Basisschool Het Palet
Bernhardstraat 4, 5527 AZ Hapert
Tel.: 360384
E-mail:info@hetpalet.nl
Website: www.hetpalet.nl
jrg. 26, nr. 26, 22 maart 2018

 
Agenda:

Do 29 maart: informatie avond voor ouders van nieuwe kleuters
Vr 30 maart: 18.00 – 20.00 uur Open Avond Het Palet
Ma 2 april: 2e paasdag: alle groepen vrij
Do 5 april: verkeersexamen groepen 7
Vr 6 april: studiemiddag: alle groepen n.m. vrij
Wo 18 april: studiedag: alle groepen h.d. vrij
Do 19 april: musical 1-2: v.m. en avond optreden en ’s middags vrij
Vr 20 april: sportdag groepen 3 t/m 8
Do 26 april: 8.30 – 14.00 u: sport-  en speldag groepen 1-2.
Vr 27 april t/m vrijdag 11 mei: meivakantie
 
 
 
Concert van slagwerk- en blazersbende
Maandag 5 maart hebben de groepen 6 en 7 en NT2 een spetterend concert verzorgd in een drukbezette grote zaal van gemeenschapshuis Den Tref.  Hoe vrolijk het er aan toe ging, kunt u zien op het filmpje op onze website. Klik op de startpagina op Palet TV www.hetpalet.nl
 
 
Verkiezingen Leerlingenraad
Woensdag 21 maart is niet alleen de gemeenteraad gekozen, maar ook de leerlingenraad van Het Palet. Na de presentaties van de kandidaten in de groepen en daarop aansluitend de verkiezingen in de groep 5a t/m 7b zijn de volgende zes leerlingen gekozen:
Rune (5A), Finn (5B), Sem (6A), Amy (6B), Silke (7A), Lieke (7B). Van de groepen 8 blijven Juul en Misa tot het einde van het schooljaar. De volgende verkiezing van de leerlingenraad is 20 maart 2019.
In de eerste bijeenkomst vandaag werd afscheid genomen van de oud-raadsleden. Zij hadden nog tips voor de nieuwe leden.
Afscheid en installatie waren voldoende aanleiding om met appelflappen de vergadering te beginnen.
Enkele punten werden meteen al besproken:
·         doen we mee met de Clubactie van de Rabobank;
·         is de leerlingenraad actief op de Open Avond op 30 maart;
·         zouden bij een kennismakingsgesprek tussen ouders en leerkracht ook het kind moeten zitten?
We wensen onze leerlingen van de leerlingenraad veel succes.
 
 
Verkiezingen gemeenteraad
Er was in Hapert 10% meer gestemd dan vier jaar geleden. Dat is winst. De partijen die zich in het verkiezingsdebat zonder voorbehoud uitspraken voor een snelle aanbesteding van de MFA hebben samen 13 van de 19 zetels. Het lijkt erop dat de partijen die een voorbehoud hebben gemaakt, ook wel vooruit willen met het MFA-dossier. We gaan de komende week of weken zien welke partijen het College gaan vormen. Vooralsnog zijn we optimistisch over onze nieuwbouwplannen.
 
  
Sprookjesmusical
Deze week zijn alle kleutergroepen gestart met de voorbereidingen voor de kleutermusical. We dansen twee keer in de week onder begeleiding van juf Monique. Het gaat al heel goed! 
Voor uw agenda kunt u noteren: 
Donderdagochtend 19 april: van 10.00 uur tot 11.00 uur is de voorstelling voor de opa's en oma’s in gemeenschapshuis Den Tref. 
' s Middags zijn alle kleuters vrij. 
Donderdagavond 19 april: van 18.30 uur tot 19.30 uur is de voorstelling voor papa, mama, broertjes/zusjes in gemeenschapshuis Den Tref. 
Verder informatie volgt nog in de komende Paletters! 
 
Groep 1-2C is voor het maken van de kostuums op zoek naar stoffen. Heeft u thuis nog lappen stof  liggen die u niet meer gebruikt dan kunt u ons daar erg blij mee maken. 
Wij zijn op zoek naar: 
·         Effen groene stoffen. Alle tinten groen zijn welkom. 
·         Effen grijze stoffen. Alle tinten grijs zijn welkom 
·         Zwarte stoffen. 
Mocht u ons kunnen helpen, graag afgeven in groep 1-2C. Hartelijk dank. 
De kleuterjuffen
 
  
Open podium tijdens open avond
Gedurende de hele avond zijn er muzikale optredens in de aula op de hoofdlocatie. Om 18.00 uur (groep 4) en 19.25 uur (groep 5) zingen de leerlingen enkele liedjes. Om 19.00 uur laten de blokfluiters uit groep 5 van zich horen. Om 18.15 uur en 19.15 uur treden de leerlingen van de naschoolse dansles van juf Monique op. Tussendoor treden andere muzikale leerlingen van onze school op. Afsluitend (rond 19.40 uur) zullen enkele leerlingen van groep 6 en 7 die met het project van de harmonie hebben meegedaan laten zien wat ze in slechts 10 lessen geleerd hebben. Zij sluiten de open avond muzikaal.
 
 
Actie voor Sister Borgia Elementary School op Sint-Maarten
6 september 2017 teisterde orkaan Irma Sint-Maarten. Vrijwel geen gebouw bleef gespaard. Veel bewoners zaten zonder eten en drinken en hadden geen idee waar hun dierbaren waren. Nu is de wederopbouw in volle gang. Ook de school waar oud leerling, stagiaire en collega Sanne Lauwers werkt is flink getroffen door de orkaan. Ons is daarom gevraagd of wij niet iets voor Sister Borgia Elementary School konden betekenen. Na overleg is er besloten om geld in te zamelen tijdens de open avond. Sanne heeft aangegeven dat ze erg verlegen zitten om waterkoelers. Deze waterkoelers zorgen voor schoon drinkwater. Het water of Sint-Maarten in namelijk niet schoon genoeg om zo te drinken. Op dit moment krijgt de school water van het rode kruis, maar moet uiteindelijk zelf hierin voorzien.
Tijdens de open avond zullen er in diverse klassen activiteiten zijn waarmee geld ingezameld wordt voor Sister Borgia Elementary School op Sint-Maarten. Hopelijk kunnen we ook op een kleine bijdrage van u rekenen.
Commissie goede doel
 
  
Wijziging gymles groep 3A
Met ingang van dinsdag 3 april wordt de gymles van groep 3A op dinsdag verzet naar de middag. De gymles op begint om 13.15 uur. Deze wijziging geldt voor de rest van het schooljaar.
Leerkrachten groep 3A
 
 
 Gastles zwerfafval groepen 5
Afgelopen woensdag hebben de groepen 5 zich intensief ingezet om Hapert een heel stuk schoner te maken én te houden. Dankzij de organisaties Teamschoon, OnsBuro en de gemeente Bladel kregen we bezoek van meester Nico en juffrouw Ellen. Zij kwamen voor ons een interessante gastles en quiz verzorgen over zwerfafval en de plastic soep in de oceanen. Hoelang duurt het voordat een plastic flesje de natuur uit is? En wat kan er gebeuren met de oceaandieren wanneer ze plastic aanzien voor voedsel? De kinderen van groep 5 zijn flink aan het denken gezet over deze vragen. Vervolgens mochten zij, gewapend met knijpers en handschoenen, zelf ‘een handje’ bijdragen om een einde te maken aan het zwerfafval.
 
 
Dementieproject groep 6
Vorige week donderdag hebben de kinderen van groep 6A een bezoek gebracht aan de dagbesteding voor ouderen met dementie op zorgboerderij “De Ganzestart”.  We gaan daar de komende drie donderdagen aan de slag met het project ZIG-ZAG-ZELFJE.
Ouderen met dementie en basisschoolkinderen gaan in dit project een verbinding aan door middel  van spel, beeldend werk, taal en muziek. Dit leidt enerzijds tot meer begrip, kennis en vaardigheden van de kinderen en anderzijds tot meer prikkels, contactmomenten en activering van de oudere met dementie.
We hopen dat de kinderen en de ouderen hier een waardevolle ervaring mee opdoen!
Leerkrachten groep 6A
 
  
Excursie Nationaal Monument Kamp Vught groep 8
In groep 8 hebben we de afgelopen periode aandacht besteed aan de Jodenvervolging tijdens WO II en aan het concentratiekamp Kamp Vught in het bijzonder. Momenteel werken we in de klas aan een speciale lesbrief  “Lege plekken”, uitgegeven door het educatieve centrum van Kamp Vught.
Komende week brengen wij met de kinderen in aansluiting hierop een bezoek aan Kamp Vught: woensdag 21 maart groep 8B, vrijdag 23 maart groep 8A.
Voor informatie over kamp Vught zie de website:  www.nmkampvught.nl De excursie zelf duurt ongeveer een uur. Vooraf zullen we ook nog een bezoek brengen aan de fusilladeplaats.
We vertrekken om 8.20 uur op school. We hopen rond 12.00 uur weer terug te zijn op school.
Leerkrachten groepen 8
 
  
Korfbalvereniging VVO
Vriendinnen gezocht bij korfbalvereniging VVO. Ontdek en ervaar hoe leuk korfballen is. Leer gooien, vangen en schieten. Maak nieuwe vriendinnen. Train een keertje met ons mee!
Op maandagavond 9 april 2018 organiseert korfbalvereniging VVO een vriendinnentraining. Deze training is in de sporthal van 18.15 uur tot 19.15 uur. Iedereen is welkom!
Wat moet je doen? Aarzel niet en meld je aan! Sporten en plezier maken doe je samen!
Geef je vóór 3 april op via Elianne Michelbrink.
 
 
Kwijt
Mila van der Vleuten uit groep 1-2C is haar vriendenboekje kwijt. Het is een boekje van Richard Scarry en Mila zou het heel graag terug hebben.
 
  
Welkom
Wij heten Adnan Sarhan (NT2) van harte welkom op Het Palet. Wij hopen dat hij een fijne en leerzame tijd zal hebben op onze school.
 
 
Onze jarigen
23 maart                      Rik                     7A
24 maart                      Deven              4A
24 maart                      Sanne               2C
27 maart                      Ryan                 4B
27 maart                      Yanthe             2C
28 maart                      Djason             2E
29 maart                      Brinn                4A
 
 
Bijlage: Gratis activiteit in Bladel
 


De Vinea On Tour dagen. Gratis activiteit in Bladel
Geachte heer/mevrouw,
Graag wil ik u attenderen op een leuk, gratis event voor kinderen in Bladel. De Vinea On Tour dagen!

Op 24 en 25 maart organiseert Vinea vakanties helemaal gratis een dag vol plezier! Wat denk je bijvoorbeeld van mountainbiken, boogschieten, of een echte Expeditie Robinson? Elk jaar worden onze nieuwe reisleiders (vrijwilligers) opgeleid door onze ervaren reisleiders. Dit doen ze door het geven van workshops, maar we vinden het ook heel belangrijk dat ze in de praktijk kunnen oefenen door het organiseren van activiteiten voor een grote groep kinderen. De On Tour dagen zijn de ideale gelegenheid hier voor. 
 
In het kort:
  • Geheel verzorgde GRATIS dag vol serious fun!
  • Programma van 9.30 - 16.30 (zaterdag) uur of van 9.30 - 15.00 uur (zondag)
  • Voor jongens en meisjes van 7 t/m 12 jaar
  • Inclusief lunch, drinken en tussendoortjes
  • Natuurlijk beschikken al onze reisleiders over een VOG (verklaring omtrent gedrag).

 
Data en tijden:
-24 maart van 9.30 - 16.30 uur
-25 maart van 9.30 - 15:00 uur
Locatie: Bladel (Noord-Brabant)
 
Meer informatie en aanmelden? Ga naar www.vinea.nl/on-tour
Met vriendelijke groet,
Vinea Vakanties - Postbus 2553 - 3500 GN - Ontariodreef 14 - 3565 BD – Utrecht - 030-22 70 680 – info@vinea.nl