Basisschool Het Palet
Bernhardstraat 4, 5527 AZ Hapert
Tel.: 360384
E-mail:info@hetpalet.nl
Website: www.hetpalet.nl
jrg. 26, nr. 24 8 maart 2018
 
 
Agenda:
Wo 14 maart: Paletdag
Wo 14 maart: boomplantdag groepen 7
Ma 19 maart: groepen 7: Technopolis Mechelen
Di 20 maart: studiemiddag: alle groepen n.m. vrij
Do 29 maart: informatie avond voor ouders van nieuwe kleuters
Vr 30 maart: 18.00 – 20.00 uur Open Avond Het Palet
Ma 2 april: 2e paasdag: alle groepen vrij
Do 5 april: verkeersexamen groepen 7
Vr 6 april: studiemiddag: alle groepen n.m. vrij
Wo 18 april: studiedag: alle groepen h.d. vrij
Do 19 april: musical 1-2: v.m. en avond optreden en ’s middags vrij
Vr 20 april: sportdag groepen 3 t/m 8
Do 26 april: 8.30 – 14.00 u: sport-  en speldag groepen 1-2.
Vr 27 april t/m vrijdag 11 mei: Meivakantie
 
 
 
MFA-verkiezingsdebat
In het verkiezingsdebat van gisteravond in Den Tref geïnitieerd door het Georganiseerd Burgeroverleg van Hapert werden belangrijke thema’s voor Hapert aan de lijsttrekkers voorgelegd: ontwikkeling centrumgebied, zorg, huisvesting, verkeersveiligheid, intensieve veehouderij en gemeentelijke herindeling. Het slotdebat ging over de MFA Hart van Hapert. Bijna alle partijen verklaarden zich voorstander van de MFA. Enkele partijen – Bladel Transparant, VVD en D66 - maakten een voorbehoud of de kerk en pastorie onderdeel van de MFA moesten uitmaken. Er was wat verwarring of de mail met de financiële onderbouwing van de drie varianten meegenomen mocht worden in de discussie. De informatie was pas laat op deze woensdagmiddag verstuurd en niet alle lijsttrekkers hadden er kennis van genomen. Degenen die hier wel kennis genomen hadden, konden constateren dat de kerk/pastorie-variant de voordeligste is. Een vierde variant zou iets goedkoper kunnen zijn, maar dan moet de sporthal ingeleverd worden. Dat lijkt geen realistisch alternatief. In ieder geval niet voor het GBOH en zeker ook niet voor de MFA-partners.
De MFA-partners blijven gezamenlijk optrekken. Na het verkiezingsdebat van gisteravond en het financiële onderzoeksrapport dat gisteren verstuurd is, lijkt de MFA met kerk en pastorie realistisch en haalbaar. Echter de politiek is lastig voorspelbaar. Het GBOH hoopt dat de inwoners van Hapert massaal naar de stembus gaan op 21 maart. Er valt voor hen echt wat te kiezen.
 
  
Sponsor van onze jaarkalender 2018-2019
Op dinsdag 3 juli 2018 zal de nieuwe kalender voor schooljaar 2018-2019 aan alle oudste kinderen meegegeven worden. Angelique Lemmens zal wederom zorgdragen voor een professionele uitvoering van deze kalender. Tevens zal er ruimte zijn voor maximaal 16 advertenties. Heeft u een bedrijf en bent u geïnteresseerd om een advertentie te plaatsen, dan kan dat. De kosten bedragen 50 euro. U wordt vermeld in de kalender en op de website van Het Palet. Heeft u interesse, dan kunt u terecht  bij Astrid Tijssen, mailadres atijssen@kempenkind.nl
 
 
Concert blazersbende en slagwerkbende
Afgelopen maandag hebben de groepen 6 en 7 en NT2 een spetterend concert verzorgd in een overvolle grote zaal van den Tref. 
Samen met de docenten van Art4U  en muziekvereniging 'Kunst Adelt', hebben de kinderen het muziekproject Blazersbende en Slagwerkbende afgesloten. Onder leiding van Pieter van den Broek en Jeroen Engel is er in 10 lessen toegewerkt naar een fantastisch optreden en hebben de kinderen hun eerste muzikale stappen gezet op het concertpodium. 
Groot compliment aan alle kinderen van groep 6 en 7 en NT2!
We hopen dat veel kinderen van de mogelijkheid gebruik maken om verder te gaan met het bespelen van een instrument.
Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Hanneke van Dongen via muziekles@kunst-adelt.nl of 06-55754579
 

 
Groepen 1-2: Er was eens…………heel lang geleden
 Zo begon afgelopen maandagmiddag het voorlezen in de kleutergroepen. Maar in het sprookjesboek waren de teksten en tekeningen verdwenen.
Toen werden er verschillende sprookjes verbeeld aan de hand van een klein toneelstuk. Hierbij konden alle kinderen fragmenten van een sprookje zien, herkennen en zelfs vertellen over de bekende sprookjes van Roodkapje, de Wolf en de 7 geitjes, Sneeuwwitje, Hans en Grietje en Assepoester.
Deze middag was de start van een nieuw thema waar we de komende periode mee bezig zullen zijn in de groepen 1-2. Ook de komende musical heeft als thema Sprookjes.
Mocht u de komende weken nog iets leuks hebben voor in de klassen rondom dit thema, dan houden wij ons aanbevolen.
Dit jaar willen wij het voorlezen promoten bij de ouders, vandaar o.a. dat de keuze dit jaar viel op sprookjes.
Misschien heeft u een kwartiertje over om uw kind een extra verhaaltje voor het slapen gaan voor te lezen. Maar ook ‘s morgens of tussen de middag vinden kinderen voorlezen leuk.
Voorlezen is nooit te veel, kinderen willen heel vaak hetzelfde horen om herkenning te ervaren. Maar ook om erover te vertellen.  
Op dinsdag hebben en we, vanaf het begin van dit schooljaar,  twee voorleesoma’s, die vaak een groepje jongste kleuters meenemen om een boek voor te lezen.
Dit is vaak een boek dat later in de groep nog eens gepresenteerd wordt maar dan is het voor de jongste kleuters herkenbaar. In een klein groepje durven deze kinderen vaker spontaner te reageren en te vertellen. Wij zijn heel blij met oma Maria en oma Marianne. Hopelijk blijven ze dit nog veel jaren doen.
Leerkrachten groepen 1-2.  
  
  
Boomfeestdag 2018
Op woensdag 14 maart vieren de kinderen van de groepen 7 de Nationale Boomfeestdag. Dit jaar gaan we planten in gemeentebos aan de Burgemeester van Woenseldreef.
We worden daarbij geholpen door medewerkers van de gemeente. Zij geven de kinderen de nodige plantinstructie.
We gaan de plantlocatie met de fiets bezoeken. Houdt u ook rekening met gepaste kleding en schoeisel deze dag?
We rekenen op een stralende dag, meer kennis van de natuur en weer wat meer groen in de omgeving van Hapert.
Na het bomen planten zullen de kinderen van de groepen 7 verder deelnemen aan de Paletdag.
Leerkrachten van de groepen 7
 
 
Bezoek aan Technopolis door de groepen 7
Op maandag 19 maart gaan de groepen 7 en de bovenbouw NT2-groep naar Technopolis in Mechelen (België).
De dag start als alle maandagen en er wordt in de groepen gewerkt tot aan de kleine pauze. Dan stappen de kinderen de bus in en rijden we naar Technopolis, samen met de groepen 7 van b.s. De Akkerwinde en De Leilinde. Daar aangekomen lunchen we samen, daarna hebben de kinderen de tijd en de ruimte om het technisch museum te verkennen in groepjes. In Technopolis is van alles te beleven, je kunt er fietsen op een touw op 20 meter hoogte, je haar omhoog zetten door middel van statische elektriciteit en nog veel meer! Het belooft een erg leuke en leerzame dag te worden. Om 15.30 uur zal de bus weer richting Hapert vertrekken, houd er dus rekening mee dat uw kind pas rond 17.00 uur weer op school zal zijn. Als de aankomsttijd hiervan afwijkt, zullen wij dit op de schoolwebsite aangeven. Uw kind hoeft alleen een lunchtrommel mee te nemen, de tassen en jassen worden de gehele dag in een afgesloten garderobe bewaard. Het meenemen van snoep, fototoestellen, etc. is daardoor overbodig. U hoeft geen paspoort mee te geven, de leerkracht neemt een leerlingenlijst mee.
Voorafgaand aan deze excursie zal er een technisch experiment uitgevoerd worden in de groepen op 15 maart. Welk experiment dat is, blijft nog even geheim…….. Mocht u thuis allerlei soorten doosjes (verpakkingen) en zakjes hebben liggen, wilt u deze meegeven naar school voor het experiment?
  
 
Groep 3 op wereldreis, iedereen brengt iets moois op de wereld
Vol enthousiasme zijn we deze week aan dit thema begonnen. Op vrijdag 2 maart werd het thema geopend. We gingen met de kinderen een wereldreis maken. De kinderen mochten een gevulde rugzak of koffertje meenemen naar school. Het was een drukte van belang op het vliegveld van Palet air. Om half 11 riep de piloot om dat de kinderen van groep 3a en 3b mochten gaan boarden. Alle kinderen moesten door de douane met hun vliegticket en paspoort om vervolgens met Palet air naar de woestijn te vliegen.
In het vliegtuig werden de kinderen toegesproken door een stewardess. Ze kregen echte vlieginstructies. Bij de tussenlanding in de woestijn mochten er 3 bijzondere gasten uitstappen; Bibbertje Bang, Katharina Knobbel en Dappere Dientje. Hoe dat avontuur in de woestijn verliep kunt u zien op de website/ groep 3/ op wereldreis.
Tijdens de uitwerking van dit thema gaan we ‘op reis’ naar verschillende leefgebieden. We verkennen andere culturen en wilde dieren. We ontdekken verschillen en overeenkomsten met onze ‘eigen wereld.’ Hierbij vinden we respect heel belangrijk.
Dit thema sluit aan bij de methodes van lezen, wereldoriëntatie en Engels. Daarnaast gaan we ook onze talenten ontdekken op het gebied van creatieve vakken: handvaardigheid (o.a. zelf kleding en vlaggen maken uit andere landen), muziek, dans en toneel. Ook gaan de kinderen wereldgerechten maken en proeven o.l.v. hulpouders.
Het thema wordt afgesloten met een middagvoorstelling voor ouders en grootouders in Den Tref op donderdag 12 april van 13.30 uur-14.45 uur. Noteer deze datum alvast in uw agenda.
 
  
Democracity
De groepen 8 hebben met veel enthousiasme deelgenomen aan het project Democracity. In de raadszaal van Bladel speelden de leerlingen van groep 8 het spel van de democratie. Ze deden dat vol overgave en overtuiging. Gisteren hebben we in het overleg met de wethouder afgesproken dat we dit project voortaan ieder jaar terug laten komen. Volgend jaar wordt het gepland rond Prinsjesdag
 
 
CLICK-nieuws
Beste Clickers,
Op woensdag 14 maart staat het GROOTSE Click Sport indoor evenement weer voor de deur! Hiervoor openen wij de zaaldeuren van de X-Sport sporthal in Bladel vanaf 14.00 uur. Jullie kunnen  genieten en kennismaken met allerlei sporten uit de Kempen. Net als voorgaande jaren wordt dit een groot FEEST en zullen de gymmeesters en –juffen uit  de Kempen zorgen voor een sensationeel mooi evenement,  met leuke prijzen. Heb jij je toegangsbewijs al gekregen? Zo niet, vraag er dan naar bij je gymmeester of –juf! We zien jullie op de Click Sport indoor dag! Kijk ook even op de Facebook pagina van Click Sport om aan te geven bij het evenement of je komt.
(https://www.facebook.com/pg/Clicksportdekempen/events/?ref=page_internal)
Het Click Sport Beweegteam
 
 
Kempen Kidsrun
Na een Kidsrun met een record aantal inschrijvingen (300+), vele lovende woorden op zak en alleen maar goede reacties, konden we eind maart 2017 maar één conclusie trekken:
DAAR MOET EEN VERVOLG OP KOMEN, WANT HARDLOPEN IS LEUK!!!
Dus hé! Ben jij erbij op 18 maart?
Zoals ieder jaar starten we met de kids van 11 tot en met 13 jaar op de 1000 meter. Vervolgens starten de kids van 9 en 10 jaar en daarna de kids van 7 en 8 jaar. Deze afstand wordt officieel geregistreerd met na afloop een prijsuitreiking. De top 3 van elke leeftijdscategorie wint een trofee! Na afloop kun je thuis je certificaat uitprinten met het behaalde resultaat. 
Ook aan de jongste kinderen is gedacht. Voor de kinderen tot 7 jaar is er weer de RodeNeuzenRace (700 meter). Lukt het nog niet helemaal om alleen mee te lopen, trommel dan je papa/mama, opa/oma, oom/tante of misschien wel je grote broer/zus op om met jou mee te lopen! Maar pas op dat onze clowns Belle & Deb je niet de verkeerde kant op sturen! Bij de finish ligt er iets lekkers op jou te wachten en natuurlijk hoort daar een mooie medaille bij!
Schrijf je in voor 11 maart a.s. en betaal maar € 2,- inschrijvingskosten! Daarbij maak je ook nog kans op gratis zwemkaartjes! Kosten na-inschrijving bedragen € 4,-
 
 
CV De Pintewippers is op zoek naar jou!!!
Wij zoeken jonge, enthousiaste danseressen/dansers uit De Kempen!
Wij gaan starten met een miniorengroep! Ben jij dol op dansen en gezelligheid? Ben jij 4 jaar of ouder? Dan zijn we op zoek naar jou! Voor een contributie van maar 50 euro per jaar train je één keer in de week op woensdag van 18:00 - 19:00 uur in Den Tref met enthousiaste trainsters, krijg je een leuk danspak, je danst zeker één wedstrijd in het jaar en ook met carnaval mag je een paar keer laten zien wat jullie geleerd hebben.
Wil je een keer naar de training komen kijken? Dat kan op dinsdag tussen 18:30 - 20:00 uur in Den Tref in Hapert!!!
Mail even naar yvonneluyten@hotmail.com of annemarieschellens@hotmail.com voor meer informatie! Bellen kan ook naar: 0642391956 of 0621602678.
Tot Snel!
Commissie Dansgarde
 
 
Garagesale
Beste ouders,
In verband met onze verhuizing houd ik een garagesale op zaterdag 10 maart van 14.00 – 16.00 uur. Het adres is Dalem 12 in Hapert. Je kunt aan de weg parkeren.
Van boeken, cd’s, looptrommels tot stoelen, spiegel, babyspullen (bedje, wipstoeltje, voedingskussen e.d.) oude voorraadblikken, terra cotta plantenbakken/potten, glazen vazen en andere huisraad.
Alle gaat weg voor aangename meeneemprijzen.
Tot zaterdag, groetjes
Juf Yvon Bogers
 
 
Kwijt
Lynn uit groep 1-2D is haar vriendenboekje kwijt. Het is een blauw boekje met roze kaft en een prinses,  fee of elfje erop. Zou iedereen uit deze groep nog een goed thuis willen kijken. Lynn zou het heel graag terug hebben.
 

 Welkom
Wij heten Dana, Zein, Ralph, Michal en Wiktoria (NT2-groep) van harte welkom op Het Palet. Wij hopen dat zij een fijne en leerzame tijd op Het Palet zullen hebben.
  
 
Onze jarigen
11 maart                      Senn                   4B
11 maart                      Margriet          2E
11 maart                      Robin                 7A
11 maart                      Laura                 1C
12 maart                      Jamie                 5A
12 maart                      Lin                       5B
13 maart                      Nayef                7B
13 maart                      Rita                    7A
15 maart                      Wout                 6B
15 maart                      Guusje              1C