Basisschool Het Palet
Bernhardstraat 4, 5527 AZ Hapert
Tel.: 360384
E-mail:info@hetpalet.nl
Website: www.hetpalet.nl
jrg. 26, nr. 25 15 maart 2018

 
 
Agenda:
Ma 19 maart: groepen 7: Technopolis Mechelen
Di 20 maart: studiemiddag: alle groepen n.m. vrij
Do 29 maart: informatie avond voor ouders van nieuwe kleuters
Vr 30 maart: 18.00 – 20.00 uur Open Avond Het Palet
Ma 2 april: 2e paasdag: alle groepen vrij
Do 5 april: verkeersexamen groepen 7
Vr 6 april: studiemiddag: alle groepen n.m. vrij
Wo 18 april: studiedag: alle groepen h.d. vrij
Do 19 april: musical 1-2: v.m. en avond optreden en ’s middags vrij
Vr 20 april: sportdag groepen 3 t/m 8
Do 26 april: 8.30 – 14.00 u: sport-  en speldag groepen 1-2.
Vr 27 april t/m vrijdag 11 mei: Meivakantie
 
 
  
De kinderen van juf Kiet
Op dinsdag 20 maart op France deux: 'Les Élèves de Madame Kiet’.
 

Hapert stemt
Hapert staat even in het middelpunt van de politieke belangstelling. Zondag zal in het gemeentelijke verkiezingsdebat - van 10.30 tot 12.30u in Den Herd - zeker de MFA aan de orde komen. Als u het intussen wel weet, vergeet dan in ieder geval niet om woensdag te gaan stemmen.
 

Het Palet stemt
Onze leerlingen uit de groepen 5 t/m 7 gaan woensdag ook stemmen: zij gaan stemmen op hun vertegenwoordigers in de leerlingenraad.
 
 
Paletdag 2018 was een succes!
Wat hadden we gisteren toch weer geluk. Speciaal voor de Paletdag scheen er gisterochtend een lekker zonnetje op het schoolplein. Ook waren de klanken van ons prachtige Paletlied weer van verre te horen.
Wie zou er ons deze dag toch komen verrassen? Op het grote podium buiten stonden kliko’s, vuilniszakken en ander vuil. Wat had dat te betekenen? Juf Alby, juf Henny en juf Chantal gingen dit jaar de uitdaging aan om te trommelen op rommel. Nou dat dat gaaf kan klinken, hebben we ontdekt. De stortplaats is een inspiratiebron om muziek te maken.
Later op de ochtend kwamen Harrie, Sjakie en Henk ‘de muzikale Vuilnismannen’ op bezoek in de sporthal. Alle groepen werden uitgenodigd om te gaan kijken. Hoe goed ze hun best ook deden om de boel van de stortplaats op te ruimen, keer op keer werden ze verleid door de muzikale mogelijkheden van de stortplaats. Werkgerei werd omgetoverd tot instrument.
Tonnen, vuilniszakken en dozen blijken waanzinnig mooi te klinken, dat hebben de kinderen van Het Palet allemaal gehoord!
De werkplaatssirene draaide overuren om de mannen in het gareel te houden, maar uiteindelijk was er geen ontkomen aan het verspreidde het enthousiasmerende trommelvirus TRASH zich door de hele zaal! Met 250 emmers en 500 trommelstokken konden alle leerlingen meedoen. Het werd een oorverdovend concert.
Wilt u die Vuilnismannen ook wel eens zien? Kijk dan op de website.
 
  
Sponsor van onze jaarkalender 2018-2019
Op dinsdag 3 juli 2018 zal de nieuwe kalender voor schooljaar 2018-2019 aan alle oudste kinderen meegegeven worden. Angelique Lemmens zal wederom zorgdragen voor een professionele uitvoering van deze kalender. Tevens zal er ruimte zijn voor maximaal 16 advertenties. Heeft u een bedrijf en bent u geïnteresseerd om een advertentie te plaatsen, dan kan dat. De kosten bedragen 50 euro. U wordt vermeld in de kalender en op de website van Het Palet. Heeft u interesse, dan kunt u terecht  bij Astrid Tijssen, mailadres atijssen@kempenkind.nl
 
  
Wijziging gymles groep 3A
Met ingang van dinsdag 3 april wordt de gymles van groep 3A op dinsdag verzet naar de middag. De gymles op begint om 13.15 uur. Deze wijziging geldt voor de rest van het schooljaar.
Leerkrachten groep 3A
 
  
Bezoek aan Technopolis door de groepen 7
Op maandag 19 maart gaan de groepen 7 en de bovenbouw NT2-groep naar Technopolis in Mechelen (België).
De dag start als alle maandagen en er wordt in de groepen gewerkt tot aan de kleine pauze. Dan stappen de kinderen de bus in en rijden we naar Technopolis, samen met de groepen 7 van b.s. De Akkerwinde en De Leilinde. Daar aangekomen lunchen we samen. Daarna hebben de kinderen de tijd en de ruimte om het technisch museum te verkennen in groepjes. In Technopolis is van alles te beleven, je kunt er fietsen op een touw op 20 meter hoogte, je haar omhoog zetten door middel van statische elektriciteit en nog veel meer! Het belooft een erg leuke en leerzame dag te worden. Om 15.30 uur zal de bus weer richting Hapert vertrekken. Houd er dus rekening mee dat uw kind pas rond 17.00 uur weer op school zal zijn. Als de aankomsttijd hiervan afwijkt, zullen wij dit op de schoolwebsite aangeven. Uw kind hoeft alleen een lunchtrommel mee te nemen. De tassen en jassen worden de gehele dag in een afgesloten garderobe bewaard. Het meenemen van snoep, fototoestellen, etc. is daardoor overbodig. U hoeft geen paspoort mee te geven. De leerkracht neemt een leerlingenlijst mee.
Voorafgaand aan deze excursie zal er een technisch experiment uitgevoerd worden in de groepen op 15 maart. Welk experiment dat is, blijft nog even geheim…….. Mocht u thuis allerlei soorten doosjes (verpakkingen) en zakjes hebben liggen, wilt u deze meegeven naar school voor het experiment?
 
  
“Klasselunch” groep 8
Met “Klasselunch” ontdekken leerlingen van groep 8 hoe leuk en lekker het is om te kiezen voor gezond. Ze krijgen er plezier in om zelf gezonde keuzes te maken en gaan met elkaar in discussie over een verantwoord eetpatroon. Op donderdag 22 maart sluiten ze af met een heerlijke en gezonde lunch. De kinderen uit de groepen 8 blijven tussen de middag allemaal over.  Ze zorgen zelf voor een bord, beker en bestek voorzien van naam. Graag geen breekbare spullen meegeven. Wilt u doorgeven als uw kind allergieën heeft? Indien nodig kunt u dan uw kind een eigen lunchpakket meegeven.
Leerkrachten groepen 8
 
  
Excursie Nationaal Monument Kamp Vught groep 8
In groep 8 hebben we de afgelopen periode aandacht besteed aan de Jodenvervolging tijdens WO II en aan het concentratiekamp Kamp Vught in het bijzonder. Momenteel werken we in de klas aan een speciale lesbrief  “Lege plekken”, uitgegeven door het educatieve centrum van Kamp Vught.
Komende week brengen wij met de kinderen in aansluiting hierop een bezoek aan Kamp Vught: woensdag 21 maart groep 8B, vrijdag 23 maart groep 8A.
Voor informatie over kamp Vught zie de website:  www.nmkampvught.nl De excursie zelf duurt ongeveer een uur. Vooraf zullen we ook nog een bezoek brengen aan de fusilladeplaats.
We vertrekken om 8.20 uur op school. We hopen rond 12.00 uur weer terug te zijn op school.
Leerkrachten groepen 8
 
 
MR-vergadering
Donderdagavond, 22 maart, om 20.15 uur staat er een MR-vergadering gepland.
De agenda is als volgt:

1.         Opening
2.         Notulen vorige vergadering
3.         Ingekomen post
4.         Mededelingen
5.         Begroting 2018
6.         Actieplan werkdruk
7.         Staking 13 april
8.         Groepswisseling
9.         1ste oudergesprek
10.       Verkiezing leerlingenraad
11.       Gebruik social media
12.       MR 2018-2019
13.       Rondvraag
 
De MR-vergadering is openbaar en u bent welkom als toehoorder.
Graag uiterlijk 20 maart een berichtje naar mr@hetpalet.nl als u wilt aansluiten.
 
 
Click Sport Indoor 2018
Wat was het een feest gisteren in de sporthal in Bladel. De opkomst was gigantisch. Door kinderen via een VLOG op de hoogte te brengen wat er allemaal gebeurd in “Clickland” zien we dat de leerlingen van de Kempische basisscholen nog beter hun weg weten te vinden naar de diverse activiteiten.
Nu nog even nagenieten van een geweldige editie Click Sport indoor 2018.
https://youtu.be/RT5rk9fTJ0E
Tot ziens, tot Click!
 

Kempen Kidsrun
Na een Kidsrun met een record aantal inschrijvingen (300+), vele lovende woorden op zak en alleen maar goede reacties, konden we eind maart 2017 maar één conclusie trekken:
DAAR MOET EEN VERVOLG OP KOMEN, WANT HARDLOPEN IS LEUK!!!
Dus hé! Ben jij erbij op 18 maart?
Zoals ieder jaar starten we met de kids van 11 tot en met 13 jaar op de 1000 meter. Vervolgens starten de kids van 9 en 10 jaar en daarna de kids van 7 en 8 jaar. Deze afstand wordt officieel geregistreerd met na afloop een prijsuitreiking. De top 3 van elke leeftijdscategorie wint een trofee! Na afloop kun je thuis je certificaat uitprinten met het behaalde resultaat. 
 Ook aan de jongste kinderen is gedacht. Voor de kinderen tot 7 jaar is er weer de RodeNeuzenRace (700 meter). Lukt het nog niet helemaal om alleen mee te lopen, trommel dan je papa/mama, opa/oma, oom/tante of misschien wel je grote broer/zus op om met jou mee te lopen! Maar pas op dat onze clowns Belle & Deb je niet de verkeerde kant op sturen! Bij de finish ligt er iets lekkers op jou te wachten en natuurlijk hoort daar een mooie medaille bij!
Kosten bedragen € 4,-
 
 

 
   
 
Vriendinnen gezocht bij korfbalvereniging VVO
 
Ontdek en ervaar hoe leuk korfballen is. Leer gooien, vangen en schieten. Maak nieuwe vriendinnen. Train een keertje met ons mee!
Op 9 april 2018 organiseert korfbalvereniging VVO een vriendinnentraining. Deze training is in de sporthal van 18.15 uur tot 19.15 uur. Iedereen is welkom! 
Wat moet je doen? Aarzel niet en meld je aan!
Sporten en plezier maken doe je samen!

Geef je op via Elianne Michelbrink op e-mailadres 
e_roijmans@hotmail.com voor 3 april 2018.
 

 
 
 
Onze jarigen
16 maart                      Jayden                       5B
16 maart                      Chris                           2C
17 maart                      Tijl                                5B
17 maart                      Liz                                4A
17 maart                      Niek                            2E
19 maart                      Sam                             2D
20 maart                      Gijs                              8A
20 maart                      Teun                           5A
21 maart                      David                         6B
22 maart                      Hidde                        6B
22 maart                      Fenny                        8A
 
 
 
BIJLAGE:
CJG+ de Kempen : “Opvoeden na (echt)scheiding”
 
 
Training:  “Opvoeden na (echt)scheiding”
 
In het voorjaar van 2018 organiseert het CJG+ de Kempen een training:  “Opvoeden na (echt)scheiding”.
 
Vindt u het moeilijk om de draad weer op te pakken na de (echt)scheiding? En om te gaan met de stress die de (echt)scheiding met zich meebrengt? Hoe kunt u beter communiceren met de andere ouder? Maar ook hoe helpt u uw kinderen tijdens de (echt)scheiding?
Dan kan deze training u hierbij helpen.
 
Werkwijze:
De training bestaat uit vijf bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst. Er starten twee groepen tegelijk op verschillende dagdelen.  Ex-partners zitten dus niet bij elkaar in de groep. Het is ook mogelijk dat slechts één ouder de training volgt. 
Er zijn geen kosten aan de training verbonden.
 
Tijdens de training komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod. 
-          Zorgen voor jezelf.
-          Handvatten voor het omgaan met emoties.
-          Communicatie met de co-ouder.
-          Communicatie met je kind(eren).
-          Omgaan met strijd.
-          Omgaan met loyaliteitsconflicten.
 
De training wisselt informatie en praktische oefeningen af.
 
Voor wie:
- Ouders die gaan scheiden of gescheiden zijn en ondersteuning zoeken in de communicatie met de  andere ouder
- Ouders die vragen hebben over hoe hun kind(eren) te begeleiden in deze nieuwe situatie. 
- Ouders die behoefte hebben aan ondersteuning in hun rol als (alleenstaande) ouder.
- Ouders die behoefte aan informatie hebben over (echt) scheiding en/of  ouderschap.
- Ouders die op zoek zijn naar een manier hoe samen ouder te zijn na de (echt)scheiding.
 
Data en tijd:
Dinsdagavond                  OF                          vrijdagochtend
20.00 – 22.00 uur:                                          09.30 – 11.30 uur:
17 april                                                                13 april
24 april                                                                20 april
15 mei                                                                 18 mei
23 mei (eenmalig op woensdagavond)  25 mei
29 mei                                                                 30 mei (eenmalig op woensdagochtend)
 
Terugkombijeenkomst
Dinsdagavond 26 juni                                    Vrijdagochtend 29 juni
 
Locatie:
Gemeentehuis Eersel
Dijk 15
Eersel
 
Informatie en aanmelden
Voor aanmelden, vragen of extra informatie over de training kunt u contact opnemen met één van de jeugd- en gezinswerkers die deze training verzorgen:
Eugenie van Gool            06 18 78 03 33                  e.vangool@cjgplusdekempen.nl
Nicole Roijmans               06 22 98 00 87                  n.roijmans@cjgplusdekempen.nl