Basisschool Het Palet
Bernhardstraat 4, 5527 AZ Hapert
Tel.: 360384
E-mail:info@hetpalet.nl
Website: www.hetpalet.nl
jrg. 26, nr. 14, 7 december 2017

 
Agenda:
Dinsdag 12 december: Staking: de school is gesloten
Maandag 25 december t/m vrijdag 5 januari: kerstvakantie
 
 
Staking 12 december
Het Palet is aanstaande dinsdag gesloten. Gisteren heeft u een mail hierover ontvangen. Mocht u deze niet ontvangen hebben, laat het ons weten. U krijgt de mail dan per omgaande toegestuurd.
 
  
Sinterklaas op bezoek
Afgelopen maandag was het eindelijk zover………….. Sint en zijn Pieten brachten een bezoek aan onze school.
Met veel gezang en dans was het een gezellige boel op het schoolplein. De sfeer zat er al meteen goed in! Sint kwam in een rijtuig met paard het schoolplein opgereden. Hij begroette onderweg nog wat fans en ging snel naar de kinderen van Het Palet. Zij hadden immers al zolang gewacht. Juf Daphne heette Sint en zijn Pieten van harte welkom.
De dansers en danseressen van juf Monique gaven nog een spetterend optreden en toen kon het bezoek aan alle klassen beginnen. Gelukkig had de Sint weer een goed gevuld boek. Wat wist hij veel te vertellen over de kinderen van onze school!
Wij bedanken de ouderraad, het pieporkest en de opa van Robin en Jasper voor hun hulp op deze dag!
 
 
Verslag studiedag 6/12
Gisteren op de studiedag hebben we ons uitgebreid verdiept in een methode voor de wereld oriënterende vakken. Deze methode zet in op thema’s, waarbij er veel ruimte is voor leerlingen om te kunnen ontdekken en onderzoek te doen. De werkvormen zijn divers, waardoor kinderen meer gemotiveerd zullen worden. We hebben in groepen ook zelf een aantal werkvormen uitgeprobeerd en waren daar erg enthousiast over. In een voorkeursstemming, waarbij deze methode met een methode vergeleken werd die op een eerdere studiedag hoge ogen gooide, werd unaniem voor de laatste methode gekozen.
We hebben op deze dag ook een presentatie gehad van twee techniekcoaches: Jan Bullens en Co Boullard. Zij verlenen ondersteuning bij bedrijfsbezoeken in De Kempen, waarbij techniek centraal staat. Zij ondersteunen ook in het techniekonderwijs op onze scholen. Het KOP – Kempisch Ondernemers Platform – is hierin zeer ondersteunend en vergoedt ook het busvervoer voor de excursies naar technische bedrijven in De Kempen.
In het middagprogramma hebben de leerkrachten in de verschillende Kennisteams en bouwen gewerkt. Op het eind van de middag was er nog tijd voor Sinterklaas-surprises.
 
  
Mad Science
Vandaag om 15.30 uur starten de lessen van Mad Science. De kinderen die daarvoor opgegeven zijn kunnen vanuit school meteen naar het handvaardigheid lokaal gaan. Daar worden zij opgevangen. De lessen duren tot 16.30 uur.
 
  
Schaatsen
Gewijzigde tekst ten opzichte tekst vorige week
De groepen 5 t/m 8 en NT2 (oudste kinderen) gaan in week 50 en 51 schaatsen in Reusel.
Stichting de Winterfeesten in Reusel –De Mierden heeft vanaf 7 december een grote schaatsbaan staan in het centrum van Reusel. Alle scholen in de Kempen mogen hier gratis gebruik van maken. Ook voor het vervoer en de schaatsen wordt gezorgd.
Hieronder de dagen en tijden waarop de verschillende groepen gaan.
 
-       donderdag 14 december van 10:30-13:30 : groep 7A, groep 5B en groep 8A
-       dinsdag 19 december van 10:30-13:30: groep 8B , groep 6B, NT2 (oudste kinderen)  
-       donderdag 21 december van 13:00-15:30: groep 7B, groep 6A en groep 5A  
 
Mocht je zelf schaatsen hebben, dan zou het fijn zijn als je die meeneemt.
Zorg voor warme en sportieve kleding en een extra paar sokken. Handschoenen zijn verplicht i.v.m. de veiligheid.
De kinderen die op donderdag 14 december en dinsdag 19 december gaan schaatsen blijven deze dag op school over en zorgen zelf voor een lunchpakketje en drinken
De kinderen die op donderdag 21 december gaan schaatsen worden om 13:00 uur op school verwacht. Let op: Deze kinderen zijn pas uiterlijk 15:30u terug op school.
 

Communiewerkboeken
De kinderen uit de groepen 4 die in het voorjaar hun eerste communie gaan doen, hebben vandaag de werkmap mee naar huis gekregen.

  
Santa run Eersel
Zaterdag 9 december wordt de Rotary Santa Run georganiseerd. Deze run is bedoeld om geld op te halen voor het goede doel. Jong en oud kan deelnemen. Als bijlage bij deze Paletter tref je een brief aan met meer informatie. Er liggen een aantal kerstpakken bij Astrid voor eventuele deelnemers.
 
  
Activiteiten tijdens de kerstvakantie:
·         Handbaltoernooi: Je kunt nog inschrijven voor het Kersthandbaltoernooi tot vrijdag 8 december. De inschrijfformulieren worden op maandag 11 of dinsdag 12 december opgehaald uit de clickbox. Ieder opgegeven team en contactpersoon van school ontvangt het programma in de week vóór de kerstvakantie.
 
·         Oliebollen-wandeltocht: Op vrijdag 29 december 2017 organiseert Loopgroep No- Limits een Oliebollen-wandeltocht. De start en finish is bij de blokhut “de Piramide” aan de Egyptischedijk 18 in Bladel. De starttijd is tussen 13.00 – 15.00 uur. De afstanden zijn 5 en 10 km. Het inschrijfgeld is voor volwassenen 3 euro en voor kinderen tot 12 jaar 1,50 euro (inclusief een oliebol en 1 consumptiebon. Voor meer info n.pardiaans1@upcmail.nl, tel 06 57589622. Vooraf aanmelden kan via www.no-limitsbladel.nl/Form.aspx?id=21
 
 
Kwijt
Tijn Wouters uit groep 1-2C is zijn vriendenboekje kwijt. Het is een geel boekje van Huisdiergeheimen. Tijn zou het heel graag terug hebben.


Geboren
Wij feliciteren juf Sanne en Ronnie Menke met de geboorte van hun dochtertje en Jesse met zijn zusje Sammie.
Sammie is op maandag 4 december geboren. Juffrouw Sanne gaat nu met haar gezinnetje van haar verlof genieten Wij wensen ze heel veel geluk met elkaar.
 
  
Welkom
Wij heten Rodrigo Ventura (neveninstroom), Dorian Kowalewski (neveninstroom), Filip en Wojtek Libront (neveninstroom)  van harte welkom op Het Palet. Wij hopen dat zij een fijne en leerzame tijd zullen hebben op onze school.
 
 
Onze jarigen
8 december                 Darach Stevensen        2D
10 december               Tuur Vosters               4B
13 december               Maud Simmer              4B
14 december               Bram Saris                   7B
           


 
BIJLAGE: ROTARY SANTA RUN EERSEL
 
 
SANTA RUN EERSEL

Vorig jaar mochten wij rekenen op uw hulp om de sponsorloop Rotary SantaRun in Eersel tot een succes te maken. Mede door de leerlingen die via school meeliepen, kregen we meer dan 400 lopers en vooral veel kinderen op de been. Voor de goede doelen haalden we 5.000 euro op. Voor een leuke impressie van die avond verwijs ik naar : https://www.youtube.com/watch?v=lOhmOiWImAk   
De Rotary SantaRun 2017 gaat dit jaar op 9 december van start. In samenwerking met Stichting Promotie Eersel hebben we een sfeervol programma opgezet. Het is een avondwandeling voor jong en oud door het centrum van Eersel. Ook de winkeliers en de horeca van Eersel doen weer mee en zorgen voor de nodige ambiance rondom het parcours met veel ludieke activiteiten voor de kinderen, inclusief enkele versnaperingen. Daarnaast in de tent op de markt live-music van twee big bands.
 Doel is nog meer deelnemers en toeschouwers op de been te krijgen voor de gekozen goede doelen. Dat zijn dit jaar De Wensambulance en lokale (sport)verenigingen.
We stellen per school 5 gratis kerstmannenpakken (tevens toegangsbewijs) beschikbaar. Het zou mooi zijn als deze op een of andere manier terecht komen bij kinderen die graag mee zouden lopen, maar waarvoor het financieel moeilijk is om mee te doen.
Met vriendelijke groet, 
Michiel de Graaff
Tel 0654776566


https://www.facebook.com/pg/santaruneersel2017 en http://eersel.rotarysantarun.nl