Basisschool Het Palet
Bernhardstraat 4, 5527 AZ Hapert
Tel.: 360384
E-mail:info@hetpalet.nl
Website: www.hetpalet.nl
jrg. 26, nr 35,  7 juni 2018


Agenda:
Di 12 juni: schoolreisje groepen 6 en 7
Do 14 juni: introductiedag Pius X College Bladel groepen 8
Ma 18 juni: studiemiddag; n.m. alle groepen vrij
Wo 20 juni: introductiedag Rythovius College Eersel groepen 8
Do 21 juni: oudergesprekken
Di 26 juni: oudergesprekken
Wo 27 juni: 2e rapport
Do 28 juni: 20.00 – 23.00 uur: ouderbedankavond
 

  
Groep 4b
Thijs Wijnhoven zal vanaf vandaag tot aan de zomervakantie alle donderdagen invallen in groep 4B + 2 vrijdagen. Op maandag en dinsdag – 10 en 11 juni – zal juffrouw Loesje nog een keer terugkomen in groep 4B.
 
 
Speelplaats
Het is een gezellige boel op de speelplaatsen van Het Palet. Het is wel veel drukker, want behalve de kinderen zijn in de pauzes ook veel leerkrachten en onderwijsassistenten buiten. Vorige week in de teamvergadering werd geconstateerd dat er de laatste tijd regelmatig ruzies waren en er minder goed gespeeld werd. Vaak begint het met kleine irritaties of dat kinderen op een ruwe manier aan het spelen zijn, waarbij andere kinderen veel last ondervinden. Daarom gaan we enkele weken uitproberen of we kinderen meer tot spelen kunnen aanzetten en dat ze minder elkaar in het spel hinderen. De eerste ervaringen zijn heel positief. We zijn ook volop bezig met Beweegwijs die met de inrichting van het speelplein en het begeleiden van bepaalde spelen, waarbij ook leerling-coaches ingezet worden, de kwaliteit van het buitenspelen wil verhogen. Op 18 juni zullen we op de studiemiddag de speelplaatsactiviteiten evalueren.
 
 
Gala
Afgelopen donderdag was de rode loper weer uitgerold voor de kinderen van groep 8. Onder grote belangstelling werden de leerlingen verwelkomd op het gala. De kinderen hebben genoten van een gezellige avond met heerlijke hapjes en leuke spelactiviteiten. 
Een impressie van deze avond kunt u bekijken op onze website. We bedanken alle ouders voor hun hulp om deze avond te laten slagen.
Het gala is aantal jaren geleden ontstaan vanuit ‘De Rode Draad’, een project voor boekpromotie. Al snel werd het gala een traditie op zich stond en geen verbinding meer had met boekpromotie. Een gala van een dergelijke omvang vinden wij meer bij het voortgezet onderwijs horen. Na een uitgebreide evaluatie met leerkrachten en directie hebben we besloten om vanaf schooljaar 2018-2019 geen gala meer te organiseren. Uiteraard zorgen we voor een mooi afscheid voor de kinderen aan het einde van groep 8.
 
 
Oudergesprekken groep 8
De oudergesprekken in groep 8 zijn facultatief. Deze gesprekken zijn op verzoek van ouders en worden in onderling overleg tussen leerkracht en ouders ingepland.
 
  
Ouderbedankavond
Op donderdag 28 juni gaan we de bloemetjes buiten zetten. Op deze avond willen wij alle ouders, grootouders, vrijwilligers bedanken voor de ondersteuning die zij het afgelopen jaar geboden hebben. Wij hopen op een grote opkomst op deze bloemrijke avond. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot 23.00 uur.
 
  
Schoolreizen:  groepen 6, 7 en de bovenbouw van de Neveninstroom
Dinsdag 12 juni gaan de groepen 6, 7 en bovenbouw Neveninstroom op schoolreis naar Bobbejaanland. De kinderen moeten om 8.45 uur op school zijn, zodat we om 9.00 uur kunnen vertrekken. We verwachten omstreeks 18.00 uur weer terug te zijn. Dit kan mogelijk wat uitlopen in verband met drukte op de wegen. Zie onze website www.hetpalet.nl voor de exacte aankomsttijd.
Het is de bedoeling dat de kinderen een lunchpakketje en drinken meenemen (geen glazen flesjes en geen frisdrank). Iets lekkers is toegestaan, maar houdt u er wel rekening mee dat het niet te veel is. Er is geen zakgeld toegestaan.
Denk aan: Lunchpakket, drinken, (regen)jas, pet, zonnebrandcrème en natuurlijk een goed humeur. Een ID-kaart of paspoort is niet nodig. We nemen de leerlingenlijsten met schoolstempel mee. Dit is voldoende.
 
 
Let op nieuwe datum trapvaardigheid voor de groepen 1-2
Op woensdag en donderdagochtend 13 en 14 juni a.s. organiseert de verkeerscommissie voor de kleutergroepen de activiteit trapvaardigheid. Dit houdt in dat de kleuters op de fiets of de step een parcours afleggen met een vijftal nagebootste verkeerssituaties. Zo leren ze spelenderwijs omgaan met het verkeer.
Wij verzoeken u om op deze ochtend uw kind zijn/haar fiets of step mee te geven zodat uw kind het parcours op zijn/haar eigen fiets/step kan afleggen.
De groepen 1-2 E, D en C mogen woensdag 13 juni gaan fietsen.
De groepen 1-2 A en B zijn donderdag 14 juni aan de beurt.
 
Groepen 3 en 4
Op woensdag en donderdagochtend 13 en 14 juni a.s. gaan we met de kleutergroepen de activiteit trapvaardigheid doen. We vragen u om op deze ochtenden uw kind zo min mogelijk op de fiets naar school te laten komen omdat de kleuters hun fietsen meebrengen. Mocht het niet anders kunnen wilt u dan de fiets op Het Paletplein, bij het hek van ‘Nummereen’ plaatsen.
De verkeerscommissie
 
 
Geslaagde schoolreisjes
Dinsdag 5 juni gingen de groepen 3 met de bus op schoolreisje. Wat hebben de kinderen een plezier gehad in DippieDoe. Er is volop samen gespeeld. De allerleukste attractie was volgens de kinderen toch wel de Dolle Pier. Een nieuwe attractie in het park.
Om 16.00 uur vertrok de bus weer, met vermoeide kinderen, terug naar Hapert. Benieuwd naar wat beelden? Op de website onder groep 3 staan de foto’s.
 
Ook de groepen 4 en 5 hebben een geslaagde dag gehad. Zij genoten van de (wilde) dieren in Safaripark de Beekse Bergen. Na binnenkomst kregen we eerst een rondrit met de safaribus door de helft van het park. Tijdens de rondrit vertelde de ranger van alles over de dieren die we tegenkwamen. Vooral de jonge dieren waren erg schattig om te zien. Na een tussenstop, waarin we enkele dieren konden bezoeken en even spelen in de speeltuin, werd de rondrit vervolgd. Daar kwamen we onder andere langs de giraffen. Grappig was het om te zien dat zij de bussen waarin we zaten gingen schoon likken. Na de rondrit verkende iedere groep het park. Er werden voederpresentaties bijgewoond en nog een rondvaarttochtje met de boot gemaakt. Uiteraard werd er ook gespeeld in de speeltuin. Uitgeput vertrokken de kinderen rond de klok van vijf uur terug naar Hapert.
 
 
Downloaden foto’s website
Het afgelopen schooljaar zijn er weer veel foto’s geplaatst op de groepspagina’s van de website. Aangezien we op korte termijn een nieuwe website krijgen, willen we u adviseren om voor de zomervakantie de foto’s te downloaden op uw computer. Dit als herinnering aan het leerjaar waar u zoon/dochter nu zit.
Hoe kunt u de foto’s downloaden? Het downloaden van foto’s kan op twee manieren.
Manier 1:
* Open de website www.hetpalet.nl en ga via groepen naar de betreffende groep van uw kind(eren)
* Ga naar de pagina waar u foto’s van wilt opslaan en open het fotoalbum
* Ga op de foto staan die u wilt downloaden. Er verschijnt dan in de rechterbovenhoek van de foto een pictogram. Als je hierop klikt, wordt de foto gedownload.
Manier 2:
* Open de website www.hetpalet.nl en ga via groepen naar de betreffende groep van uw kind(eren)
* Ga naar de pagina waar u foto’s van wilt downloaden en open het fotoalbum
* Rechts bovenin staan 3 pictogrammen. Als u op het middelste pictogram klikt, kunt u in een keer het hele fotoalbum downloaden.
 
 
Ontvangstbevestiging TSO
Helaas is het op dit moment niet mogelijk om u, na iedere aanmelding, een ontvangstbevestiging te sturen via de TSO-mail. We gaan kijken of we een structurele oplossing kunnen vinden voor na de zomervakantie. Wij adviseren u om bij de aanmelding van uw kind(eren) een leesbevestiging te vragen.
 
 
De micro:bit
De micro:bit is een klein programmeerbaar computertje. Wilt u weten hoe het werkt? Klik dan op onderstaand linkje.
https://www.youtube.com/watch?v=0EUzE_Q3W98
In het kader van de Dutch Tegnology Week kregen alle scholen het aanbod kosteloos een aantal micro:bits te bestellen. Daar stond wel een opdracht tegenover.
Voor de meivakantie hebben groepjes leerlingen van groep 7, 8 en de hoogste neveninstroomgroep het programmeren uitgeprobeerd met deze micro:bit. Ze konden de micro:bit alleen programmeren, maar er ook een lampje en/of een motortje op aansluiten. Het resultaat werd vastgemaakt in een, versierd houten kistje. Bij elkaar heeft Het Palet 45 kistjes gevuld.
In totaal zijn er zo’n 975 kistjes ingeleverd. Hiervan zijn twee grote wanden gemaakt die u komende zaterdag, 9 juni, kunt gaan bekijken op de High Tech Campus, Philipsgebouw 34 in Eindhoven en de Automotive Campus in Helmond, bij de receptie. Onze kistjes zijn komende zaterdag te zien in Helmond. Dit maakt onderdeel uit van de High Tech Ontdekkingsroute. Een onderdeel van deze route bevindt zich op het Kempisch Bedrijven Park. Zeker de moeite waard om één van de locaties te bezoeken. Komende weken komen de kistjes terug naar school en mogen wij alle materialen houden.
We zullen in de toekomst dus nog vaker met de micro:bit gaan werken en misschien kunnen we u volgend schooljaar wel onze eigen wand laten zien.
Op de site van de Dutch Tegnology Week kunt u alle informatie vinden, een overzicht van alle activiteiten en ziet u ook de opening van afgelopen maandag, met de tentoongestelde kistjes.
  
 
Op zoek naar ………..
Voor de eindmusical van de groepen 8 zijn wij op zoek naar een “hulkpak” of iets dergelijks. Wij zouden graag een pak willen dat iemand breder/gespierder doet lijken. U mag het in één van de groepen 8 afgeven.
Alvast bedankt!
Hulpouders musical groepen 8
 
  
Tweede plaats voor Katja op Nederlands kampioenschap
Afgelopen weekend heeft het Nederlandse Kampioenschap Paalsport in Waalwijk plaatsgevonden. Katja uit groep 6A was de jongste deelneemster in categorie Novice (10-14 jaar). Zij is al drie jaar actief maar dit was haar eerste NK. Een geweldige prestatie dat Katja tweede is geworden. Omdat zij meer dan 25 punten gescoord heeft mag zij in juli naar het Wereld Kampioenschap Paalsport in Tarragona in Spanje.
Katja’s grote droom is werkelijkheid geworden!
 
  
Inzameling voor Oewakadoe
Beste ouders,
Voor de kindervakantieweek Oewakadoe dat in augustus plaatsvind zijn we nog op zoek naar yoghurt bakjes van Danoontje. Met name de grote, effen rode, oranje of gele bakjes. Meester Twan zal vanaf aanstaande maandag een ton / bak in de gang neerzetten waar de bakjes (schoon) ingedaan kunnen worden.
Alvast bedankt!
Groetjes Team Oewakadoe
 
 
Kwijt
Jakub Mazur uit groep 1-2A is zijn pet kwijt. Het is een blauwe pet met de tekst Avengers Assemble.
Jakub zou hem graag terug hebben. Graag afgeven in groep 1-2A.
  
Welkom
Wij heten Seli en Sibal (Neveninstroom) van harte welkom op Het Palet. Wij hopen dat zij een fijne en leerzame tijd zullen hebben op onze school.
 
Onze jarigen
8 juni: Celestin 2E, Tijn 8B
9 juni: Sem 6A
10 juni: Jara 8B
12 juni: Natnael NI, Yara 8A
13 juni: Mats 1E, Ties 2A
14 juni: Mila 3A, Hidde 7B