Basisschool Het Palet
Bernhardstraat 4, 5527 AZ Hapert
Tel.: 360384
E-mail:info@hetpalet.nl
Website: www.hetpalet.nl
jrg. 26, nr 33, 24 mei 2018
 
Agenda:
Woe 23 t/m vrij 25 mei: schoolverlatersdagen groep 8A en 8B
Do 31 mei: gala groepen 8
Di 5 juni: schoolreisje groepen 3, 4 en 5
Do 7 juni: kleuterfeest
Di 12 juni: schoolreisje groepen 6 en 7
Do 14 juni: introductiedag Pius X College Bladel groepen 8
Ma 18 juni: studiemiddag; n.m. alle groepen vrij
Wo 20 juni: introductiedag Rythovius College Eersel groepen 8
Do 21 juni: oudergesprekken
Di 26 juni: oudergesprekken
Wo 27 juni: 2e rapport
 
 
Tijn
In het Eindhovens Dagblad van dinsdag 22 mei stond ‘Operatierobot binnen, dankzij nagellakheld Tijn’. Mooi dat het gelukt is. De machine komt te staan in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Het duurt nog even, maar binnen een jaar kunnen medicijnen via buisjes op de micrometer (0,001 mm) nauwkeurig in de hersenstamtumor ingebracht worden. Laten we hopen dat er voor toekomstige patiënten, zo’n tien per jaar in Nederland, een levensreddende behandeling mogelijk wordt.
  
Mobiliteit
De Leilinde en Wereldwijs mogen zich gelukkig prijzen met hun personele aanwinst. Hun winst is ons verlies. We zullen beide collega's - Mariëlle van Raak en Yolande Vuijk - vanaf komend schooljaar gaan missen. Zij hebben vele jaren een grote bijdrage geleverd aan de kwaliteit van het onderwijs op Het Palet. Na zoveel jaren bedanken we beide collega's voor hun grote inzet en collegialiteit. Ze laten veel mooie herinneringen achter. We wensen hen veel succes op de nieuwe werkplek binnen KempenKind. Ze blijven gelukkig als onze collega's bij dezelfde werkgever, waardoor we contact kunnen houden en van elkaar kunnen blijven leren. Het is dus geen vaarwel, maar een tot ziens.
  
Paletconcert
Vele ouders, grootouders en leerlingen hebben afgelopen vrijdagavond genoten van het Palet-concert. We hadden een grote variëteit in het programma en Wim van der Linden zorgde weer – als opa-vrijwilliger - voor een goed lopende en ontspannen presentatie. Een mooi moment in het programma was dat alle opa’s op het podium gevraagd werden om door de leerlingen van juffrouw Louise toegezongen en in het zonnetje gezet te worden.
Compliment aan al onze jonge artiesten čn aan juf Louise en juf Monique die de leerlingen weer lieten excelleren en ook aan alle muziekdocenten die de kinderen na schooltijd op muziekles hebben.
Volgend jaar vieren we al weer het tweede lustrum van het Palet-concert!
  
Blokfluiters van groep 5
Denken jullie aan het inschrijfformuliertje voor ons bezoek aan Ter Spegelt? Graag deze week inleveren.
Het briefje voor het oudergesprekje a.u.b. inleveren voor vrijdag 1 juni.
Juf Louise
 
 Sportstage De Kempen
Sportstage De Kempen is het 3e beste stagebedrijven van Nederland en is de beste van regio zuid.
Daarmee hebben ze grootmachten als ASML en Roompot-vakanties achter zich gelaten. Gisteren was het live te horen in de uitzending van BNR om 11.30u! Alvast een felicitatie aan Freek Bijnen en Ruben Keulers en het hele Beweegteam de Kempen.
 
 Gala groepen 8
Volgende week, donderdag 31 mei, vindt het grote galafeest van groep 8 weer plaats. De vervoersmiddelen mogen vanaf 18.00 uur opgesteld worden in beide richtingen op de ventweg bij de bovenbouw. Vanaf 18.30 uur zal de stoet zich richting feestlocatie begeven. Belangstellenden kunnen achter de hekken genieten van de aankomst op de rode loper.
Het casinopersoneel verwachten wij in nette kleding om 20.15 uur bij lokaal 6A van het hoofdgebouw.
Wij willen alvast alle mensen die ons helpen heel erg bedanken! Zonder jullie hulp kan zo’n avond niet plaatsvinden!
Leerkrachten groep 8
   
Schoolreis groepen 1-2
Donderdag 7 juni gaan de groepen 1-2 op schoolreis naar De Klimbim in Waalre. De kinderen worden op de normale tijd op school verwacht om 08.30 uur. Wilt u ons komen uitzwaaien dan kan dat om 09.15 uur. De bus brengt ons dan naar Waalre toe.
Let op: De schooldag is eerder afgelopen. Om 13.00 uur brengt de bus ons weer terug naar school. Hier krijgen de kinderen nog iets lekkers, waarna u uw zoon en/of dochter om 14.00 uur weer op kan halen.
Het is de bedoeling dat de kinderen een rugzakje met fruit, een lunchpakketje en voldoende drinken meenemen. Denk hierbij ook aan een navulbaar flesje of beker. Een extra setje kleren is handig.
Smeer uw kind thuis vast in met zonnebrandcrčme.
Kinderen vinden het heerlijk om te rennen en te klimmen. Op teenslippers gaat dit niet. Deze mogen dus thuisblijven.
 
Groepen 1-2: Knuffel mee naar de muziekles.
Woensdag 30 mei mogen alle kleuters een knuffel meenemen naar de muziekles van meester Marinho.
  
Groepen 1-2: Geen teenslippers aan naar school.
Op teenslippers kan je niet vrij rennen en klimmen. Regelmatig vallen er kinderen op het schoolplein doordat ze struikelen over de teenslippers of doordat andere kinderen er per ongeluk op gaan staan. Daarom hebben de kleuterjuffen besloten dat de kleuters niet meer op teenslippers naar school mogen komen.
   
Schoolreizen: abonnementen
Op dinsdag 5 juni en 12 juni gaan we op schoolreis. De groepen 3 gaan 5 juni gaan naar DippieDoe. De groepen 4, 5 en neveninstroom onderbouw/middenbouw gaan dezelfde dag naar De Beekse Bergen. De groepen 6, 7 en neveninstroom bovenbouw gaan een week later, op 12 juni,  naar Bobbejaanland.
Mochten er kinderen zijn die een abonnement hebben, zou het heel fijn zijn indien de school gebruik van mag maken. Dit zou de totale kosten voor de school kunnen verlichten. U kunt hierover contact opnemen met de leerkracht van uw kind. Bij voorbaat dank.
  
Schoolreis groepen 3
Dinsdag 5 juni gaat groep 3 op schoolreis naar DippieDoe. De kinderen worden om 9.15 uur op school verwacht, zodat we stipt om 9.30 uur kunnen vertrekken.
We verwachten omstreeks 16.30 - 16.45 uur weer terug op school te zijn (kijk op de website www.hetpalet.nl voor de exacte aankomsttijd).
Het is de bedoeling dat de kinderen een lunchpakketje en drinken meenemen. Ze mogen ook iets lekkers meenemen, maar liever niet te veel snoep. Er is geen zakgeld toegestaan.
De kinderen verkennen het park samen met de leerkracht. Het doel van het schoolreisje is samen een gezellige dag hebben.
Dus wat nemen we mee: lunchpakket, voldoende drinken en extra setje kleren.
Smeer uw kind thuis alvast in met zonnebrand.
 
 Schoolreis groepen 4, 5 en onderbouw/middenbouw van de Neveninstroom
De kinderen van de groepen 4, 5 en neveninstroom onderbouw/middenbouw gaan op dinsdag 5 juni naar safaripark De Beekse Bergen. Zij worden om 9.00 uur op de speelplaats verwacht. De bus vertrekt voor deze groepen om 9.15 uur.
De kinderen gaan onder begeleiding van leerkrachten door het park. De kinderen mogen geen geld meenemen; wel een lunchpakket en drinken (geen glazen flesjes). Dit kunt u het beste in een rugzakje doen omdat de kinderen dit de gehele dag bij zich moeten houden. Iets lekkers is toegestaan, maar houdt u er wel rekening mee dat het niet te veel is? Om ±18.00 uur zijn de groepen weer terug in Hapert. Zie onze website www.hetpalet.nl voor de exacte aankomsttijd.
  
Schoolreizen:  groepen 6, 7 en de bovenbouw van de Neveninstroom
Dinsdag 12 juni gaan de groepen 6, 7 en bovenbouw Neveninstroom op schoolreis naar Bobbejaanland. De kinderen moeten om 8.45 uur op school zijn, zodat we om 9.00 uur kunnen vertrekken. We verwachten omstreeks 18.00 uur weer terug te zijn. Dit kan mogelijk wat uitlopen in verband met drukte op de wegen. Zie onze website www.hetpalet.nl voor de exacte aankomsttijd.
Het is de bedoeling dat de kinderen een lunchpakketje en drinken meenemen (geen glazen flesjes en geen frisdrank). Iets lekkers is toegestaan, maar houdt u er wel rekening mee dat het niet te veel is. Er is geen zakgeld toegestaan.
Denk aan: Lunchpakket, drinken, (regen)jas, pet, zonnebrand en natuurlijk een goed humeur. Een ID-kaart of paspoort is niet nodig. We nemen de leerlingenlijsten met schoolstempel mee. Dit is voldoende.
   
Click Beach Bladel
Beste sportievelingen,
Op vrijdag 15 juni staat het jaarlijks terugkerende Click Beach evenement op de Markt in Bladel op het programma. Dit jaar zullen vanaf 16.00 uur op de Markt in Bladel verschillende instuifactiviteiten klaarstaan, waar alle kinderen van de basisschool aan kunnen deelnemen. Denk hierbij aan beachvolleybal, Beach voetbal, een hindernisbaan met obstakels, stoeivormen en een groot springkussen.
Dit jaar zal tijdens Click Beach de sportkampioenenhuldiging plaats gaan vinden. Tot 20.00 uur komen - naast alle instuifactiviteiten die we aanbieden en de verschillende sportverenigingen en sportaanbieders die aanwezig zijn om een clinic te verzorgen – alle sportkampioenen van het afgelopen jaar op het podium om een medaille in ontvangst te nemen.
Nieuw dit jaar is de bekendmaking van het Sportmeisje, Sportjongen en Sportteam van het Jaar. Een deskundige jury is druk aan het vergaderen wie dit jaar de grootste sportieve prestatie heeft geleverd en de winnaars ontvangen een leuke prijs. Ben je benieuwd of jij of jouw team de prijs heeft gewonnen? Kom dan op 15 juni naar de Markt en je hoort het vanzelf.
 
Iedereen is van harte welkom om te komen meedoen. Je hoeft je niet vooraf op te geven om deel te nemen aan de sportieve activiteiten; kom gewoon lekker naar de Markt in Bladel om in het zand te spelen en er, samen met de kampioenen, een feestje van te maken.
Tot dan!
Sportieve groet,
Click Beach
   
Welkom
Wij heten Moos uit groep 1-2C van harte welkom op Het Palet. Wij hopen dat hij een fijne en leerzame tijd zal hebben op onze school.
 
Onze jarigen
26 mei Venne (groep 1-2C) en Gilke (groep 3B)
27 mei Tessa uit groep 7B
29 mei Amber (groep 6A) en Niels (groep 1-2C)
30 mei Siem (groep 2B) en Iluna (groep 1-2A)
31 mei Kris uit groep 3B