Basisschool Het Palet
Bernhardstraat 4, 5527 AZ Hapert
Tel.: 360384
E-mail:info@hetpalet.nl
Website: www.hetpalet.nl
jrg. 26, nr 38,  28 juni 2018
 
Agenda:
Do 28 juni: 20.00 – 23.00 uur: ouderbedankavond
Di 3 juli: 11.00 – 12.00 uur: kennismakingsuurtje nieuwe groepen
Di 3 juli: Musical groepen 8
Ma 9 juli t/m vrij 17 aug.: zomervakantie
Ma 20 aug.: eerste schooldag nieuwe schooljaar
 
 
Coupe Tijn
Vandaag werden alle leerlingen en leerkrachten van de school getrakteerd op een ijsje Coupe Tijn. Stichting Semmy staat achter de ijsverkoop actie. Frank Onnou - die zelf niet in de ijsbranche zit - heeft de actie geïnitieerd en heeft samen met Joost Coolegem van IJssalon Matteo in Oisterwijk Coupe Tijn bedacht. Ze hebben aan alle ijsverkopers in Nederland gevraagd om Coupe Tijn in hun ijssalon te verkopen. Van iedere Coupe Tijn gaat € 1,- naar Stichting Semmy. Deze Stichting heeft het doel om de levensverwachting van kinderen die getroffen zijn door hersenstamkanker te vergroten. Het is mooi dat bijna een jaar na het overlijden van Tijn weer een nieuwe actie gestart wordt om onder Tijns naam geld in te zamelen om de ziekte, waaraan Tijn overleden is, te bestrijden.
Op de foto zijn broer Ries en zijn moeder en twee vrienden van Ries hard aan het werk om van de ijsjes een Coup Tijn te maken. Dat was een flinke klus, want er gingen 550 ijsjes over de toonbank. De kinderen smulden ervan. Het kon niet beter met zo’n warme dag. De meeste kinderen aten hun ijsje lekker in de schaduw op. Dankjewel Joost Coolegem en Frank Onnou en natuurlijk ook moeder Jolanda, broer Ries en Benjamin en Mads.
Vandaag besteedde Omroep Brabant al aandacht aan de actie op de radio. Vanavond komt het op TV bij Brabant Nieuws om 17.30 uur en daarna om het uur. Ook SBS6 was vanmiddag op school aanwezig. Zij doen verslag in het programma Hart van Nederland.
 
 
Zomeravondconcert
Kunst Adelt houdt op maandag 2 juli vanaf 19.00 uur een zomeravondconcert. Het is een zeer gevarieerd concert, waarbij ook gezongen wordt. Wat deze keer nieuw is, is dat de leerlingen van Het Palet, die nog maar net een blaasinstrument bespelen, ook gaan optreden. Kunst Adelt en Art4U hebben het afgelopen schooljaar een enorme boost gegeven aan het muziekonderwijs op Het Palet. Eén van de resultaten van deze muziekimpuls was het optreden van de leerlingen van de groepen 6 en 7 in een ‘uitverkochte’ grote zaal van Den Tref. En dat na pas 10 lessen in de blazers- of slagwerkersklas. Dat was een daverend succes. De groep leerlingen die dit voorjaar doorgegaan is met de blazersklas staan dus alweer op de planken. Op de planken van de kiosk of – bij slecht weer – die van het toneel van de grote zaal van Den Tref.
 
  
Ouderbedankavond
Vandaag, donderdag 28 juni, gaan we de bloemetjes buiten zetten.
Vanavond willen wij alle ouders, grootouders, vrijwilligers bedanken voor de ondersteuning die zij het afgelopen jaar geboden hebben. Wij hopen op een grote opkomst op deze bloemrijke avond. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot 23.00 uur.
 
 
Impuls aan buitenspel op Het Palet
Afgelopen periode hebben wij extra aandacht besteed aan positief buitenspel tijdens de pauzes. Zo zijn we bijvoorbeeld met meerdere teamleden naar buiten gegaan. Dit gaf ruimte voor positieve dialoog met kinderen en het stimuleren van het op een fijne manier met elkaar omgaan. Daarnaast hebben teamleden kinderen uitgenodigd een spel met hen te spelen. Regelmatig gaat er een grote geluidsbox mee naar buiten en wordt er gezellig samen gedanst. Ook spelen kinderen de spellen die zij op maandag via Beweegwijs aangeboden krijgen. Een voorbeeld hiervan is het Kingbal. Als team hebben we besloten om de samenwerking met Beweegwijs in schooljaar 2018-2019 voort te zetten. In samenwerking met Beweegwijs zullen we de speelplaatsen rondom de school steeds beter gaan benutten.
 
  
Downloaden foto’s website
Het afgelopen schooljaar zijn er weer veel foto’s geplaatst op de groepspagina’s van de website. Aangezien we op korte termijn een nieuwe website krijgen, willen we u adviseren om voor de zomervakantie de foto’s te downloaden op uw computer. Dit als herinnering aan het leerjaar waar u zoon/dochter nu zit.
Hoe kunt u de foto’s downloaden? Het downloaden van foto’s kan op twee manieren.
 
Manier 1:
* Open de website www.hetpalet.nl en ga via groepen naar de betreffende groep van uw kind(eren)
* Ga naar de pagina waar u foto’s van wilt opslaan en open het fotoalbum
* Ga op de foto staan die u wilt downloaden. Er verschijnt dan in de rechterbovenhoek van de foto een pictogram. Als je hierop klikt, wordt de foto gedownload.
 
Manier 2:
* Open de website www.hetpalet.nl en ga via groepen naar de betreffende groep van uw kind(eren)
* Ga naar de pagina waar u foto’s van wilt downloaden en open het fotoalbum
* Rechts bovenin staan 3 pictogrammen. Als u op het middelste pictogram klikt, kunt u in een keer het hele fotoalbum downloaden.
 
 
Thema Tweede Wereldoorlog in groep 6
Het einde van het schooljaar nadert heel snel. Toch is er in de groepen 6 nog volop bedrijvigheid. De kinderen zijn hard bezig met het maken van een mini-museum over de Tweede Wereldoorlog. Volgende week woensdag, 4 juli, zijn alle ouders en andere belangstellenden van harte welkom om een bezoek te brengen aan onze musea. De kinderen geven dan uitleg over het bombardement op Rotterdam, de bezetting van Nederland, verraad en verzet en nog veel meer. Belangstellenden zijn welkom tussen 11.30 u en 12.10 u. De laatste 5 minuten willen we nog even rustig in de klas afsluiten.
Kinderen en leerkrachten van groep 6
 
  
Gevonden voorwerpen
Vanaf maandag 2 juli zullen de gevonden voorwerpen staan uitgestald bij de conciërgeruimte in het hoofdgebouw. Komt u gerust een kijkje nemen of er iets van uw kind(eren) bij ligt.
Daarna doen we alles van de hand.
 
 
Mededelingen TSO
·         Aan- of afmelden TSO (overblijven) nieuwe schooljaar 2018-2019. Uw wensen met betrekking tot het overblijven volgend schooljaar kunt u via onderstaande link doorgeven. Graag voor- en achternaam en de nieuwe groep van uw kind(eren) erbij vermelden. http://www.hetpalet.nl/Inschrijven18-19
·         Versterking TSO Team. Wie komt het team van TSO versterken? Voor het nieuwe schooljaar zijn we op zoek naar nieuwe overblijfmedewerkers. Voor meer informatie kun je contact opnemen met coördinator Mariëlle Antonis. Haar mailadres is tso@hetpalet.nl
·         Restant overblijfkaart. Gaat uw kind onze school verlaten en heeft u nog een overblijfkaart? U mag het geld van het restant van de overblijfkaart in de laatste week, tijdens overblijftijden, komen ophalen bij de coördinator Mariëlle Antonis.
 
 
 
Documentatiecentrum
Wil iedereen alle boekjes die nog thuis liggen inleveren bij het documentatiecentrum? In de laatste schoolweek mag je dan boekjes komen lenen zodat je fijn kunt lezen tijdens je vakantie.
 
 
Verkeersochtend groep 6
Gisteren mochten beide groepen 6 een bezoekje brengen aan de Wielerbaan. Daar hebben een viertal activiteiten gedaan binnen het thema verkeer en in het bijzonder fietsen. Er zijn vragen beantwoord op de wielerbaan en in een 'ren-je-rot' spel, twee heren van TWC 't Snelle Wiel hebben de kinderen de techniek van een fiets geleerd en de kinderen weten nu allemaal hoe ze een band moeten plakken. Als afsluiting mochten we allemaal nog even met de fiets over de baan. Een hele leuke, leerzame ochtend. Wij willen de verkeerscommissie, hulpouders en in het bijzonder TWC 't Snelle Wiel hartelijk bedanken!
 
 
Typetuin
Als u vóór 1 augustus 2018 uw kind(eren) inschrijft voor de typecursus kunt u gebruik maken van de keuzekorting die de typetuin u aanbiedt. De cursus zal begin oktober 2018 starten en wordt gegeven in een klaslokaal op basisschool Het Palet. Het emailadres waar u uw kind(eren) kunt opgeven is administratie@typetuin.nl
 
  
Kwijt
Pieter Hoeks uit groep 3B is zijn rugzak kwijt. Het is een rugzak met emojis/smileys en er zitten blauwe gymschoenen in van het merk Nike, mt 32/33. Hij zou de spulletjes graag terug hebben.
 

Onze jarigen
29 juni: Mart 5A, Daantje 4B, Tijn 2C
1 juli: Hanin, Umar, Dawit NI, Rayaan 7A
2 juli: Lynn 1D
3 juli: Ryan 1C
4 juli: Tom 2D, Teun 3A, Mads 3A
5 juli: Maarten 2C, Pleun 8B