Basisschool Het Palet
Bernhardstraat 4, 5527 AZ Hapert
Tel.: 360384
E-mail:info@hetpalet.nl
Website: www.hetpalet.nl
jrg. 26, nr 29, 12 april 2018

 

 
Agenda:
Vr 13 april: staking - alle leerlingen vrij
Wo 18 april: studiedag: alle groepen h.d. vrij
Do 19 april: musical 1-2: v.m. en avond optreden en ’s middags vrij
Vr 20 april: sportdag groepen 3 t/m 8
Do 26 april: 8.30 – 14.00 u: sport-  en speldag groepen 1-2
Vr 27 april t/m vrijdag 11 mei: meivakantie
 
 
 
VRIJDAG 13 APRIL IS HET PALET GESLOTEN IN VERBAND MET STAKING BASISSCHOLEN IN LIMBURG EN BRABANT
 
  
Sportdag groep 3 t/m 8
Onze jaarlijkse sportdag wordt voor de groepen 3 t/m 8 gehouden op vrijdag 20 april. We starten deze Koningsspelen-dag met het Koningsontbijt. De kinderen moeten daarvoor een bord, beker en bestek meenemen.
Wij willen alvast de hulpouders bedanken voor hun hulp. Voor de hulpouders komt er nog een brief met aanvullende informatie.
De kinderen moeten op deze dag een lunchpakketje meenemen. Voor drinken en fruit wordt gezorgd. Wilt u uw kind gepaste sportieve kleding aan doen. Het veld kan vochtig zijn, dus houd rekening met het soort schoeisel.
Twijfelt u over het wel of niet doorgaan van de sportdag i.v.m. slecht weer, kijk dan op de website van onze school. Vanaf 8.00 uur kunt u lezen of de sportdag door zal gaan. Mocht de sportdag onverhoopt toch worden afgelast, hebben we op school een alternatief programma. Uw kind blijft dan  tussen de middag op school om samen in de klas te eten.
 
Groep 3 en 4
De kinderen van de groepen 3 en 4 worden om 8.30 uur in de eigen klas verwacht. De ouders van de groepen 3 en 4 die deze dag een groep begeleiden worden om 9.20 uur op het Paletplein verwacht en krijgen daar verdere informatie.
Om 9.30 uur vertrekken de kinderen én de ouders die een groepje begeleiden te voet naar sportpark De Lemelvelden.
Op het voetbalveld zijn verschillende spelletjes voor de kinderen uitgezet. Om 14.30 uur eindigt de sportdag. Na afloop is het de bedoeling dat de kinderen op het sportpark worden opgehaald. Het liefst op de fiets i.v.m. de veiligheid.  De kinderen die naar de buitenschoolse opvang gaan, lopen  gezamenlijk terug naar school en kunnen dan direct naar de BSO.
Wilt u bij het ophalen van uw kind(eren) letten op de veiligheid van de andere kinderen die het sportveld rond die tijd lopend verlaten.
 
Sportdag groep 5 t/m 8
De kinderen worden deze dag om 8.30 uur op school verwacht, waarna ze in de klas gaan ontbijten. Na het ontbijt lopen ze gezamenlijk naar sportpark De Lemelvelden. Om 14.40 uur zullen ze terug zijn op school waar nog een kleine versnapering op ze staat te wachten. Daarna mogen de leerlingen om 14.45 uur naar huis.
Wij hopen op een sportieve en gezellige dag!
Commissie sportdag
 
 
MR lid oudergeleding gezocht voor basisschool Het Palet
Aan het einde van het schooljaar gaan  we afscheid nemen van Marion Simons als MR-lid.
Wij zijn in het nieuwe schooljaar dus op zoek naar een ouder die onze MR geleding wil komen versterken. Heeft u affiniteit met het onderwijs of wilt u meedenken over hoe het onderwijs op Het Palet nog rijker vorm kan krijgen, meldt u dan nu aan als kandidaat. De vergaderingen vinden plaats in de avond (voor de MR komt dat op 4 avonden van 2,5 uur). De schoolraad, waar u dan tevens deel van uit gaat maken, vergaderde het afgelopen jaar 5 keer.
Aanmelden kunt u doen door voor 26 april een mailtje te sturen naar: mr@hetpalet.nl
In dit mailtje willen we graag dat u zich kort voorstelt en een korte motivatie geeft wat u kunt betekenen voor de MR van Het Palet. We hopen op veel enthousiaste reacties. Mochten er meerdere reacties komen, dan volgt er een verkiezing.
 
  
Gevonden voorwerpen
Maandag 16 t/m woensdag 18 april zullen de gevonden voorwerpen worden uitgestand in de hal van het hoofdgebouw. Komt u gerust een kijkje nemen of er iets van uw kind(eren) bij ligt. Daarna doen we alles van de hand.
 
 
TSO/overblijven
Het zou heel fijn zijn als op de lunch-box en drinkbeker van uw kind de naam en groep staat genoteerd.
Bedankt voor uw medewerking.
TSO
 
 
Maak kennis met tennis bij “De Hellekens” voor de jeugd
Volgende week woensdag 18 april maart organiseert tennisvereniging De Hellekens uit Hapert de “Maak kennis met tennismiddag” voor de jeugd van de basisschool uit de groepen 1 t/m 8, natuurlijk zijn ook de eerste leerjaren van het voortgezet onderwijs van harte welkom.
De  middag staat onder leiding van een echte tennistrainer, Mijke Senders, waarbij je kennis maakt met de tennissport door diverse spelletjes en oefeningen. We starten om 14.30 uur en de middag is om ongeveer 16.00 uur afgelopen. Heb je zin om mee te doen is fijn als je even een e-mail stuurt naar jc@dehellekens.nl met daarin je naam en leeftijd. Meedoen is gratis, dus kom ook op woensdag 18 april naar sportpark “De Lemelvelden” in Hapert.
Mocht je door de studiedag niet kunnen komen mail dan gerust om op een ander moment eens te komen kijken en mee te doen. Tot dan!
 
  
Koningsmarkt
Hallo jongens en meisjes,
Op vrijdag 27 april a.s. vieren we onze jaarlijkse Koningsdag, de verjaardag van koning Willem Alexander, in het centrum van Hapert.
We organiseren onze kleurige fietsoptocht met aansluitend het oplaten van de ballonnen. Een feestelijke gebeurtenis die we niet zonder jullie medewerking kunnen laten slagen. We beginnen om 10 uur met de fietsoptocht. Je mag natuurlijk ook je step of skelter versieren. Jullie hebben vast wel gekleurd papier of ballonnen om het feestelijk te maken. We verwachten jullie vanaf half 10 aan de paralelweg bij de bovenbouw van Het Palet aan de Oude Provincialeweg. Daarna gaan we in optocht met onze Giraf en Harmonie Kunst Adelt naar de markt, waar jullie een ballon krijgen die we tegelijk gaan oplaten. Natuurlijk hebben we weer mooie prijsjes te verdelen.
Er zijn diverse leuke activiteiten waar jullie aan kunnen deelnemen, zoals wandklimmen, judoën in de zandbak, op de stormbaan. Je kunt uilen bekijken en er is een demonstratie van Fit Center Bladel.  Misschien mag je iets kopen op de rommelmarkt of zelf je spulletjes verkopen (meld je dan aan op onze website). We hebben een echte vuurspuwer en nog veel meer. Voor de papa’s en mama’s hebben we ook een leuke dag in petto. Het beloofd een fijne dag te worden.
We hopen dat jullie van de partij zijn op vrijdag 27 april.
Groetjes Stichting Koningsmarkt Hapert
 
 
Welkom
Wij heten Rain (groep 1-2C) en Elisa (groep 1-2 E) van harte welkom op Het Palet. Wij hopen dat zij een fijne en leerzame tijd zullen hebben op onze school.
 
 
Onze jarigen
13 april            Myrthe           7A
16 april            Carmen          6A
16 april            Indy                 1C
17 april            Kay                  7A
19 april            Luuk                8A
 

 
Bijlage: Wat u moet weten voor de inschrijving Oewakadoe
 
 
OEWAKADOE
Beste jongens en meisjes, ouders en verzorgers,
Are you ready for Oewakadoe Kermis!!!!!
Voor de 29ste keer wordt deze kindervakantieweek voor de Hapertse jeugd georganiseerd. Dit jaar is Oewakadoe van maandag 13 augustus tot en met donderdag 16 augustus. Het belooft voor alle deelnemers een actief programma te worden en we gaan superleuke en fantastische dingen doen. Dagelijks zijn er afwisselende activiteiten afgestemd op de leeftijd van de kinderen:
 
                                                    Groep 1-2                  Groep 3 t/m 6            Groep 7-8
Maandag
10:00u – 15:00u         Hutten bouwen           Hutten bouwen            Hutten bouwen
 
Dinsdag
13:00u – 17:00u         Spelletjesmiddag         Spelletjesmiddag       Spelletjesmiddag
 
Woensdag
13:00u – 17:00u         Zeskamp                          Zeskamp                         Clinic
18:00u – 20:00u         Kermis Avond              Kermis Avond              Kermis Avond
 
Donderdag
10:00u – 14:00u         Levend Kermisspel    Levend Kermisspel   Levend Kermisspel
21:00u – 09:00u          -                                -                                                        avond+overnachting                
 
Let op: tijden zijn onder voorbehoud
De kosten van deze fantastische week bedragen € 15,00 per kind (voor de hele week). Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen aan de vakantieweek kunnen deelnemen. Voor de Oewakadoe week kunt u financieel ondersteund worden door ISD De Kempen. Ga voor meer info naar www.isddekempen.nl of naar het gemeentehuis in Bladel.
Zit je nu in groep 7 of 8? Dan mag je deelnemen aan ons spannend avondprogramma! We starten deze
donderdagavond om 21:00u. De extra kosten voor dit avondprogramma bedragen € 5,-. En als je wilt mag je ook nog blijven slapen! ’s Morgens na het ontbijt zwaaien wij jullie uit en mogen jullie lekker thuis verder gaan slapen.
Om je aan te melden voor deze geweldige Oewakadoe-week zien wij je graag, alleen of samen met je ouders, in Den Tref te Hapert op:
 
 Vrijdag 20 april van 18:00u tot 20:00u.
 Zaterdag 21 april van 10:00u tot 12:00u.
 
Let op: neem het verzekeringsnummer van uw kind mee!!!
Inschrijvingen vinden dit jaar digitaal plaats in Den Tref (geen papieren inschrijfformulier nodig), vergeet het verzekeringsnummer en inschrijfgeld niet. Net als andere jaren vragen wij om een oud gordijn, lakens of beddengoed mee te nemen om de hutten mee te versieren. Ben je niet in de gelegenheid je aan te melden tijdens het inschrijfweekend kan dit ook vooraf op afspraak via info@oewakadoe.nl LET OP: Na 21 april is het niet meer mogelijk je in te schrijven.
 
Voor het organiseren van een kindervakantieweek zijn we afhankelijk van de vele vrijwilligers. Daarom is het noodzakelijk dat ouders/verzorgers 2 keer komen helpen. Dit mag ook een opa, oma, oudere broer of zus (voortgezet onderwijs) of oppas zijn. Voor het helpen bij het avondprogramma dien je min. 16 jaar te zijn. Jullie kunnen tijdens het inschrijfweekend aangeven wanneer jullie ons komen helpen. Als je vragen hebt over de Oewakadoe-week dan kunt u mailen naar info@oewakadoe.nl.
Kijk ook eens op: www.oewakadoe.nl en op onze Facebook pagina.
Team Oewakadoe