Basisschool Het Palet
Bernhardstraat 4, 5527 AZ Hapert
Tel.: 360384
E-mail:info@hetpalet.nl
Website: www.hetpalet.nl
jrg. 26, nr. 16,  21 december 2017

 
 
Agenda:
Maandag 25 december t/m vrijdag 5 januari: kerstvakantie
 
Kerstviering 2017
Kleuters:
Donderdag 21 december vieren we het kerstfeest met de kleuters. In de ochtend brengen alle kleutergroepen een bezoekje aan de kerststal bij Den tref. Daar worden ze getrakteerd op warme chocomel en iets lekkers. In de middag wordt het kerstfeest sfeervol gevierd in de eigen klas. Het gezellig samenzijn zal opgeluisterd worden door zanggroepjes van kinderen uit groep 5. Het zou leuk zijn als de kinderen op deze dag feestelijk gekleed naar school komen. We hanteren de normale schooltijd.
 
Groep 3 t/m 8:
Deze groepen hebben de kerstviering op vrijdagochtend 22 december. Het zal in het teken staan van “Vrede”. De kinderen hebben aan dit thema gewerkt. We openen de ochtend gezamenlijke op het schoolplein met verschillende activiteiten rondom het thema vrede. Na deze opening gaan de kinderen het kerstfeest in hun eigen klas vieren.  Hier worden de kinderen getrakteerd op drinken en kerstlekkernijen. Ook voor deze kinderen zou het leuk zijn als ze feestelijk gekleed naar school komen. We hanteren die dag ook de normale schooltijd.
Wij wensen u een fijn kerstfeest toe en een vredig 2018.
 
  
Nagellakactie gaat door
In de Kempenaer van gisteren zagen we een foto van Gerrit en Jolanda Kolsteren met een officiële oorkonde waarin Tijn tot ere-Brabander is benoemd. De commissaris van de Koning reikte die uit. Tijn blijft in het middelpunt van de aandacht staan.
De familie Kolsteren kwam gisteren in het nieuws met hun nieuwe nagellakactie. RTL Late Night, Hart van Nederland en Radio 3FM waren er snel bij. Zelfs in het journaal kreeg de nagellakactie voor Serious Request ruim aandacht. De actie voor het Rode Kruis staat in het teken staat van het bij elkaar brengen van ouders en kinderen die elkaar zijn kwijt geraakt door natuur- of oorlogsgeweld.
De familie Kolsteren heeft de nagellakactie georganiseerd op de plek waar Tijn vorig jaar onverstoorbaar honderden en misschien wel duizenden nagels gelakt heeft. Miljoenen mensen leerden Tijn kennen, zelfs tot in het buitenland toe. Ries mocht woensdag bij de start van de nagellakactie aanwezig zijn. Vanmiddag was Ries actief voor de Winterfair in de aula van de school. De opbrengst wordt vandaag na schooltijd door de leerkrachten Chantal, Sanne en Alby naar Breda gebracht. Als alle hapjes en werkstukjes die door de kinderen van de groepen 3 en de Neveninstroom worden verkocht, zullen we zeker boven de 100 euro uitkomen. Veel dank aan alle ouders die meegeholpen hebben aan de voorbereidingen.
 
 
Afscheid van twee kanjers
Theo Jongen heeft deze week afscheid genomen als vrijwilliger bij de Neveninstroom. Theo met zijn ervaring als docent Pabo en daarvoor basisschool, veel betekend voor onze buitenlandse leerlingen. Hij heeft honderden toetsen afgenomen en veel kinderen extra instructie gegeven de afgelopen zeven jaar.
Dorine van Grotel is 17 jaar actief geweest in de Tussenschoolse Opvang van onze school. Zij heeft negen jaren de TSO gecoördineerd. Ze heeft haar werk altijd vol overgave en heel consciëntieus gedaan.
We danken Theo en Dorine voor hun geweldige bijdrage aan onze school!
 
 
Vanuit New York verder Amerika in
Vorige week donderdag was de première van 'Miss Kiet's Children' in New York. De film heeft een week lang gedraaid in de befaamde Film Forum bioscoop in hartje Manhattan.
De film had hele mooie kritieken, o.a. in de Village Voice, Slant en Film International.  Erg aardig om in een Amerikaanse recensie over Het Palet in Hapert te lezen: a respectable school in the idyllic village of Hapert, dat de New Yorkers het maar weten! (Jeremy Carr filmdocent aan de Arizona State University:  http://filmint.nu/?p=23252 )  De film gaat nu verder Amerika in: binnenkort Los Angeles, daarna Detroit en andere Amerikaanse steden.
Peter en Petra Lataster zijn bezig met twee vervolg-documentaires op De kinderen van juf Kiet. In één van deze documentaires speelt één van de kinderen uit De kinderen van juf Kiet – Branche – een prominente rol. Hij is na de zomervakantie naar basisschool Wereldwijs in Eersel gegaan, waar juffrouw Ilse Wielockx nu directeur is.
Gisteren hoorden we dat Miss Kiet’s Children door de Franse publieke omroep gekocht is. De documentaire gaat ook naar een filmfestival in Noorwegen. 
 
 
Bedankt
Wij bedanken de organisatie van de Winterfeesten in Reusel die ons de mogelijkheid hebben gegeven om gebruik te mogen maken van de schaatsbaan. Het was top!
 
 
Wijziging contactpersoon TSO/Overblijven
Per maandag 8 januari 2018 zal Dorine van Grotel als TSO-coördinator opgevolgd worden door Mariëlle Antonis. Mariëlle is al een hele tijd bij ons bekend als overblijfmoeder. Je kunt Mariëlle bereiken op 0497 386286.
Het aan- en afmelden blijft ongewijzigd via mailadres tso@hetpalet.nl. Wij wensen Mariëlle succes met haar werkzaamheden als TSO-coördinator.
Wij bedanken Dorine voor haar jarenlange inzet en wensen haar succes met haar toekomstige werkzaamheden.
 

Team basisschool Het Palet wenst u allen hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar toe!
 
 
Geboren
Wij feliciteren juffrouw Lisanne en Cor met de geboorte van hun zoontje en Gerbert, Corylius en William met hun broertje Arno. Arno is vrijdag 15 december jl. geboren. Heel veel geluk met elkaar.
 
  
Geboren
Wij feliciteren Ingrid en Roel Klessens met de geboorte van hun dochtertje en Lize uit groep 1-2A met haar zusje Sofie.
Heel veel geluk met elkaar.

Onze jarigen
23 december   Cas Winkel                              7A
25 december   Finn Schellekens                   7A
26 december   Elianne Lambriex                  1D
30 december   Alexander Samuelsson      7A
30 december   William Samuelsson            7B
1 januari           Abdularhman Alhamoud     NI
1 januari           Duha Alhamoud                       NI
1 januari           Nouha Aljazi                               NI
1 januari           Sammera Aljazi                         NI
1 januari           Maria Alhasih                            NI
1 januari           Laith Kanaan                              NI
1 januari           Raghad Mandou                       NI
4 januari           Stijn Boertien                            8A
4 januari           Neomy Louwers                      1D
4 januari           Fenna Rijkers                            8A
5 januari           Lucas Larmit                              5B
7 januari           Esmee de Warle                      2E
9 januari           Britt Geraerts                           8A
9 januari           Ali Reza Koliaeipour             8B
11 januari         Juul Janssen                              8B
11 januari         Pleun Luijten                            3A
 
  
BIJLAGE: Info vanuit de Bibliotheek Eindhoven
   
Tech & Play Kids festival; de leukste dag van de kerstvakantie
De Bibliotheek Eindhoven sluit het jaar weer gróóts af met 7.200 m2 verrassing en plezier! Bereid je voor op een dag boordevol verbazing, technische innovaties, experimenten en heel veel pret. Zet snel in je agenda: donderdag 28 december = Tech & Play Kids Festival in het Beursgebouw!
 
Vorig jaar riep de Bibliotheek Eindhoven het Tech & Play Kids Festival in het leven, als afsluiting van haar jubileumjaar. Met ruim 4.000 enthousiaste bezoekers was het zo’n groot succes dat het festival dit jaar terugkeert.
 
Met de hulp van tientallen partners wordt het Beursgebouw gevuld. Maak kennis met robots, knutsel met techniek en ervaar wat de toekomst allemaal te bieden heeft.
 
Wat dacht je van een echte Flight Simulator? Maak samen een eigen animatiefilm. Maak nog niet bestaande muziekinstrumenten. Ontmoet Solly, de zon-etende robot. Bouw je eigen website. Kom knutselen met de Techniekbieb. Vlieg met een echte drone. Leef je uit op de elektronische dansvloer. Creëer een echte VR-wereld. En héél véél meer!
 
Praktische informatie
Het Tech & Play Kids Festival is op donderdag 28 december in het Beursgebouw, Lardinoisstraat 8.
Voor kids van 4 – 12 en hun papa’s, mama’s, opa’s en oma’s.
 
Tickets kosten 2,-, te bestellen via: https://ticketsupply.nl/organisation/stichting-openbare-bibliotheek-eindhoven/purchase/tech-play-kids-festival
 
Let op: bij het reserveren kies je voor een tijdsblok (ochtend of middag). Dit is om lange rijen bij de ingang tegen te gaan. Kies je voor de ochtend, dan mag je tussen 10.00 uur en 12.30 uur het Beursgebouw in. Kies je voor de middag, dan mag je tussen 13.00 en 16.00 naar binnen.
Heb je een ticket voor de ochtend gekocht en wil je ook in de middag blijven? Geen probleem! Met elk ticket mag je blijven zo lang je wilt.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Mirjam van Gogh
E-mail: mvgogh@bibliotheekeindhoven.nl
Telefoon: 06 – 240 888 43