Basisschool Het Palet
Bernhardstraat 4, 5527 AZ Hapert
Tel.: 360384
E-mail:info@hetpalet.nl
Website: www.hetpalet.nl
jrg. 26, nr 39,  5 juli 2018


 
Agenda:
Ma 9 juli t/m vrij 17 aug.: zomervakantie
Ma 20 aug.: eerste schooldag nieuwe schooljaar
  
 
Rectificatie kalender schooljaar 2018-2019
Bij het blokje vakanties en vrije dagen staat op vrijdag 16 april een studiemiddag. Dit moet zijn vrijdag 19 april. Het staat wel goed in de maandkalender.
 
Einde schooljaar
We wensen alle leerlingen van de groepen 8 heel veel succes op de vervolgschool in het voortgezet onderwijs. Behalve dat het mooi meegenomen is, als je veel op de basisschool geleerd hebt, is het ook mooi als je niet alleen in lichaamslengte, maar ook in persoonlijkheid gegroeid bent. De afscheidsmusical van afgelopen dinsdag liet zien dat we veel persoonlijkheid tot wasdom hebben zien komen en dat de talenten in de groepen 8 welig tieren. We hopen dat alle leerlingen in hun schoolloopbaan met veel nieuwe kennis, inzichten en vaardigheden verrijkt zullen worden. Good luck!
Er zijn ook leerlingen die – bijvoorbeeld door verhuizing - hun loopbaan op een andere school gaan vervolgen: ook hen wensen we veel leer- en leefplezier op de nieuwe school.
En dan hebben we de collega’s die Het Palet gaan verlaten om hun werk en/of hun leven anders in te gaan richten. Yolande Vuijk gaat haar loopbaan vervolgen op basisschool Wereldwijs in Eersel op de school op de ons bekende collega Ilse Wielockx, die daar directeur is. Mariëlle van Raak gaat naar de Leilinde in Reusel. Beide leerkrachten hebben een buitengewone bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en de kwaliteit van het onderwijs op Het Palet. We hopen dat ze veel nieuwe leerervaringen opdoen op de voor hen nieuwe Kempenkind-school en dat Wereldwijs en de Leilinde veel plezier zullen hebben van de rijke onderwijservaring van deze twee (ex-)Palet-leerkrachten.
Anita Manders is na de geboorte van haar tweede kind tot de conclusie komen dat ze werk en gezin dichter bij elkaar wil brengen, in geografische zin dus. De lange reis vanuit America over de steeds drukker wordende A67 naar Hapert voelde steeds meer als een belemmering. Dat is buitengewoon jammer, want Anita zat als IB’er buitengewoon goed op haar plaats op Het Palet. Alle collega’s waardeerden haar deskundige ondersteuning en advies. We hopen dat zij snel een aantrekkelijke baan vindt in haar woonomgeving.
Toos van Dingenen gaat ons verlaten, na tientallen jaren trouwe dienst in de huishoudelijke dienst van de school. Zij deed haar werk altijd met grote inzet en werd ook, door vriendelijke omgang met iedereen, erg gewaardeerd. Ze gaat van haar pensioen genieten en de eerste tijd na de zomervakantie springt zij nog even bij als onze conciërge aan zijn knie geopereerd wordt.
We zullen onze vier collega’s missen, maar gelukkig zijn ze de wereld niet uit. Yolande en Mariëlle blijven onze Kempenkind-collega’s, Toos zullen we in Hapert blijven tegenkomen en Anita, die moet gewoon contact blijven houden tot haar kinderen wat groter zijn en de A67 wellicht verbreed is.
 
 
Musical 'De tent op z'n kop'
Afgelopen dinsdag hebben we weer mogen genieten van een fantastische eindmusical van de groepen 8. De kinderen hebben allemaal goed hun best gedaan om er iets moois van te maken. Ze hebben weken gerepeteerd om de liedjes, dansjes en teksten te leren, het decor te maken en de p.r. te verzorgen. Het was weer een mooi spektakel. We willen de kinderen nogmaals een groot compliment geven. Ook willen we alle ouders van de groepen 8 bedanken voor hun hulp dit schooljaar. We wensen de kinderen veel succes op het voortgezet onderwijs en een fijne vakantie!
Leerkrachten groep 8
 
  
De informatiekaart
Vandaag krijgen alle kinderen een informatiekaart mee naar huis met informatie over het nieuwe leerjaar waar zij naar toe gaan. Deze informatiekaart vervangt de informatieavond die voorheen begin schooljaar plaatsvond. Daarnaast is er in de eerste vier weken van het nieuwe schooljaar een kennismakingsgesprek tussen ouders, leerkracht en kind. U ontvangt in de eerste schoolweek uitgebreide informatie over de gespreksvoering in het nieuwe schooljaar en met name over dit kennismakingsgesprek. In de schoolkalender is bij een aantal leerkrachten een foutief mailadres geplaatst. Wilt u de leerkracht mailen? Gebruik dan het mailadres op de informatiekaart.
 
  
Planning kennismakingsgesprek
In de 2de, 3de en 4de schoolweek zijn de kennismakingsgesprekken met de leerkracht(en) van uw kind(eren). Voor deze gesprekken ontvangt u de eerste schooldag een digitale uitnodiging via het programma ‘Doodle’. In dit programma hebben de leerkrachten aangegeven op welke data en welke tijdstippen u een afspraak kunt maken. We verzoeken u om zo snel mogelijk de ‘Doodle’ na ontvangst in te vullen.
Team Het Palet
 
 
Bedankt en tot ziens
Beste iedereen,
Graag wil ik iedereen bedanken voor mijn geweldige tijd op Het Palet.
Bedankt te gekke kinderen, want jullie maken en zijn waarom ik het onderwijs zo leuk vind. Een uitdaging voor mij, om iedereen iets te leren op eigen niveau.
Bedankt super ouders, dat ik met jullie prachtige bezit heb mogen werken. Ik heb dit proberen te doen met veel respect en duidelijkheid naar iedereen.
Bedankt top collega’s, voor de uitzonderlijke briljante tijd op Het Palet. Samen met jullie heb ik mogen leren, werken en genieten.
Al deze herinneringen neem ik mee.
Bedankt allemaal, Juf Mariëlle
 
 
Groepen 4: afhalen nieuwe blokfluiten/boeken
Morgen, vrijdag 6 juli, kunt u tussen 15.00 – 15.45 uur de bestelde blokfluit en/of blokfluitboek in het muzieklokaal op school afhalen.
De kosten bedragen voor de blokfluit 12 euro en het blokfluitboek 8 euro. Ik verzoek u om met gepast geld te betalen. De blokfluitlessen starten vanaf maandag 20 augustus 2018.
Juf Louise
 
 
Downloaden foto’s website
Het afgelopen schooljaar zijn er weer veel foto’s geplaatst op de groepspagina’s van de website. Aangezien we op korte termijn een nieuwe website krijgen, willen we u adviseren om voor de zomervakantie de foto’s te downloaden op uw computer. Dit als herinnering aan het leerjaar waar u zoon/dochter nu zit.
Hoe kunt u de foto’s downloaden? Het downloaden van foto’s kan op twee manieren.
Manier 1:
* Open de website www.hetpalet.nl en ga via groepen naar de betreffende groep van uw kind(eren)
* Ga naar de pagina waar u foto’s van wilt opslaan en open het fotoalbum
* Ga op de foto staan die u wilt downloaden. Er verschijnt dan in de rechterbovenhoek van de foto een pictogram. Als je hierop klikt, wordt de foto gedownload.
Manier 2:
* Open de website www.hetpalet.nl en ga via groepen naar de betreffende groep van uw kind(eren)
* Ga naar de pagina waar u foto’s van wilt downloaden en open het fotoalbum
* Rechts bovenin staan 3 pictogrammen. Als u op het middelste pictogram klikt, kunt u in een keer het hele fotoalbum downloaden.
 
  
Mededelingen TSO
Aan- of afmelden TSO (overblijven) nieuwe schooljaar 2018-2019. Uw wensen met betrekking tot het overblijven volgend schooljaar kunt u via onderstaande link doorgeven. Graag voor- en achternaam en de nieuwe groep van uw kind(eren) erbij vermelden. http://www.hetpalet.nl/Inschrijven18-19
 
 
Typetuin
Als u vóór 1 augustus 2018 uw kind(eren) inschrijft voor de typecursus kunt u gebruik maken van de keuzekorting die de typetuin u aanbiedt. De cursus zal begin oktober 2018 starten en wordt gegeven in een klaslokaal op basisschool Het Palet. Het emailadres waar u uw kind(eren) kunt opgeven is administratie@typetuin.nl
 

Team basisschool Het Palet wenst u een mooie, zonnige vakantie toe!
Tot in het nieuwe schooljaar, maandag 20 augustus 2018.
 

Onze jarigen
7 juli: Imke 5A
8 juli: Livvy 1D
9 juli: Ralf 1E
10 juli: Maud 3B, Sil 2D
11 juli: Leontine 8A, Emma 6B, Emilie 1B
13 juli: Dylano 2D
14 juli: Phyllis 6A
15 juli: Tom 8B
16 juli: Lente 3A
17 juli: Noomi 3B, Luca 8A, Julia 8B
19 juli: Rens 2B, Luuk 7A, Eef 4B
20 juli: Vayèn 1B, Roan 5A
21 juli: Niek 3B
22 juli: Jay 7A
23 juli: Imme 8B, Lotte 3A
24 juli: Keyano 2A, Ralph NI
25 juli: Jamal 3B, Julia NI, Saruka 7A
26 juli: Teun 1D
29 juli: Mare Couwenberg 2E
30 juli: Sky 6A, Loek 2E, Jaydie 2D
2 aug: Tessa 8A
3 aug: Izabela NT
4 aug: Jasmijn 3A
5 aug: Amy 6B, Kimi 6A
6 aug: Elmo 8A, Clarence 2B
8 aug: Farah 2A, Stef 1A
9 aug: Ries 8B, Yahya NI, Mila 8A, Nout 1B
10 aug: Fatima NT, Julian 3A, Vince 6B
11 aug: Lotte 4A
14 aug: Fanuel NI, Alicia 7A, Finn 3A
16 aug: Jip 5B, Jorn 4B
17 aug: Ryan 4B
20 aug: Lynn 5B, Bregje 3B, Siem 6B
21 aug: Jakub 5A, Wiktoria 7A
22 aug: Bram 3B, Demian 4B, Donna 3B, Eline 2A, Kyana 2B
23 aug: Evi 6B, Kris 1B
 
U zult hebben opgemerkt dat er de laatste weken geen achternamen meer vermeld zijn bij de jarigen. Dit i.v.m. de wet op privacy.
Vanaf volgend schooljaar zullen we geen verjaardagen meer opnemen in de Paletter