Basisschool Het Palet
Bernhardstraat 4, 5527 AZ Hapert
Tel.: 360384
E-mail:info@hetpalet.nl
Website: www.hetpalet.nl
jrg. 26, nr. 18, 18 januari 2018

 
 
Agenda:
Do 8 februari: carnavalsmiddag groepen 1-2
Vr 9 februari: carnavalsmiddag groepen 3 t/m 8
Ma 12 t/m vr 16 februari: carnavalsvakantie: alle groepen vrij
Do 22 februari: oudergesprekken
Di 27 februari: oudergesprekken
Wo 28 februari: eerste rapport
 
  
 
 
Hoog bezoek in de groepen 6
Afgelopen vrijdag werden de groepen 6 bezocht door twee afgevaardigden van het ministerie van FinanciŰn. Naar aanleiding van het voornemen om de BTW op groenten en fruit te verhogen, hadden we namelijk klachtenbrieven geschreven. Bij het ministerie van FinanciŰn waren ze zo onder de indruk van onze goede brieven, dat ze ons een presentatie wilde komen geven over de BTW en het voornemen om dit te verhogen.
 Tijdens de presentatie werd heel duidelijk uitgelegd wat BTW is en hoe het nu komt dat ze het gaan verhogen. Staatssecretaris Menno Snel kon zelf door omstandigheden niet aanwezig zijn, maar had daarom speciaal een videoboodschap voor ons opgenomen. Dat was een verrassing!
 Al met al een bijzondere en geslaagde middag! Op www.hetpalet.nl - groep 6 staan nog een aantal foto's.
 
 
Wist u datjes verkeer:
Wist u dat...er nog veel kinderen zonder licht naar school fietsen.
Wist u dat... hierdoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.
Wist u dat...onveilig fietsgedrag (bijv. zonder licht fietsen) het risico tot ongelukken verhoogt.
Wist u dat...in 2016 189 fietsers overleden zijn in het verkeer.
Wist u dat...dit ongeveer 30% van het totaal aantal verkeersdoden zijn.
 Als bijlage bij deze Paletter enkele tips voor veilig fietsen bij gladheid in de winter.
 
 
Bezoek DAF museum
Groep 8A heeft gisteren een bezoek gebracht aan het DAF museum. Het was een interessante excursie waarbij de kinderen met alle aspecten van het verschijnsel 'dode hoek' hebben kennisgemaakt. Groep 8B gaat op woensdag 24 januari naar het DAF museum. We vertrekken op school om 08.15 uur. Wellicht zijn we iets later dan 12.15 uur weer terug in Hapert.
 
 
TSO-versterking
De tussen schoolse opvang heeft versterking nodig. Zij is op zoek naar een overblijfouder voor 1 Ó 2 keer per week. Ben je ge´nteresseerd, neem dan contact op met MariŰlle Antonis (co÷rdinator). Zij is te bereiken op nummer 0497 386286 of via tso@hetpalet.nl
 

Click 
Beste kinderen,
De nieuwe Click Sport periode gaat weer van start. In week 5 krijg je het Click magazine mee naar huis. In dit magazine staan veel leuke activiteiten, zoals nieuwe sporten, een woordzoeker met prijsvraag etc..
Ook kun je kiezen uit allerlei pakketten waarin de binnensport centraal staat.
 
Let op: vanaf deze periode heb je meerdere mogelijkheden op verschillende dagen!
In de gemeente Bladel kun je je op 3 verschillende dagen inschrijven.
Op maandag in Bladel (Franciscusschool) en in Hapert (sporthal Eureka).
Op dinsdag in Bladel (sporthal X-sport zaal 8) en in Hapert (sporthal Eureka) 
Op donderdag in Bladel (sporthal X-sport).
Er zullen dan in een periode van 7 weken, na school (16.00 uur tot 17.00 uur) verschillende sporten worden aangeboden, waaronder: zwemmen bij zwembad de Smagtenbocht, badminton i.s.m. BCHB, hockey i.s.m. hockeyclub Basko, Archery Tag en wandklimmen. 
 
Schrijf je in vˇˇr woensdag 7 februari 12.15 uur via het inschrijfformulier op www.clicksport.nl
Hopelijk tot bij Click Sport!
Een sportieve groet,
Anke Jansen, Daan Vermeulen en Roy Vissers
Combinatiefunctionarissen Sport gemeente Bladel
 
 
Oude telefoonboeken voor de Hapertse wagenbouwers
Help de Hapertse wagenbouwers vooruit door je telefoonboek in te leveren tjidens de komende zittingsavonden (20 en 27 januari) of al bij Den Tref of bij b.s. Het Palet.
Ge wit mŔr nooit en Ge kŔkt Mer zijn al weer volop aan het werk om een mooie carnavalswagen te bouwen. Zij zouden het super fijn vinden als de oude en/of niet gebruikte telefoonboeken ingeleverd worden en niet verdwijnen in de papierkliko. Deze boeken zijn de grondstof voor het bouwen van de wagen.
Alvast bedankt voor uw medewerking.
Namens alle Hapertse wagenbouwers
 
  
Welkom
Wij heten Ali, Fatima, Israa en Hasan Al Atrash (neveninstroom) van harte welkom op onze school. Wij hopen dat zij een fijne en leerzame tijd op Het Palet zullen hebben.
 

Onze jarigen
20 januari         Joudi Alkasih                NI
20 januari         Fatima Khaled              NI
20 januari         Ralf Spooren                8B
24 januari         Luuk Hermans             4B
24 januari         Daan Rijkers                 7B
25 januari         Suus Jansen                  1E       
           

 
BIJLAGE: Veilig fietsen bij gladheid in de winter

Sneeuw is geweldig! Hopelijk gaat het ook deze winter weer lekker sneeuwen. Maar kou zorgt ook voor gladde wegen. En dat is lastig, want veel kinderen gaan op de fiets naar school. Hoe kun je als ouder ervoor zorgen dat je kind veilig naar school kan fietsen in de winter? En hoe maak je een fiets winterklaar? Met deze tips gaat je kind veel veiliger naar school. Bespreek ze dus vooral met je zoon of dochter.
Fiets langzamer
Als je niet te hard rijdt, dan hoef je ook niet zo hard te remmen. En daardoor is de kans kleiner dat je met je fiets uitglijdt. Als kinderen goed opletten op hun snelheid terwijl ze fietsen, beide handen aan het stuur houden en rustig door de bochten rijden, dan zorgt dat voor minder ongelukken. Vertel je kind dat ook autoĺs last hebben van de gladheid en dat zij ook weg kunnen glijden. Ergens snel tussendoor glippen met de fiets is geen goed idee.
Zorg voor goede verlichting
Goede verlichting is altijd belangrijk, maar in de winter extra. Het is dan zowel in de ochtend als aan het eind van de middag alweer donker. Naast een werkend voor- en achterlicht kun je ervoor zorgen dat je kind een jas of tas heeft met reflecterende delen. Houdt er rekening mee dat losse lampjes veel minder licht geven en dus veel onveiliger zijn.
Lichte kleding valt op
Als het sneeuwt of ijzelt dan hebben automobilisten minder goed zicht. Als het ook nog eens schemert, dan wordt het zicht nog minder. Als kinderen lichte kleding dragen, dan vallen zij beter op dan wanneer ze een donkere winterjas aan hebben. Iets om rekening mee te houden bij het kopen van een nieuwe jas.
Afstappen op gladde stukken
Ligt er een dikke laag sneeuw of zie je juist een spekgladde weg voor je? Probeer dan niet alsnog te fietsen, maar stap af. Geef als ouder ook het goede voorbeeld door op lastige stukken samen te lopen. Houdt ook rekening met andere plekken die vaak glad zijn: de zijkanten van de weg richting de goot, bladeren, witte strepen, gladde tegels en metalen richels.
Fiets winterklaar maken
Er zijn verschillende manieren om een fiets winterklaar te maken. Hieronder lees je wat je kunt doen als ouder om de fiets van je kind zo veilig mogelijk te maken als het vriest.
Lucht uit de banden laten lopen
Het is een goed idee om de banden een beetje leeg te laten lopen. Door de bredere banden heb je meer grip. Overigens is het waarschijnlijk niet eens nodig om de banden echt zachter te maken: de meeste Nederlanders hebben (te) zachte fietsbanden.
Een lager zadel
Het is ook slim om het zadel lager te zetten dan normaal. Glipt de fiets weg, dan kan je kind alsnog zijn of haar voeten op de grond zetten.
Winterbanden voor de fiets
Ook voor fietsen bestaan tegenwoordig winterbanden. Deze hebben meer grip op een glad wegdek. Als twee winterbanden te duur zijn, kies dan voor alleen een winterband op het voorwiel. Dit wiel moet het meeste grip hebben.
Smeer de ketting
Het is belangrijk om de ketting goed te smeren. Gebruik hiervoor kettingolie voor natte omstandigheden. ╔Ún druppel olie op elke schakel is voldoende. Schoonmaken moet je juist niet doen.
Smeer de remkabels
Remkabels kunnen vastvriezen in de winter. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties, aangezien de remmen dan minder goed of helemaal niet meer werken. De remkabels kunnen gesmeerd worden met kettingolie. Op die manier voorkom je dat kabels nat worden, vastvriezen of gaan roesten.
Maak je fiets schoon
Tot slot: maak de fiets schoon als er door sneeuw of ijs is gefietst. Het strooizout tast de fiets aan en zorgt voor roest. Samen met je kind de fiets schoonmaken is bovendien hartstikke leuk. Na het schoonmaken zet je de fiets droog in de schuur of garage.
Hieronder vindt u een link om het informatieboekje van VVN te downloaden.
https://www.verkeersouders.nl/sites/default/files/2017-11/Ouders%20en%20kinderen%20winterboekje_VVN_Kind_en_Verkeer.pdf