Basisschool Het Palet
Bernhardstraat 4, 5527 AZ Hapert
Tel.: 360384
E-mail:info@hetpalet.nl
Website: www.hetpalet.nl
jrg. 26, nr. 27, 29 maart 2018

 
 

Agenda:
Do 29 maart: informatie avond voor ouders van nieuwe kleuters
Vr 30 maart: 18.00 – 20.00 uur Open Avond Het Palet
Ma 2 april: 2e paasdag: alle groepen vrij
Do 5 april: verkeersexamen groepen 7
Vr 6 april: studiemiddag: alle groepen n.m. vrij
Vr 13 april: staking - alle leerlingen vrij
Wo 18 april: studiedag: alle groepen h.d. vrij
Do 19 april: musical 1-2: v.m. en avond optreden en ’s middags vrij
Vr 20 april: sportdag groepen 3 t/m 8
Do 26 april: 8.30 – 14.00 u: sport-  en speldag groepen 1-2.
Vr 27 april t/m vrijdag 11 mei: meivakantie
 
 
Open avond
Morgenavond houden we van 18.00u tot 20.00u onze jaarlijkse open avond op school.
Iedereen is van harte welkom om een kijkje in de lokalen van de groepen 1 t/m 6, NT2 en  Nummereen Peuterspeelzaal te kijken. Ook zijn er diverse muzikale en dansoptredens gedurende de avond in de aula.
De lokalen van groepen 7 en 8 zijn gesloten. Zij presenteren diverse activiteiten in andere lokalen en op de speelplaats.
Zorg dat U er op tijd bent, dan mist U niets.
Er wordt actie gevoerd voor het goede doel: zie hieronder.
 
 
Schooljaarverslag
Vanavond kunnen de nieuwe ouders op de informatieavond het zojuist opgenomen digitale schooljaarverslag zien van Het Palet. Maar om het school(anderhalf)jaarverslag te zien hoeft u geen nieuwe ouder te zijn: oude ouders mogen ook kijken: https://vimeo.com/262254137   U kunt ook via www.hetpalet.nl gaan en klikken op het schermpje van Palet TV. U ziet dan nog veel meer boeiende filmpjes uit de schoolpraktijk van Het Palet. Het schooljaarverslag omvat het verslag van 2016-2017, maar om de actualiteit niet te missen, hebben we de eerste helft van dit schooljaar ook meegenomen. We gaan de toekomstige digitale schooljaarverslagen voortaan van maart tot maart opnemen, zodat de informatie- en Open Avond de grens vormt van het jaarverslag. Het volgende jaarverslag omvat dan de periode april 2018 t/m maart 2019.
 
 
Open avond Op wereldreis in groep 3
Heeft u altijd al een reis willen maken naar de woestijn?
Op avontuur in de jungle? Of liever op ontdekking in het poolgebied?
Kom dan tijdens de open avond een kijkje nemen in de groep 3.
Dan kunt u andere landen en culturen zien, horen, proeven én ervaren.
U kunt voor 50 cent een ´wereldkaart´ kopen, waardoor uw reis nog avontuurlijker wordt.
Dit is uw ticket om wereldgerechten te proeven, slangen te tellen, jungle geluiden te raden, en nog veel meer…
Gaat u mee op wereldreis? De gehele opbrengst gaat naar het goede doel:……
 
 Groep 2
Ga jij over een half jaar in groep 3 beginnen?
Ben je benieuwd hoe groep 3 eruit ziet?
Wil je graag weten wat we in groep 3 doen?
Kom dan tijdens de open avond even een kijkje nemen in onze klassen!
Groetjes, juffen van groep 3
 
Actie voor Sister Borgia Elementary School op Sint-Maarten
Zoals vorige week al in de Paletter aangekondigd, zal er morgen tijdens de open avond, geld opgehaald worden voor Sister Borgia Elementary School. Op 6 september 2017 werd deze school van oud leerling, stagiaire en collega Sanne Lauwers flink getroffen door orkaan Irma.
Sanne heeft aangegeven dat de school op dit moment nog verlegen zit om nieuwe watercoolers. Deze watercoolers zorgen voor schoon drinkwater. Het water of Sint-Maarten in namelijk niet schoon genoeg om zo te drinken. Op dit moment krijgt de school water van het rode kruis, maar zal uiteindelijk hierin zelf moeten voorzien.
Tijdens de open avond zal er op verschillende manieren geld ingezameld worden voor dit goede doel. Zo kun je in groep 1-2b op de foto met een sprookjesitem, in groep 3 staan wereldactiviteiten centraal en in de groepen 4-5 kun je allerlei spelletjes spelen. Ben je nieuwsgiering naar de traktaties rondom het Blinkthema ‘aardse extremen’ breng dan een bezoekje aan groep 8. De groepen 7 en 8 hebben een gezonde snack in de sporthal. Ook de neveninstroomgroepen gaan zich inzetten voor het goede doel. Zij organiseren o.a. een internationale food Market.
Al deze activiteiten komen ten goede aan het goede doel. Volgende week zullen we de opbrengst vermelden in de Paletter en naar de school van Sanne overmaken.
 

Groep 5/6 + nt2-groep
Natuur…. Natuurdag….
Hallo natuurliefhebbers en die dat willen worden… Speciaal aan u is deze oproep gericht!
Op vrijdag 15 juni van dit jaar gaan we met de kinderen van de groepen 5, 6 en de middengroep van de neveninstromers van onze school naar de Cartierheide, de Pan en het Laarven. Een prachtig stukje natuur, waar we al enkele keren zijn geweest met onze natuurdag.
Heeft u interesse om daadwerkelijk deel te nemen aan deze dag?
Dan bent u degene die we zoeken! Ook als u geen kinderen (meer) op onze school heeft zitten. We zoeken enthousiaste mensen die op die dag kinderen willen begeleiden of bij een vaste post willen staan.
Als u wilt helpen, kunt u zich opgeven bij de leerkrachten van groep 5/6. Op de Open Avond hangen ook intekenlijsten op de deur van de klaslokalen. We hopen dat veel mensen reageren om mee te doen aan deze superleuke dag!
Leerkrachten van groepen 5, 6 en middengroep van de neveninstroom
 
 
Groep 7 + nt2 bovenbouwgroep
Technopolis
De groepen 7 en de nt2-bovenbouwgroep zijn op maandag 19 maart naar Technopolis in Mechelen geweest en hebben daar een bijzonder technische dag beleefd. Er was van alles te doen rondom licht, je lichaam, statische elektriciteit en je kon je er in een grote hal oriënteren op verschillende beroepen die je later kunt kiezen. De kinderen hebben zich prima vermaakt en van alles geleerd. De leerkrachten hebben in de cadeauwinkel ook nog een leuk technisch spel gevonden voor de groepen 7. Gelukkig konden we ook dit jaar het Belgische Mechelen filevrij bereiken en waren we ook op tijd weer terug in Hapert. Kortom, een zeer geslaagde dag!
Meer foto’s vindt u op de website.
De techniekcommissie.
 
 
Staking vrijdag 13 april
De landelijke stakingsacties hebben de Minister van Onderwijs nog niet bewogen tot een aanpassing van het salaris op het niveau van het voortgezet onderwijs, waar het een gelijkwaardige bevoegdheid betreft. Dit heeft onder andere tot gevolg dat de aantrekkelijkheid van het beroep van leerkracht basisonderwijs afneemt. Ondertussen is er een tekort aan bevoegd personeel en is de voorspelling voor de komende jaren nog ongunstiger. PO in actie en de vakbonden hebben ervoor gekozen om geen landelijke, maar regionale stakingen uit te roepen. De basisscholen in de regio Zuid leggen vrijdag 13 april het werk neer. Houdt u er rekening mee dat de kinderen van groep 3 t/m 8 dan thuis zijn.
Het spijt ons oprecht voor het ongemak en het verlies aan onderwijstijd voor uw kind(eren). We denken door de niet aflatende stakingsacties de politiek te kunnen bewegen tot een meer rechtvaardige salariëring. Op lange termijn zal dit de kwaliteit van het onderwijs ten goede komen.
Dit bericht is opgesteld door het personeelsdeel van de Medezeggenschapsraad en wordt gesteund door de directie van Het Palet.
 
 
Welkom
Wij heten  Sebastiaan van harte welkom in groep 1d  op Het Palet. Wij hopen dat Sebastiaan een fijne en leerzame tijd zal hebben op onze school.
 
 
 Onze jarigen
1 april              Julie                 7B
                             Muaataz       Nt2     
2 april              Ise                    7B
                            Gijs                  1D
                            Nicolas           Nt2
3 april              Suza                 6A
 Beste kinderen,
 
Het is weer zo ver! Bijna gaat de nieuwe Click Sport periode weer van start en is dit ook de laatste periode van dit schooljaar.
Binnenkort krijg je het Click magazine mee naar huis. In dit magazine staan een hoop leuke activiteiten, zoals nieuwe sporten, een prijsvraag en nog veel meer.
Ook kan je kiezen voor allerlei sportieve pakketten, waarin de binnensport centraal staat.
 
Let op: vanaf deze periode heb je meerdere mogelijkheden op verschillende dagen!
In de gemeente Bladel kun je je op 3 verschillende dagen inschrijven.
Op maandag in Bladel (Doolandveld en sportpark De Smagtenbocht).
Op dinsdag in Hapert (Grasveld bij basisschool Het Palet en sportpark De Lemelvelden) en we gaan deze periode ook alle kleine kernen langs om op de schoolpleinen sport en spelactiviteiten aan te bieden. (Netersel, Casteren en Hoogeloon). 
Op donderdag in Hapert (grasveld bij basisschool Het Palet en sportpark De Lemelvelden) en we hebben speciaal voor de kinderen uit de groepen 7 en 8 een pakket samengesteld dat plaats gaat vinden in Bladel (sporthal X-Sport).
 
Op de woensdagen organiseren wij deze periode weer Click Snow bij Montana Snowcenter voor beginnende skiërs en snowboarders.
 
Er zullen dan in een periode van 8 weken, na school ( 16.00 uur tot 17.00 uur) verschillende sport- en spelactiviteiten worden aangeboden, waaronder: tennis, voetslagbal, zelfverdediging, Click on Wheels, Crazy 88, Capture the Flag en muziek en waterfestijn.
 
Schrijf je snel in vóór woensdag 18 april 13.00 uur via het inschrijfformulier op www.clicksport.nl
Hopelijk tot bij Click Sport!
 
Een sportieve groet,
 
Anke Jansen, Daan Vermeulen en Roy Vissers
Combinatiefunctionarissen Sport gemeente Bladel