Basisschool Het Palet
Bernhardstraat 4, 5527 AZ Hapert
Tel.: 360384
E-mail:info@hetpalet.nl
Website: www.hetpalet.nl
jrg. 26, nr. 23, 1 maart 2018

  
Agenda:
Ma 5 maart: 19.00 u concert ter afsluiting muziekproject in Den Tref
Wo 14 maart: Paletdag
Wo 14 maart: boomplantdag groepen 7
Ma 19 maart: groepen 7: Technopolis Mechelen
Di 20 maart: studiemiddag: alle groepen n.m. vrij
Do 29 maart: informatie avond voor ouders van nieuwe kleuters
Vr 30 maart: 18.00 – 20.00 uur Open Avond Het Palet
Ma 2 april: 2e paasdag: alle groepen vrij
Do 5 april: verkeersexamen groepen 7
Vr 6 april: studiemiddag; alle groepen n.m. vrij
Wo 18 april: studiedag: alle groepen h.d. vrij
Do 19 april: musical 1-2: v.m. en avond optreden en ’s middags vrij
Vr 20 april: sportdag groepen 3 t/m 8
Do 26 april: 8.30 – 14.00 u: sport-  en speldag groepen 1-2.
Do 26 april: Koningsspelen
Vr 27 april t/m vrijdag 11 mei: Meivakantie
 
 
 
Hart van Hapert
Vanmiddag & vanavond
Tussen 15.00 uur en 20.00 uur geven de MFA-partners uitleg over het al vele jaren voorgenomen plan om in Hapert een MFA te bouwen. Loop gerust even binnen bij Den Tref. We staan in de foyer.
 
 
Forumdebat
Op woensdag 7 maart is er een forumdebat tussen de Bladelse partijen. Hoe zien de verschillende partijen de toekomst voor de gemeente Bladel, en binnen de gemeente Bladel de toekomst van Hapert. Of moeten we gaan denken aan een Kempengemeente? En krijgen we een duidelijk antwoord op de vraag: wordt de MFA in Hapert spoedig gerealiseerd of wachten we zo lang totdat de gemeente De Kempen daarover beslist? De MFA-partners hopen dat er wordt doorgepakt. Op 21 maart hebben we nog iets in de pap te brokken bij misschien wel de laatste raadsverkiezing van de gemeente Bladel.
Conclusie: Kom woensdag 7 maart in groten getale naar het verkiezingsdebat in Den Tref vanaf 19.30 uur.
Als lid van het GBOH roep ik alle ouders op om op 21 maart te gaan stemmen op welke partij dan ook. Maak gebruik van een belangrijk democratisch recht. Neem een voorbeeld aan uw kind(eren). De leerlingen van groep 5 t/m 7 gaan 21 maart hun vertegenwoordigers in de leerlingenraad kiezen. De voorspelde opkomst: 100%  !  Jong geleerd, oud gedaan. Het zou mooi zijn als de stembureaus van Hapert het hoogste opkomstpercentage van de gemeente Bladel zou laten zien. Als u het gevoel heeft nog niet voldoende bekend te zijn met de plaatselijke politici en hun standpunt, heeft u een extra reden om woensdag 7 maart naar Den Tref te komen.
 
 
Nieuws uit de kleutergroepen:
In de agenda ziet u de data al vermeld van de komende kleutermusical en sportdag. Voor U is het belangrijk alvast rekening te houden met de aangepaste tijden. Uitgebreide informatie volgt binnenkort.
 
 
Wijziging in de school jaarkalender
·         Sportdag groepen 3 t/m 8. De sportdag van de groepen 3 t/m 8 wordt in verband met de landelijke Koningsspelen verzet van donderdag 26 april, naar vrijdag 20 april. De sportdag van de kleuters blijft wél op donderdag 26 april. 
·         Verkeersexamen. Het verkeersexamen voor de groepen 7 is op donderdag 5 april en niet op 12 april zoals in de schoolkalender staat.
 
 
Groepen 8 naar ‘Democracity’: Interactief spel op het gemeentehuis
Met het educatieve doe-programma Democracity maken de kinderen kennis met democratische besluitvorming door samen een stad te gaan bouwen. Democracity bestaat uit verschillende elementen van een stad: woningen, sportfaciliteiten, scholen, groen, de brandweer etc. Voor de inrichting van de stad richten de kinderen verschillende politieke partijen op. Ze ervaren tijdens het spel dat overleg, argumentatie, meerderheid en consensus nodig zijn in een democratische samenleving.
Dit educatieve doe-programma volgen de leerlingen van onze groepen 8 in het Gemeentehuis te Bladel op maandag 5 maart.
Groep 8A vertrekt om 9.30 uur vanaf school met de fiets en fietsen om 12.00 uur terug vanaf het Gemeentehuis te Bladel. De klas blijft daarna over op school en daarom moet iedereen een lunchpakket meenemen.
Groep 8B vertrekt om 12.30 uur met de fiets en fietsen om 15.00 uur terug vanaf het Gemeentehuis te Bladel. Ook de kinderen van deze klas blijven tussen de middag over en moeten daarom een lunchpakket bij zich hebben.
Wij hopen dat het een leerzaam programma wordt en bedanken via deze weg de ouders die met ons meefietsen.
Leerkrachten groepen 8
 
 
Afsluiting muziekproject op maandag 5 maart 2018
Beste leerlingen en ouders van de groepen 6, 7 en NT2,
Zoals al eerder vermeld vindt op maandagavond 5 maart a.s. in de grote zaal van Den Tref, de afsluiting plaats van het project Blazersbende en Slagwerkbende van de groepen 6, 7 en NT2.
Samen met een docent van Art4U en docenten en leden van muziekvereniging Kunst Adelt hebben de leerlingen in 10 lessen toegewerkt naar een geweldig concert.
Het concert begint om 19.00 uur en alle ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes en verdere belangstellenden zijn van harte welkom.
We beginnen die avond met het optreden van de slagwerkers en daarna zullen de blazers, samen met het harmonieorkest van Kunst Adelt, het concert met een paar spetterende nummers afsluiten. Het zou leuk zijn als de zaal helemaal vol zit zodat de kinderen aan zo veel mogelijk mensen kunnen laten horen wat ze in zo’n korte tijd al geleerd hebben op de muziekinstrumenten.
De kinderen van de groepen 6, 7 en NT2 krijgen deze week ook nog een brief mee naar huis met informatie over de tijden waarop ze zelf aanwezig moeten zijn voor het concert, het inleveren van de instrumenten en de mogelijkheid die Kunst Adelt geeft om nog verder te leren op de instrumenten.
Leerkrachten groepen 6, 7 en NT2
 
 
CLICK-nieuws
Beste Clickers,
Op woensdag 14 maart staat het GROOTSE Click Sport indoor evenement weer voor de deur! Hiervoor openen wij de zaaldeuren van de X-Sport sporthal in Bladel vanaf 14.00 uur. Jullie kunnen  genieten en kennismaken met allerlei sporten uit de Kempen. Net als voorgaande jaren wordt dit een groot FEEST en zullen de gymmeesters en –juffen uit  de Kempen zorgen voor een sensationeel mooi evenement,  met leuke prijzen. Heb jij je toegangsbewijs al gekregen? Zo niet, vraag er dan naar bij je gymmeester of –juf! We zien jullie op de Click Sport indoor dag! p.s. Kijk even op de Facebook pagina van Click Sport om aan te geven bij het evenement of je komt.
(https://www.facebook.com/pg/Clicksportdekempen/events/?ref=page_internal)
Het Click Sport Beweegteam
 
  
Verkeersexamen groep 7
Het verkeersexamen voor de groepen 7 staat dit jaar gepland op donderdag 5 april. Om goed voorbereid dit examen in te gaan zijn we op school extra aan het oefenen. Op de site van Veilig Verkeer Nederland (VVN) kunnen de kinderen ook thuis examens oefenen. Daarnaast heeft VVN een app ontwikkeld die kinderen kunnen gebruiken.
Het is belangrijk dat de kinderen voor deze dag een veilige en passende fiets meenemen. Controleer dus alvast of je fiets in orde is.
Leerkrachten groepen 7
 
 
Voetbal is ook voor meiden!
Op vrijdag 2 maart 2018 is er een proeftraining bij vv Hapert voor meiden in de leeftijd van 9 t/m 15 jaar. Deze training is van 19.00 uur tot 20.15 uur.
Lijkt het je leuk om te voetballen dan ben je van harte welkom. Graag even opgeven bij Paula Bottram via r.bottram@chello.nl of 06-36360468.
 
  
Schoolfotografie
Beste ouders,
Velen van u hebben de schoolfoto’s van 2017 al besteld in diverse formaten en kleuren, mijn dank daarvoor.
Wij maken ons hier achter de schermen klaar voor de start van een nieuw jaar schoolfotografie en daarom gaan de albums van alle scholen gefotografeerd in 2017 op 1 april 2017 offline en maken we weer ruimte voor de foto’s van het nieuwe jaar.
Alle informatie om te bestellen staat op de inlogkaarten, bent u die verloren dan zijn de codes op te vragen bij school.
De foto’s van voorgaande jaren blijven echter wel nog een jaar in ons back-up systeem zitten.
Aarzel niet contact op te nemen als er nog vragen zijn.
Met vriendelijke groet,
Studio @ Loonseweg 38 5527 AC Hapert
Kantoor @ Kerkstraat 25 5527 EE Hapert
info@imcavandeweem.nl
 
  
Welkom
Wij wensen Djely (groep 1-2C)  van harte welkom op Het Palet en hopen dat zij een fijne en leerzame tijd zal hebben op onze school.
  
 
Onze jarigen
2 maart            Philippe            4B
2 maart            Luuk                   1E
3 maart            Amber               4B
4 maart            Wiktoria          7B
4 maart            Dewi                  4A
4 maart            Dylan                 4B
4 maart            Maud                 3A
6 maart            Janneke           3A
6 maart            Tom                    4A
7 maart            Daan                  4A
8 maart            Nynke               6A
8 maart            Romy                 5B
8 maart            Lars                    2A