die dag naar Den Haag om onze (wij denken gerechtvaardigde) eisen kracht bij te zetten. Als u de overwegingen om te gaan staken nog eens na wilt lezen, kijk dan in de Paletter van vorige week. Wij danken alle ouders voor hun begrip.
Zo, dit was dan de Stakings-Paletter. We gaan weer door met de informatie, zoals u die van ons gewend bent.
 
De Wereld Draait Door
Kiet Engels heeft gisteravond haar verhaal over ‘De kinderen van juf Kiet’ uitstekend kunnen doen. Zelfs Matthijs van Nieuwkerk kwam er maar moeilijk tussen, maar wilde dat misschien ook niet, omdat hij ook geboeid was door hetgeen Kiet te vertellen had. Kiet maakte een mooi onderscheid tussen vluchtelingenproblematiek en problemen van vluchtelingen. Over dat eerste gaat de school niet, over de kinderen met hun problemen gaat de school wel. Ze maakte ook een mooi bruggetje met het andere item van die avond: de problemen in de zorg. Daar is heel veel meer personeel nodig. Goede zorgkwaliteiten zijn dan belangrijker dan hogere opleidingen. Ondertussen zitten veel vluchtelingen gedwongen thuis. Je zou twee problemen tegelijk op kunnen lossen.
Kiet werd na afloop door de redactie van DWDD gevraagd of ze vaker een beroep op haar mochten doen als onderwijs een item in hun programma is. Wie weet dat Kiet onze ambassadeur in onderwijs- en vluchtelingenzaken wordt.
Vrijdag is de uitreiking van het Gouden Kalf. Daar hebben we geen invloed op. Op de beste onderwijsfilm van 2017 wel, we staan nog maar enkele stemmen verwijderd van de eerste plaats. Stemmen kan t/m zaterdag: www.hetkind.org Bekendmaking woensdag 4 oktober.
 
 
Blokfluitlessen voor groep 5
De blokfluitlessen voor de groepen 5 starten op maandag 2 oktober. De lessen zullen door juffrouw Louise van der Vliet worden gegeven.
 
 
Groepen 3
We zijn afgelopen maandag met de eerste ateliers gestart. De kinderen maakten een keuze uit vier activiteiten. Volgende week vrijdag (29 september) mogen de kinderen nog een keer kiezen uit deze activiteiten. We zijn nog op zoek naar enkele ouders die ons willen helpen bij het begeleiden van het ganzenbordspel en de leesbingo. Op de deur van groep 3B hangt een intekenlijst.
Bent u benieuwd naar de kunstwerken van onze ateliers?
Kom in de gang van groep 3 onze kleine tentoonstelling bewonderen en bekijk de foto’s op de website.
Juffen van groep 3
 
  
Trapvaardigheid groepen 4 en 5
In het verkeer moeten kinderen op de fiets heel alert zijn. Ze moeten goed hun evenwicht bewaren, goed kunnen sturen, remmen, stoppen en snel reageren. Het is belangrijk dat dit ook vaak geoefend wordt.
Daarom organiseert de verkeerscommissie op vrijdag 29 september allerlei activiteiten om de trapvaardigheid van de kinderen van de groepen 4 en 5 te vergroten. De fietsen van de groepen 5 worden die dag ook gecontroleerd. We gaan hiervoor naar de wielerbaan op De Lemelvelden.
Het is de bedoeling dat de kinderen in groepjes, onder begeleiding van een ouder, naar de wielerbaan fietsen.
Vergeet daarom niet uw kind op deze dag met hun gewone fiets (geen crossfiets of wielrenfiets) naar school te laten gaan.
De groepen 4 stallen hun fiets op Het Paletplein en de groepen 5 op het basketbalveld.
Heeft uw kind geen fiets bij zich, dan kan het helaas niet deelnemen aan deze activiteit.
We hopen op zonnig weer en veel fietsplezier.
De verkeerscommissie
 
 
Muziek op school
Uw zoon of dochter krijgt dit cursusjaar op school muziekles. Na de lessen in de klas kan hij of zij zich inschrijven voor een naschools vervolg via Cultuurplaza de Kempen. Onderstaand een kort overzicht van de lessenseries.
Wij wensen uw kind veel plezier met de muzieklessen!
Coördinatoren onderwijs muziekschool Art4U
Meer informatie? E-mail naar onderwijs@art4u-kunsteducatie.nl
Like ons: www.facebook.com/art4u.kunsteducatie
 
Muziek en beweging op school
Kleuters bewegen graag op muziek, dat gaat vaak al vanzelf. Een docent van Art4U geeft 14 lessen van 30 minuten (om de week) in de klas waarin kinderen spelenderwijs kennis maken met de basiselementen van muziek. In de week dat onze docent niet in de klas komt geeft de eigen juf of meester een muziekles. Zo zijn de kleuters minimaal 28 weken in het jaar actief bezig met muziek op school.
We zingen liedjes, spelen op ritme-instrumentjes, dansen en beelden dingen uit. Daarbij werken we elke les met een thema, zoals lente, het weer, vakantie of dieren. De lessen ontwikkelen de cognitieve, motorische en muzikale vaardigheden van de kleuters. We zorgen er daarbij natuurlijk voor dat ze op een inspirerende manier kennismaken met muziek!
 
Muziek en beweging na school
Als kleuters eenmaal gestart zijn met muziek maken, houden ze niet zomaar meer op! Daarom is er na de lessenserie in de klas een programma waarin kinderen ook na schooltijd door kunnen gaan met zingen, dansen en muziek maken.
De lessen sluiten goed aan op de lessen die ze op school al hebben gehad. Aan de hand van thema’s leren ze tegenstellingen in muziek kennen: hoog en laag, lang en kort, hard en zacht, langzaam en snel.
In de lessen na school gebruiken ze eenvoudige muziekinstrumenten, zelfgemaakte instrumentjes en andere materialen om ontdekkend en spelend met muziek bezig te zijn.
Kinderen kunnen hiervoor via Cultuurplaza de Kempen (www.cultuurplazadekempen.nl) worden ingeschreven.
 
 
Expositie Meccano en naschools aanbod
In de week van 22 t/m 27 oktober 2017 vindt in het Techniekhuys in Veldhoven een zeer bijzondere imposante expositie plaats ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van het Meccano Gilde.
Een expositie voor zowel jong als oud en gratis toegankelijk. Via onderstaande link is een kort filmpje te bekijken over deze expositie.
https://youtu.be/58njvlUlwNO
Cultuurplaza de Kempen biedt tevens een naschools aanbod aan voor leerlingen van de groepen 6-7-8 van het basisonderwijs.
Meccano is techniek, Meccano is bouwen en Meccano is voor jongens en meisjes!!
Van racewagens en helikopters tot robots en gebouwen. Je kunt zelf de Eifeltoren en het Empire State Building maken. Bouwen met Meccano is niet alleen leuk maar je krijgt er ook nog eens technisch inzicht van. Erg handig bij de rekenles.
Samen met Meccano experts ga je een middag een de slag.
Wanneer: woensdag 25 oktober van 14.00 – 15.00 uur
Waar: Techniekhuys Veldhoven, De Run 42-50
Kosten: 3,50 euro
Aanmelden: mail naar info@cultuurplazadekempen.nl vóór 11 oktober.
Wees er snel bij want vol = vol
 
Halloweenvoorstelling in Den Tref

 

Onze jarigen
29 september           Carly van Steensel                 5B
30 september           Janneke van Gorp                  6A
2 oktober                     Bram van Buul                         8B
2 oktober                     Lize Hoogerwaard                 4B
3 oktober                     Sophie de Lepper                   2C
3 oktober                     Thijmen Seuntjens                6A
4 oktober                     Revy Leijten                             7B
4 oktober                     Sam Liebrand                           6B
4 oktober                     Zack Maloney                          3B
5 oktober                     Emma Fakkert                          5A