Basisschool Het Palet
Bernhardstraat 4, 5527 AZ Hapert
Tel.: 360384
E-mail:info@hetpalet.nl
Website: www.hetpalet.nl
jrg. 26, nr. 6, 5 oktober 2017


 
Agenda:
Donderdag 5 oktober: staking
Maandag 16 t/m vrijdag 20 oktober: herfstvakantie
Donderdag 2 november: studiemiddag, groep 1 t/m 8/NI vrij
Donderdag 9 november: oudergesprekken
Maandag 13 november: oudergesprekken
Dinsdag 14 november: studiemiddag, groep 1 t/m 8/NI vrij
 
 

 
De staking
Bij het verschijnen van deze Paletter zijn we met een stevige afvaardiging van het team van Het Palet in het Zuiderpark in Den Haag of op de route. Het weer is in iedere geval solidair met de leraren in het basisonderwijs; Code Rood. Dat is de naam die onze actie draagt. We hopen dat de nieuwe regering die op het punt staat met zijn werk te beginnen, onze eisen serieus neemt.
Vanavond zal er op de journaals, nieuwsrubrieken en het jeugdjournaal wel een en ander te zien en horen zijn. Morgen zijn we weer open. Nogmaals dank voor het begrip van zoveel ouders.
 
  
Gouden Kalf
Het is de meest prestigieuze filmprijs in Nederland: een Gouden Kalf.
Vrijdag 29 september werden in de Stadsschouwburg van Utrecht 16 Gouden Kalveren uitgereikt. Onze aandacht ging uit naar de lange documentaire. Dat werd dus De kinderen van juf Kiet.  Petra en Peter Lataster hebben al vaker een Gouden Kalf gewonnen, want ze zijn in de wereld van de internationale documentaire, onderscheidende filmmakers. Toch mooi dat ze door 380 vakgenoten weer op de hoogste trede geplaatst zijn. Nu kun je een goede filmmaker zijn, maar je hebt ook een goed onderwerp en een goede cast nodig. Die hadden ze met de kinderen van juf Kiet en Kiet Engels in de rol van juf Kiet. Die rol zit haar als gegoten. Met alle collega’s zijn we super trots.
 
Helaas kun je niet altijd winnen. Als beste onderwijsfilm van 2017 is gisteravond uitgeroepen Down to earth. De kinderen van juf Kiet werd tweede. Hetzelfde gold voor de Publieksprijs. Iedereen die via hetkind.org zijn of haar stem uitgebracht heeft, hartelijk dank voor de ondersteuning.
 

Ontruimingsoefening
Dinsdagochtend klonk er ineens een slow whoop door de school: ontruimingsoefening! Juffrouw Daphne vertelde door de geluidsinstallatie dat er brand was in de keuken en dat alle groepen zo snel mogelijk moesten verzamelen op de speelplaats. Iedereen zonder klas verzamelde bij de hoofdingang en kreeg daar een taak, bijvoorbeeld het waarschuwen van de klas in de gymzaal of het bewaken van een ingang. Intussen checkte meneer Twan of er niemand meer in de school was en alle deuren gesloten waren. Op de speelplaats toonden alle juffen en meesters met een groene of rode kaart of zij compleet waren. Toen meneer Twan het sein gaf dat alles veilig was, kon iedereen weer naar binnen. Sommige kinderen waren wel een beetje geschrokken van het harde geluid terwijl ze lekker aan het werk waren. Na de oefening hebben alle leerkrachten in de klassen besproken waarom een ontruimingsoefening heel belangrijk is. We kijken heel tevreden op de oefening terug, maar er zijn altijd punten die de volgende keer beter kunnen. De juffen en meesters hebben samen een lijstje gemaakt met verbeterpunten. Deze gaan ze bij de volgende oefening zeker uitvoeren!
 
 
Thema ‘Ziek zijn’ groep 3
Na de herfstvakantie starten wij in groep 3 met een nieuw thema dat aansluit op onze methode Veilig Leren Lezen.
Om het leesthema betekenisvol te maken voor de kinderen hebben we allerlei activiteiten op reken-, taal-, onderzoekkundig- en expressief gebied gezocht die aansluiten bij de doelen van rekenen en taal in deze periode.
We gaan op de gang bij groep 3 een dokters- en apothekershoek maken. Ook zal er een ruimte voor de oogarts ingericht worden waar kinderen kunnen oefenen met alle aangeleerde letters in groot en klein formaat.
 
Om deze hoeken succesvol in te richten zijn we op zoek naar:
-plastic potjes, om pilletjes te sorteren
-plastic potjes, om je eigen drankje in te maken
-pillendoosjes, waar kinderen zogenaamde pilletjes in kunnen sorteren
-(water)spuitjes, pleisters, oud verband, oude verbanddoosjes enz.
-dokters en zusters kleren
-dokterskoffertjes met attributen
Heeft u spullen voor ons? Geef dit dan af bij de leerkrachten van groep 3A of 3B.
 
Via de leerjaarouder zal een oproep komen voor een poppen-/knuffeldokter voor dinsdagmiddag 24 oktober en donderdagmiddag 26 oktober. Bent u verpleegkundige en heeft u geen kind in groep 3? Wilt u ons toch komen helpen bij dit thema. Laat het ons weten. Wij zijn heel blij met (groot)ouderhulp. Zo kunnen we het thema nog veelzijdiger vorm geven voor de kinderen.
Met vriendelijk groet,
leerkrachten groep 3
 
 
Fietscontrole groepen 6, 7 en 8
Op woensdag 11 oktober gaan we alle fietsen van de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 controleren. Waarom controleren we de fietsen?
·         Steeds meer leerlingen komen op de fiets naar school.
·         De komende maanden zijn de weersomstandigheden sterk van invloed op de fietsers. Denk aan het belang van goede remmen bij een vochtig wegdek en goede verlichting tijdens de “donkere” ochtenden en avonden.
·         De afgelopen jaren blijkt dat veel leerlingen op onveilige fietsen aan het verkeer deelnemen.
Het zou fijn zijn als uw kind op de bovenstaande datum haar/zijn fiets bij zich heeft. Geen fiets is helaas geen controle.
De verkeerscommissie 
  

EHBO groep 8
In het kader van de lessen natuur over het menselijk lichaam, heeft Jolanda Smets in de groepen 8 een EHBO workshop verzorgd. De kinderen weten nu alles over de stabiele zijligging, de EHBO koffer en de behandeling van bloedneuzen, snijwonden en brandwonden.
We bedanken de EHBO vereniging Hapert en Jolanda Smets voor deze zeer leerzame workshop.
Leerkrachten groep 8
 
 
Thema 'Op zee' - groepen 7-8
Dit schooljaar volgen we in de groepen 7 en 8 een internationale zeilwedstrijd voor amateur zeilers. Alleen de skipper (kapitein) is een professional. Ineke van der Weijden doet ook mee aan deze zeilwedstrijd. De naam van haar team is Nasdaq. Ineke is een echt persoon en zij zeilt echt om de wereld. De opdrachten die de kinderen moeten maken worden uit naam van Ineke door stichting Onderwijs Avonturen gemaakt. De kinderen ontvangen ze rechtstreeks van Ineke via haar Facebookpagina. Dit is een link naar een boodschap die ze voor de kinderen heeft opgenomen:
https://www.youtube.com/watch?v=InYOCeDkjHQ. En op deze site is alle informatie over de zeilwedstrijd te vinden: http://clipperroundtheworld.com/
Naar aanleiding van dit project hebben de kinderen van de groepen 7 en 8 een gastles over zeilen gekregen. Ando Hoekstra heeft deze les verzorgd. De kinderen hebben veel geleerd over onder andere de onderdelen van een zeilboot, waar je kunt zeilen en hoe je een achtknoop moet leggen. Ze hebben filmpjes gezien dat je ook op het ijs of zand kunt zeilen. De groepen 7 en 8 bedanken Ando Hoekstra voor deze interessante gastles.
 
 
MR-vergadering
Dinsdagavond, 10 oktober, om 20.15 uur staat er een MR-vergadering gepland.
De agenda is als volgt:
1. Mededelingen/post
2. Notulen vorige vergadering
3. Beleidsvoornemens MR
4. Staking onderwijs
5. Verkiezing MR
6. Verkiezing GMR
7. Rondvraag
Uiteraard is ook deze MR-vergadering weer openbaar en bent u welkom als toehoorder.
Graag uiterlijk 9 oktober een berichtje via mr@hetpalet.nl als u wilt aansluiten.
 
 
Bestellen schoolfoto’s
Vorige week vrijdag heeft u een mail ontvangen van de schoolfotografe Imca v.d. Weem met betrekking tot het inzien en bestellen van de schoolfoto’s. Uw kind heeft inmiddels een kaart met daarop een persoonlijke inlogcode mee naar huis gekregen. Deze inlogcode kunt u gebruiken voor het inzien en bestellen van de gemaakte schoolfoto’s. Voor meer informatie kunt u terecht bij Imca v.d. Weem.
  
   
Uitnodiging Minioren
Wanneer:         Vrijdag 6 oktober 2017
Tijd:                 10.00 – 11.30
Waar:              Op het clubgebouw van Jong Nederland Hapert, Burgemeester van Woenseldreef 5.
 
Maar wat kun je dan allemaal bij Jong Nederland  doen? Nou, eigenlijk alles wat leuk is! Elke 14 dagen organiseren we iets speciaal voor jou. Wat kun je allemaal verwachten?
Actief!
Lekker bezig zijn met anderen, binnen en buiten. Lekker je energie kwijtraken? Snel reageren? Tactiek bespreken? Snelheid? Teamwork? Jong Nederland is expert op het gebied van spellen, dus dat komt helemaal goed!
Crea!
Wat kun je allemaal met een homp klei of papier? Ben jij een podiumbeest? Of misschien wel een rapster, theaterdier of punnikkoningin? Jij hoeft alleen je creativiteit mee te nemen. Jong Nederland doet de rest.
Er UIT!
Buiten is van alles te doen. Wat dacht je van bosspelen, Overnachten in de open lucht? Binnen zitten kan altijd nog! Met Jong Nederland trek je er op uit!
Groetjes,
Leiding Jong Nederland Hapert 


 
Halloweenvoorstelling in Den Tref

De kinderen mogen verkleed naar de voorstellingen komen.
De kinderen krijgen na afloop een versnapering.
   

Geboren
Wij feliciteren onze IB-er Anita Manders en Maarten met de geboorte van hun zoon en Esmee met haar broertje Thijmen. Thijmen is geboren op dinsdag 26 september en is een flinke jongen van ruim 8 pond.
 
  
Welkom
Wij heten Kasia Karbarz, Izabela en Nicolas Rizoiu (neveninstroom) van harte welkom op Het Palet. Wij hopen dat zij een fijne en leerzame tijd zullen hebben op onze school.
 
 
Onze jarigen
7 oktober         Martijn Op de Beek               7B
7 oktober         Ties van Meer                           2A
7 oktober         Jasper Wolters                         8A
8 oktober         Max Bakker                                6A
8 oktober         Stan Stroosma                           3B
11 oktober       Sterre van Hees                       6A
11 oktober       Boris van Hout                          8A
11 oktober       Pleun Rijkers                             1B
12 oktober       Jan Luijten                                  7B