Basisschool Het Palet
Bernhardstraat 4, 5527 AZ Hapert
Tel.: 360384
E-mail:info@hetpalet.nl
Website: www.hetpalet.nl
jrg. 27, nr. 4, 13 september 2018

 
 
Agenda:
Di 2 oktober: studiemiddag: alle groepen de middag vrij
Vrij 12 oktober: Talentendag groepen 8 Rythovius College Eersel
Ma 15 t/m vrij 19 oktober: Herfstvakantie

 
Prinsjesdag in groep 8
Traditiegetrouw besteden we in groep 8 aandacht aan Prinsjesdag. Aan de hand van een digi-les, korte filmpjes en werkbladen leren de kinderen over Prinsjesdag, verkiezingen en de geschiedenis van onze democratie. Ze ontdekken wie eigenlijk de baas van Nederland is!
Om er op dinsdag 18 september een feestelijke Prinsjesdag (en Hoedjesdag) van te maken, mogen de kinderen van groep 8 die dag met hun mooiste hoedje op naar school komen.
 
 
Groep 8: belangrijke data voortgezet onderwijs
U heeft een overzicht met belangrijke data van het Pius X College en het Rythovius College ontvangen. Graag deze data in uw agenda noteren. Het Rythovius College heeft een extra informatieavond ingelast op 1 november aanstaande om ouders al eerder in het keuzetraject te informeren over de school. Deze datum staat niet op het overzicht.
 
 
Groepen 8 naar ‘Democracity’: Interactief spel op het gemeentehuis
Met het educatieve doe-programma Democracity maken de kinderen kennis met democratische besluitvorming door samen een stad te gaan bouwen. Democracity bestaat uit verschillende elementen van een stad: woningen, sportfaciliteiten, scholen, groen, de brandweer etc. Voor de inrichting van de stad richten de kinderen verschillende politieke partijen op. Ze ervaren tijdens het spel dat overleg, argumentatie, meerderheid en consensus nodig zijn in een democratische samenleving.
Dit educatieve doe-programma volgen de leerlingen van onze groepen 8 in het Gemeentehuis te Bladel op maandag 17 september. Groep 8A vertrekt om 09.30 uur vanaf school met de fiets en fietsen om 12.00 uur terug vanaf het Gemeentehuis te Bladel. De klas blijft daarna over op school en daarom moet iedereen een lunchpakket meenemen. Groep 8B vertrekt om 12.30 uur met de fiets en fietsen om 15.00 uur terug vanaf het Gemeentehuis te Bladel. Ook de kinderen van deze klas blijven tussen de middag over en moeten daarom een lunchpakket bij zich hebben. De kinderen nemen van thuis een veiligheidshesje mee voor tijdens het fietsen.
Wij hopen dat het weer een leerzaam programma wordt en bedanken via deze weg de ouders die met ons meefietsen.
 
 
Groepen 1-2
Wij zijn op zoek naar wat reservekleding. Met name jongens onderbroekjes en lange broeken. Je mag het inleveren bij juffrouw Alby.
 
  
Trapvaardigheid groepen 4 en 5
In het verkeer moeten kinderen op de fiets heel alert zijn. Ze moeten goed hun evenwicht bewaren, goed kunnen sturen, remmen, stoppen en snel reageren. Het is belangrijk dat dit vaak geoefend wordt.
Daarom organiseert de verkeerscommissie op vrijdag 14 september allerlei activiteiten om de trapvaardigheid van de kinderen van de groepen 4 en 5 te vergroten. De fietsen van de groepen 5 worden die dag ook gecontroleerd. We gaan hiervoor naar de wielerbaan op De Lemelvelden. (’s Morgens de groepen 5 en ’s middags de groepen 4).
Het is de bedoeling dat de kinderen, onder begeleiding van ouders, naar de wielerbaan fietsen.
Vergeet daarom niet uw kind op deze dag met hun gewone fiets, dus waar ze normaal gesproken op fietsen, (geen crossfiets of wielrenfiets) naar school te laten gaan.
De groepen 4 stallen hun fiets op Het Paletplein en de groepen 5 op het basketbalveld. Heeft uw kind geen fiets bij zich, dan kan het helaas niet deelnemen aan deze activiteit.
We hopen op veel fietsplezier.
De verkeerscommissie
 
 
Voorstelstukje Thom:
Hallo, mijn naam is meester Thom en ik ga het komende schooljaar stage lopen op Het Palet. Ik ben 21 jaar en afkomstig uit Hapert. Velen zullen mij misschien wel herkennen omdat ik 2 jaar geleden stage heb gelopen op Het Palet als gymmeester en omdat ik voetbal trainer ben bij V.V. Hapert waar ik zelf ook voetbal. Nadat ik mijn opleiding Summa Sport & Bewegen in Eindhoven succesvol afgerond heb, heb ik ervoor gekozen om door te studeren aan de Fontys PABO in Eindhoven. Ik zit op dit moment in het 1e leerjaar en ik ga stage lopen in klas 6A van juffrouw Amy. Ik heb er ontzettend veel zin in om er een leuk schooljaar van te maken!
Met vriendelijke groet,
Thom Lauwers
 
 
Stichting Leergeld op Boerenmèrt Hapert
Op zondag 16 september gaat Hapert terug naar grootmoeders tijd. Het centrum is van 10.00 tot 17.00 uur het decor voor een groot aantal ambachten, tentoonstellingen, diverse demonstraties en attracties.
De Boerenmèrt in Hapert is het Kempische dagje uit voor zowel jong en oud en zeker voor gezinnen met kinderen. 
Medewerkers van Leergeld zijn hier te vinden met hun stand. Ouders die financiële hulp nodig hebben voor hun kinderen wat betreft school en/of sport kunnen vragen stellen over wat er mogelijk is. Ook zoekt Leergeld nog sponsoren die willen helpen om ondersteuning van deze kinderen mogelijk te maken.
 
  
Geboren
Wij feliciteren juffrouw Yvonne en Twan met hun zoontje en Bas met zijn broertje Luuk. Luuk is afgelopen maandag 10 september geboren. Veel geluk met elkaar.
 

Geboren
Wij feliciteren Noortje en Bjorn met de geboorte van hun dochter en Ilva (groep 4B) en Tyge (groep 3B) met hun zusje Lexi.
Lexi is op 3 september 2018 geboren. Veel geluk met elkaar.