Basisschool Het Palet
Bernhardstraat 4, 5527 AZ Hapert
Tel.: 360384
E-mail:info@hetpalet.nl
Website: www.hetpalet.nl
jrg. 26, nr. 22, 22 februari 2018
 

  
Agenda:
Do 22 februari: oudergesprekken
Di 27 februari: oudergesprekken
Wo 28 februari: eerste rapport
Wo 14 maart: Paletdag
Ma 19 maart: groepen 7: Technopolis Mechelen
Di 20 maart: studiemiddag: alle groepen vrij
Do 29 maart: Informatie avond voor ouders van nieuwe kleuters
Vr 30 maart: 18.00 – 20.00 uur Open Avond Het Palet
 
 
 
Wijziging in de school jaarkalender
Sportdag groepen 3 t/m 8
De sportdag van de groepen 3 t/m 8 wordt in verband met de landelijke Koningsspelen verzet van donderdag 26 april, naar vrijdag 20 april. De sportdag van de kleuters blijft wél op donderdag 26 april. 
 
 
Geslaagd
Juffrouw Amy is geslaagd als leerkracht basisonderwijs. Zij vervangt in diverse groepen en geeft in enkele groepen extra ondersteuning. Wij feliciteren haar van harte.
 
 
Het Palet CultuurProfielSchool
Al weer enkele maanden geleden was de officiële landelijke start van de Vereniging CultuurProfielScholen, waar Het Palet de eer had het eerste gevelbord te mogen ontvangen. Het bord heeft een mooie plaats gekregen op de gevel naast de hoofdingang. Twee keer per jaar wisselen de cultuurprofielscholen met elkaar uit. De cultuurcoördinatoren van de verschillende scholen bekijken elkaars onderwijskundige praktijken en ideeën en doen er hun voordeel mee.  Er is die middag een filmpje gemaakt, dan krijgt u een idee: https://www.youtube.com/watch?v=Mol5Po_QYBc
Onze ICC’ers (staat voor Interne CultuurCoördinator) Chantal van Hulst en Alby Pasmans hebben voor de andere cultuurprofielscholen een presentatie over Visual Thinking Strategies gegeven. Ze kregen van hun collega’s veel waardering hiervoor.
 
 
De Kinderen van juf Kiet
Miss Kiet’s Children wordt nog steeds in veel landen en plaatsen vertoond, op het moment vooral in de Verenigde Staten. Vanaf juni loopt de film in Spanje in de bioscopen en in mei in Azerbaijan en Japan (Kyoto en Tokyo). De Latasters gaan naar al die landen om met de pers te praten en ook om er workshops te geven. Ondertussen werken de Latasters samen met hun editor Mario van Steenbergen hard aan de vervolg-documentaire. Het was hun bedoeling een korte documentaire te maken. Blijkbaar hebben ze te veel goed materiaal en wordt het toch een lange documentaire van meer dan een uur. We zijn benieuwd naar het resultaat.
 
 
Bedankt
Wij willen graag iedereen bedanken die ervoor gezorgd hebben dat we een geweldige schoolcarnaval  hebben gehad. In het bijzonder de Ouderraad en andere behulpzame ouders. Het was weer super!
 
 
Meester Thom in groep 5B
In de afgelopen maanden hebben velen mij waarschijnlijk al leren kennen als meester Thom van groep 5B. In deze maanden heb ik vooral op maandag en dinsdag voor de klas gestaan. Vanaf maandag 26 februari mag ik starten met mijn blokstage en zal ik vijf weken lang verantwoordelijk zijn voor de groep. Voor mij een mooie uitdaging om, in mijn afstudeerjaar aan de Pabo, in de praktijk te laten zien wat ik in huis heb.
Voor vragen of even een gezellig praatje staat de deur altijd open. Meester Philip en - op vrijdag - juf Céline houden een oogje in het zeil.
Tot kijk op Het Palet!
Thom de Waal
 
 
Scoolsport groepen 8
De groepen 8 gaan op vrijdag 23 februari van 12.15 uur tot 15.30 uur naar het Pius X College voor de Scoolsport Junior Dag. De kinderen kunnen op deze dag kennismaken met verschillende sportactiviteiten die ze aanbieden op het Pius X College. Denk hierbij aan slamball, pannavoetbal, freerunning, klimmen, unihockey enz.
De kinderen blijven deze dag allemaal over. Wij vragen u de kinderen een lunchpakket, drinken, sportkleding en sportschoenen mee te laten nemen. We zijn ongeveer om 16:00 uur weer terug op school.
 

Afsluiting muziekproject op maandag 5 maart 2018
Beste leerlingen en ouders van de groepen 6, 7 en NT2,
Zoals al eerder vermeld vindt op maandagavond 5 maart a.s. in de grote zaal van Den Tref, de afsluiting plaats van het project Blazersbende en Slagwerkbende van de groepen 6, 7 en NT2.
Samen met een docent van Art4U en docenten en leden van muziekvereniging Kunst Adelt hebben de leerlingen in 10 lessen toegewerkt naar een geweldig concert.
 
Het concert begint om 19.00 uur en alle ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes en verdere belangstellenden zijn van harte welkom.
We beginnen die avond met het optreden van de slagwerkers en daarna zullen de blazers, samen met het harmonieorkest van Kunst Adelt, het concert met een paar spetterende nummers afsluiten. Het zou leuk zijn als de zaal helemaal vol zit zodat de kinderen aan zo veel mogelijk mensen kunnen laten horen wat ze in zo’n korte tijd al geleerd hebben op de muziekinstrumenten.
 
De kinderen van de groepen 6, 7 en NT2 krijgen deze week ook nog een brief mee naar huis met informatie over de tijden waarop ze zelf aanwezig moeten zijn voor het concert, het inleveren van de instrumenten en de mogelijkheid die Kunst Adelt geeft om nog verder te leren op de instrumenten.
Leerkrachten groepen 6, 7 en NT2
 
 
Lessen dansexpressie
Op woensdag 28 februari aanstaande gaat de 3e periode van 10 lessen dansexpressie van start. Bij voldoende deelname start ik een nieuwe groep van 13.15 uur tot 14.00 uur in de speelzaal. Zit je in groep 6, 7 of 8, heb je zin om mee te doen en vinden je ouders het goed, meld je dan vóór zondag 25 februari aan via mailadres mspooren@kempenkind.nl.
De kosten zijn 40 euro.
Je mag ook eerst een proefles nemen.
Monique Spooren
 
  
Voetbal is ook voor meiden!
Op vrijdag 23 februari en 2 maart 2018 zijn er proeftrainingen bij vv Hapert voor meiden in de leeftijd van 9 t/m 15 jaar. Deze trainingen zijn van 19.00 uur tot 20.15 uur.
Lijkt het je leuk om te voetballen dan ben je van harte welkom. Graag even opgeven bij Paula Bottram via r.bottram@chello.nl of 06-36360468.
 

Berichtje vanuit de Tussen Schoolse Opvang
Wij vragen u om de naam en groep van uw kind duidelijk te vermelden op het lunchtrommeltje en de drinkbeker.
Bedankt, TSO
 
 
Welkom
Wij heten Fayden (groep 1-2A), Kevin (groep 1-2B), Kris (groep 1-2B) en Elin (groep 3B) van harte welkom op onze school. Wij hopen dat zij een fijne en leerzame tijd zullen hebben op Het Palet.
 
  
Onze jarigen
23 februari                   Faadumo                   3A
24 februari                   Lara                              8B
24 februari                   Mohammad             NT2
24 februari                   Luuk                             6B
25 februari                   Gwen                          6A
26 februari                   Stijn                             4A
26 februari                   Imme                          6B
27 februari                   Laura                          7B
28 februari                   Mick                           3A
28 februari                   Zoë                             3B
28 februari                   Jasper                       7B
1 maart                           Joey                            2B