Basisschool Het Palet
Bernhardstraat 4, 5527 AZ Hapert
Tel.: 360384
E-mail:info@hetpalet.nl
Website: www.hetpalet.nl
jrg. 26, nr. 15, 14 december 2017

 
 
Agenda:
Maandag 25 december t/m vrijdag 5 januari: kerstvakantie
 
 
 
3FM Serious Request 2017 brengt verscheurde families weer samen
3FM Serious Request 2017 haalt geld op om ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn meer dan 4 miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. Met de opbrengst van de actie sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact en brengen hen weer thuis. In de Neveninstroom groep maken we het niet bij elkaar zijn van ouders en kinderen ook mee. 
Na het succes dat Tijn vorig jaar had met zijn nagellakactie, gaan Ries en zijn ouders Gerrit en Jolanda daar een vervolg aan geven. Woensdag Ė als het Glazen Huis in Apeldoorn van start gaat - wordt bekendgemaakt wat zij gaan doen. De groepen 3 en de kinderen van de neveninstroom gaan Ries helpen. Zij gaan een Winterfair organiseren.
Op de Winterfair zijn mooie kerstspullen te koop, gemaakt door de kinderen van deze groepen. Vast een tipje van de sluier: kerststukjes, kerstdecoratie, kandelaartjes. Ook zijn er tweedehandse spulletjes die kinderen hebben gedoneerd voor het goede doel. Je kunt je ook alvast in kerstsfeer laten opmaken door onze visagisten en natuurlijk is er een nagellakstudio ingericht. Ook zijn er lekkere hapjes en drankjes uit allerlei landen te koop. Er is warme chocolademelk en er zijn lekkere wafels gebakken door de kinderen. De middag zal verder gevuld worden met muzikale optredens. Het belooft een gezellig spektakel te worden.
Alle kinderen van groep 3 mogen die middag met een kerstmuts naar school komen.
Activiteiten op de Winterfair van donderdagmiddag 21 december:

  • Opening 14.00 uur voor ouders/opa's en oma's van kinderen van groep 3A. De kinderen van de groepen 3A zingen een lied aangeleerd door meester Pieter van Muziekimpuls.
  • Daarna mogen ouders, opa's en oma's de fair bezoeken. De kraampjes worden door kinderen van groep 3A en de Neveninstroom bemand.
  • Om 14.30 uur: worden ouders/ opa's en oma's van groep 3B verwacht. De kinderen van groep 3B zingen een lied in de aula, ook vanuit Muziekimpuls. Daarna mogen ouders/opa's of oma's hun kind bij juf Maaike in de klas ophalen om de Winterfair te bezoeken, de kinderen van 3B zingen in de voorhal kerstliedjes onder leiding van juf AdriŽnne op gitaar.
  • De kinderen van groep 3B worden om 15.00 uur nog even in de klas verwacht bij juf Maaike.
  • De kinderen van groep 3A mogen om 15.15 uur opgehaald worden op de markt. Het zou fijn zijn als er nog een aantal kinderen tot 16.00 uur mag blijven om te verkopen (geef even door aan juf Sanne of Chantal als uw kind mag helpen na school.)
  • Vanaf 15.00 uur is de Winterfair open voor alle ouders en kinderen van de school mogen na 15.15 uur met hun ouders de fair bezoeken.

We hopen op een grote opkomst, zodat we met Het Palet Het Rode Kruis optimaal kunnen steunen.
 

Kerstviering 2017
Kleuters:
Donderdag 21 december vieren we het kerstfeest met de kleuters. In de ochtend brengen alle kleutergroepen een bezoekje aan de kerststal bij Den tref. Daar worden ze getrakteerd op warme chocomel en iets lekkers. In de middag wordt het kerstfeest sfeervol gevierd in de eigen klas. Het gezellig samenzijn zal opgeluisterd worden door zanggroepjes van kinderen uit groep 5. Het zou leuk zijn als de kinderen op deze dag feestelijk gekleed naar school komen. We hanteren de normale schooltijd.
 
Groep 3 t/m 8:
Deze groepen hebben de kerstviering op vrijdagochtend 22 december. Het zal in het teken staan van ďVredeĒ. De kinderen hebben aan dit thema gewerkt. We openen de ochtend gezamenlijke op het schoolplein met verschillende activiteiten rondom het thema vrede. Na deze opening gaan de kinderen het kerstfeest in hun eigen klas vieren.  Hier worden de kinderen getrakteerd op drinken en kerstlekkernijen. Ook voor deze kinderen zou het leuk zijn als ze feestelijk gekleed naar school komen. We hanteren die dag ook de normale schooltijd.
Wij wensen u een fijn kerstfeest toe en een vredig 2018.
 
 
Wijziging contactpersoon TSO/Overblijven
Per maandag 8 januari 2018 zal Dorine van Grotel als TSO-coŲrdinator opgevolgd worden door MariŽlle Antonis. MariŽlle is al een hele tijd bij ons bekend als overblijfmoeder. Je kunt MariŽlle bereiken op 0497 386286.
Het aan- en afmelden blijft ongewijzigd via mailadres tso@hetpalet.nl. Wij wensen MariŽlle succes met haar werkzaamheden als TSO-coŲrdinator.
Wij bedanken Dorine voor haar jarenlange inzet en wensen haar succes met haar toekomstige werkzaamheden.
 
  
Schaatsen
De groepen 5 t/m 8 en NT2 (oudste kinderen) gaan in week 50 en 51 schaatsen in Reusel.
Stichting de Winterfeesten in Reusel ĖDe Mierden heeft vanaf 7 december een grote schaatsbaan staan in het centrum van Reusel. Alle scholen in de Kempen mogen hier gratis gebruik van maken. Ook voor het vervoer en de schaatsen wordt gezorgd.
Hieronder de dagen en tijden waarop de verschillende groepen gaan. Een aantal groepen zijn vandaag al geweest.
 
-       dinsdag 19 december van 10:30-13:30: groep 8B , groep 6B, NT2 (oudste kinderen)  
-       donderdag 21 december van 13:00-15:30: groep 7B, groep 6A en groep 5A  
 
Mocht je zelf schaatsen hebben, dan zou het fijn zijn als je die meeneemt.
Zorg voor warme en sportieve kleding en een extra paar sokken. Handschoenen zijn verplicht i.v.m. de veiligheid.
De kinderen die op donderdag 14 december en dinsdag 19 december gaan schaatsen blijven deze dag op school over en zorgen zelf voor een lunchpakketje en drinken
De kinderen die op donderdag 21 december gaan schaatsen worden om 13:00 uur op school verwacht. Let op: Deze kinderen zijn pas uiterlijk 15:30u terug op school. 
 
  
Tuinopaís gezocht
We zijn op zoek naar enthousiaste opaís of andere geÔnteresseerden die het leuk vinden om samen op afgesproken momenten de tuinen rondom Het Palet bij te houden. De werkzaamheden bestaan uit schoffelen, harken, snoeien en onkruid wieden. Onze conciŽrge Twan zal deze groep vrijwilligers begeleiden. Uiteraard wordt er voor een kopje koffie of thee met iets lekkers gezorgd. Mensen met groene vingers kunnen zich melden bij onze adjunct-directeur Daphne Meijers. Dit kan per mail op dmeijers@kempenkind.nl, telefonisch op 0497-360384 of loop gerust even binnen.
 
 
GMR (gemeenschappelijke medezeggenschapsraad)
Een tijdje geleden plaatsten we in de Paletter een oproep voor nieuwe GMR-leden. Alle personeelsleden en ouders die zich hiervoor hebben aangemeld, nemen de komende 2 jaar zitting in de GMR.
De GMR samenstelling  is als volgt samengesteld:
∑         Personeelsgeleding:
Judith Steultjens (werkzaam op Het Palet)
Karin v.d. Ven (werkzaam op Wereldwijs in Eersel)
Esther van Mol (werkzaam op de Vest in Hoogeloon)
Angeline Jeurissen (werkzaam op de Groote Aard in Eersel)
 
∑         Oudergeleding:
Gonny van Limpt (kinderen op De Leilinde en De Piramide)
Karlijn van Hoof (kind op De Vest)
Mieke Coolen (kind op Dín Opstap)
Annemiek van den Boomen (kinderen op de Franciscusschool)
 
Mocht u ook interesse hebben? De GMR is nog steeds op zoek naar een nieuw lid. Meer informatie of jezelf aanmelden kan via gmr@kempenkind.nl
 
 
Click Cultuur
Naschoolse activiteiten voor groep 1-2
Hierbij naschoolse activiteiten die aansluiten bij het onderwijsaanbod in onze groepen in januari.
info@cultuurplazadekempen.nl
http://www.cultuurplazadekempen.nl
Cultuurplaza de Kempen is gehuisvest bij Art4U,Veldhoven Bossebaan 60, 5503 KC Veldhoven T 040 2533522     
Op de hoogte blijven van de activiteiten? www.facebook.com/cultuurplazadekempen


Geboren
Wij feliciteren Nelleke en Roxane met de geboorte van hun dochter en Noa (6B) en Senn (4B) met hun zusje Dinthe. Veel geluk met elkaar.
 
  
Onze jarigen
15 december               Hope Carey                             8B
15 december              Puck Castelijns                       2B
16 december               Abdi Khaliq Saaid                 5B
16 december               Julia Spooren                          7A
17 december               Bente Severens                     1A
18 december               Wiktor Kuczaj                        4A
19 december               Kewin Grzegorzewski       7B
20 december               Tijs van den Heuvel             7B